25/4/18

Δείτε τη συνέντευξη στον Κώστα Μαρδά που είναι αφιερωμένη στο "φαινόμενο" Ερντογάν, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Ηλία Κοπανίτσα για τη φιλοξενία και τον δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά, ιδιαίτερα για τον συγκινητικό επίλογο.
Μόνο δυο επισημάνσεις για τα όσα λέω στη συνέντευξη:
Ο Ερντογάν έχει τέσσερα παιδιά, αντί για τρία που λέω και ο γαμπρός του είναι Άλμπαϋράκ, αντί για Μπαϋρακτάρ που λέω.
Κατά τ' άλλα, καλή τηλεθέαση και περιμένω την κριτική σας...

Το σημείωμα του Κώστα Μαρδά για την εκπομπή:
Σήμερα μαζί μας ο Σάββας Καλεντερίδης, ο ποντιακής καταγωγής απόστρατος αξιωματικός, που υπηρετώντας στο προξενείο μας στη Σμύρνη ως διπλωματικός υπάλληλος την δεκαετία του 1990, νίκησε το πανίσχυρο σύστημα τουρκικής αντικατασκοπείας, καταφέρνοντας να βάλει στο χέρι ("σερσέ λα φαμ"...) τα άκρως απόρρητα σχέδια επιχειρήσεων της τουρκικής στρατιάς Αιγαίου.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνόδευσε ως ΕΥΠ τον κούρδο ηγέτη Οτζαλάν στην Κένυα, όπου Τούρκοι πράκτορες... τον παρέλαβαν με τη συναίνεση της κυβέρνησης Σημίτη, κατ΄ εντολή των Αμερικανών. Διευθυντής σήμερα του βιβλιοπωλείου Ινφογνώμων, συγγραφέας μελετών για την Τουρκία και το κουρδικό κίνημα, συντάκτης τουριστικών- ιστορικών οδηγών για την Ιωνία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και γεωπολιτικός αναλυτής.

13 σχόλια:

  1. Σαββα.
    Ο Ερτογκαν μπλοφαρη πανω στο γεγονος, οτι οι Ελληνες πολιτικοι, φοβουντε πολεμικη συνγκρουση, γιατι θα φερη μαζι της, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, δλδ τους ενοπλους πολιτες...!!!!

    Και επιδη φοβουντε μην εχουν την τυχη του Τσαουσεσκου... Υποχωρουν παντου...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα και οι κυβερνώντες το ξέρουν εδώ και 44 χρόνια και κοιμόνται ήσυχοι.

      Οι δυναμικοί πολίτες, που φέρνουν δυναμικές λύσεις είναι αλλού. Καμμία σχέση με Ελλάδα και Έλληνες.

      Διαγραφή
  2. Πράγματι συναρπαστικού ενδιαφέροντος. Πολύτιμο βοήθημα στην διείσδυση σε βάθος των γεγονότων, με την παρουσίαση άγνωστων πληροφοριών παρασκηνίου από τον κορυφαίο στην Ελλάδα γνώστη του τουρκικού γρίφου κ. Καλεντερίδη.
    Κρίμα που ο Μαρδάς δεν πειθάρχησε στο ρόλο του δημοσιογράφου, με μαιευτικές λιγόλογες ερωτήσεις, έχοντας μπροστά του ένα κεφαλάρι πληροφοριών, αλλά "συναγωνιζόταν" σε επίδειξη γνώσεων, συνεχώς πιέζοντας τον φιλοξενούμενό του με την φράση τελειώνει ο χρόνος..
    Η αθεράπευτη αναπηρία του δημοσιογραφικού ρωμέϊκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε καποιο σημειο της συνεντευξης χαρακτιριζετε το Ερντογαν ως μη ανθελληνα!Ειναι το μονο σημειο που διαφωνω,γιατι ο Ερντογαν το μονο που αποφευγει ειναι ο πολεμος!και αυτο γιατι ακομα δεν ειναι 100%ετοιμος!ολα τα αλλα τα εχει κανειεναντιον της Ελλαδας.Οπως συμμαχιες με Αλβανια και Σκοπια να προβοκαρουν επιμονα την Ελλαδα με τις ανιστοριτες διεκδικησεις τους δημιουργοντας προβληματα σε ολη την γειτονια της χωρας μας προσθετοντας εχθρους.Μας εχει με απειλη πολεμου για τα 12μιλια,μουσουλμανικη πολιτικη στην Θρακη.Δεν αποδεχεται την Κυπριακη δοκρατια.Αρπακτικη πολιτικη σε νησια μας οπως τα ιμια.Γκριζαρισμα νησιων,διεκδικηση Αιγαιου,προβληματα στην ΑΟΖ της Κυπρου.Παρεμβασεις στα εσωτερικα μας με εκβιασμους οπως των δυο στρατιωτικων.Εχει στειλει εκατονταδες χιλιαδες λαθροεισβολεις και απειλει συνεχεια και για αλλους στην χωρα μας.Δηλαδη πως μπορουμε να μην λεμε ανθελληνα εναν ανθρωπο που μας εχει φερει τοσα προβληματα;;Επισης θα ηθελα να ρωτησω πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι οτι ολο αυτη η αντιπαλοτητα με την Αμερικα δεν ειναι και λιγο συμφωνημενο σχεδιο,οταν αποτι δειχνει ο Ερντογαν ειναιερος του ολου σχεδιου της ΝΤΠ ισλαμοποιοντας την Ευρωπη με λαθροεισβολεις και αλλιωνοντας τις εθνοτητες οπως την δικη μας;Επισης η τουρκια του Ερντογαν δεν εξεθρεψε τον ΙΣΙΣ;; δεν ειναι τρομοκρατης;;;Οι Αμερικανοι ειναι δυνατον να μην μπορουν να τον αποσταθεροποιησουν και εντελη να τον ρηξουν αφου η τουρκια ως γεωστρατιγικη θεση τους ενδιαφερει περισσοτερο.Συνεργασιμοι ηγετες σιγουρα θα υπαρχουν και στην τουρκια.Τελος τελικα μηπως μας συμφερει τωρα ακομα που δεν ειναι ετοιμος να ανακηρυξουμε ΑΟΖ,να επεκτεινουμε στα 12ν.μ. και να προκαλεσουμε εμεις προετοιμαζμενοι να χτυπησουμε την τουρκια ετσι ωστε να μην της επιτρεψουμε να καταφερει αυτα που θελει μελλοντικα;Ολα αυτα βεβαια θελουν συμμαχιεςε το μερος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο σημείο λέω αν είναι ή όχι ανθέλληνας;
      Πες μου σε ποιο λεπτό.

