30/7/18

Κάτι έχει αρχίσει να γίνεται στη Γερμανία - Δημοσκοπική καθίζηση για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Καίει η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας απώλεσαν μία μονάδα και το ποσοστό τους υποχώρησε στο 29%.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 βυθίζεται το ποσοστό Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, στον απόηχο της «ενδοοικογενειακής» σύγκρουσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η οποία πυροδότησε έντονους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και σενάρια νέων εκλογών στη Γερμανία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας απώλεσαν μία μονάδα και το ποσοστό τους υποχώρησε στο 29%. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 είχαν συγκεντρώσει το 33% των ψήφων. Ούτε όμως οι Σοσιαλδημοκράτες, που επίσης μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, μπορούν να ωφεληθούν από την κρίση του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ. Αντιθέτως βλέπουν επίσης το ποσοστό τους να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 18%.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το αντιμεταναστευτικό AfD με το ποσοστό του σταθερό στο 15%, ενώ άνοδο 2 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, εμφανίζουν οι Πράσινοι, στο 14%. 
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.