28/4/18

Ερντογάν: Οι Ελληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη

44344334
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σήμερα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφέρθηκε στην καταστροφή της πόλης επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες.

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Ελληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι πρόγονοί μας, δήλωσε ο Ερντογάν, δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να κτίσουν και να δημιουργήσουν, και αυτό όπως είπε φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας

8 σχόλια:

  1. Ερντογκαν.... υπαρχουν ορια σε ολα, ακομη και στη μαλακια. Κοφτην γιατι χαλαει το μυαλο και δεν ειχες και πολυ απο παλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ως μουσουλμάνος δεν πινεί αλκοολ... Πώς μεθά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγιστον αμαρτημα το της ιστοριας ψευδος.
    ΠΛΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον αντλεί τις πληροφορίες του από τις πηγές της κας Ρεπούση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ το υποστηρίζουν Έλληνες Ρεπούση,Φίλης,Δραγώνα,Λιάκος κλπ. Γιατί να μην το πιστεύει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί τότε δεν κάηκε η τουρκική συνοικία αλλά η ελληνική;
    Γιατί σφάχτηκαν μόνο Έλληνες και Αρμένιοι στην Σμύρνη;
    Γιατί ξένοι διπλωμάτες στην Σμύρνη λένε πως Τούρκοι έβαλαν την φωτιά; Υπάρχουν μαρτυρίες.
    Ψεύδεσθαι κ. Ερντογάν, και ασφαλώς το γνωρίζετε. Οι παππούδες σας κάψανε την ελληνική Σμύρνη για να διώξουν τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι τα απότοκα της διαρκούς τουρκολαγνείας και του αφιλότιμου: «Η Σμύρνη μάνα καίγεται κι εγώ... συνωστίζομαι!»

      Ποιος έκαψε τη Σμύρνη;

      (βλέπε σχετική ανάρτηση: ΑΤΑΑ - Ομοσπονδία 60+ τοπικών Τουρκο-Αμερικανικών Ενώσεων, που εκπροσωπούν πάνω από μισό εκατομμύριο Τουρκο-Αμερικάνους στις ΗΠΑ)

      Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Paul Grescovitch (*), αρχηγό (το 1922) της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Σμύρνης, αναφέρουν καθαρά ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από αρμενικές τρομοκρατικές συμμορίες... κλπ. κλπ.

      Σύμφωνα με την έκθεση (αναφορά) της 13ης Σεπτέμβρη 1922 (**):

      Μια πυρκαγιά προέκυψε από εμπρησμό 25 κτιρίων στην αρμενική συνοικία. Η τουρκική και η εβραϊκή συνοικία σχεδιάστηκε να καούν με την βοήθεια των ανέμων «Imbat» (***) που συνήθως πνέουν στην πόλη. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν προγραμματίσει. Για 3 μέρες επικρατούσε ένας αντίθετος ισχυρός άνεμος που έστελνε την φωτιά προς τη μεριά της θάλασσας, έτσι ώστε τελικά να καεί η χριστιανική (ελληνική;) περιοχή.

      ΠΗΓΗ

      Great fire in Izmir?


      (*) ή Greskovich (Σλοβάκος Παύλος Ελληνόπουλος;... χαχαχα!)... όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας· τον είχε μάλιστα προσλάβει κάποια ασφαλιστική εταιρεία της Δυτικής Ευρώπης.

      (**) φυλάσσεται στα αρχεία (General Correspondence, US Congress Library) του Υποναυάρχου Mark L. Bristol, Ύπατου Αρμοστή των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.

      (***) μελτέμι, «θαλάσσια αύρα» ή μπάτης, ο άνεμος δλδ που εμβαίνει/εισέρχεται από τη θάλασσα στην ξηρά.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.