      Διαγραφή
    2. Και στο 33:58 λέει ο Σάββας ότι η ρητορική του Ερντογάν μέχρι το 2015 ήταν φιλοδυτική, φιλελληνικη κλπ

      Διαγραφή
    3. καλησπερα!Χρονια Πολλα!
      στο 24:58 λετε δεν ειναι ανθελληνικη η σταση του!!

      Διαγραφή
    4. Καλά Ιάκωβε
      δεν με λυπάσαι;
      Με υποχρεώνεις να ασχοληθώ με ανοησίες.
      Πριν γράψεις κανένα σχόλιο, ρώτα κανέναν δικό σου, να σου πει κι αυτός μια άποψη.
      Έχω τόσες δουλειές, έχω και κάτι τύπους σαν κι εσένα να λέτε ανοησίες.
      Λέω ότι όσο είχε τους συγκεκριμένους συμβούλους, δεν είχε ανθελληνική στάση και σε ορισμένες περιπτώσεις είχε και φιλελληνική. Μετά εξηγώ ότι άλλαξε και έγινε επιθετικός απέναντι στην Ελλάδα.
      Γιατί ρε γ@μώ το τέτοια κατάσταση, να μην πω τίποτα άλλο.
      Διαβάστε, ακούστε, μάθετε και αν υπάρχει κάτι που δεν καταλάβατε, ρωτήστε.
      Μην με απασχολείτε με βλακείες.
      Σας παρακαλώ...

      Διαγραφή
    5. κ.Καλεντεριδη εχετε δικιο,ηταν λαθος μου.Δεν γνωριζω πολλα και οι εκτιμησεις μου σαφως και πολλες φορες δεν ειναι σωστες,οπως και στην προκειμενη.

      Διαγραφή
  4. Mάλλον τα μπέρδεψε ο φίλος, ο κ. Καλεντερίδης αναφέρεται στον Γκιουλέν ότι δεν έχει εκφραστεί ανθελληνικά 25:10 min

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Δόξα το Θεό που υπάρχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική συνέντευξη, ο κος Σάββας πάντα έχει κάτι νέο να προσθέσει στις γνώσεις μας, και το λέω αυτό έχοντας παρακολουθήσει όλες του τις συνεντεύξεις των τελεταίων τουλάχιστον ετών. Βέβαια ο αξιότιμος δημοσιογράφος έχει λίγη από την Ελληνική ρετσινιά δλδ μη τυχόν και νομισουμε οτι γνωρίζει λιγοτερα επί του θέματος από τον ειδικό που έχει καλέσει ο ίδιος, θα πάθει μεγάλη ζημιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από αυτή την τιμητική διάκριση όλα τα άλλα, τίτλοι, χαρτιά ή μετάλια είναι ανούσια. Λίγες είναι οι στιγμές στη ζωή που έχουν αξία και της δίνουν το μεγάλο νόημα. Μπράβο στον στοιχουργό που έδωσε κουράγιο στον αιώνιο μαχητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.