29/7/18

Τραγωδία στο Μάτι: Στο φως το θέατρο Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας - Αυτά πρέπει να μπουν στο κατηγορητήριο

Ήξεραν ώρες πριν για τους νεκρούς αλλά δεν είπαν λέξη - Αστυνομικοί: Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό στις 19:40 - Μιλούσαν για «λίγους εγκλωβισμένους σε ένα λιμανάκι», όταν το Λιμενικό και οι ιδιώτες διέσωσαν τουλάχιστον 1.165 άτομα - Κουρουμπλής: Δεν αξιολογήσαμε ως έγκυρη την πληροφορία για νεκρό

Επιβεβαιώνεται πλέον με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι στη διάρκεια της ενημέρωσης Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, άπαντες γνώριζαν για ύπαρξη νεκρών στο Μάτι αλλά ουδείς το ανέφερε. 
Στο επικοινωνιακό σόου που στήθηκε μπροστά στις κάμερες η ενημέρωση του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τις φωτιές στην Κινέτα και πολύ αργότερα οι αναφορές για το Μάτι ήταν πως έχουμε κάποιους αποκλεισμένους σε ένα λιμανάκι και στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει έκπληξη για τους αποκλεισμένους. 
Όπως όμως αποκαλύπτεται με τον πλέον τραγικό τρόπο, ο πρώτος νεκρός είχε βρεθεί στις 19.40 σύμφωνα με τη μαρτυρία του εκπροσώπου των ειδικών φρουρών, την ώρα που και ο επικεφαλής των ΟΥΚ που πήραν μέρος στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων επιβεβαίωσε ότι πριν πέσει η νύχτα είχαν εντοπίσει νεκρούς

Επισφραγίζοντας όλα τα παραπάνω, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 πως όντως είχαν πληροφορία για νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά δεν την αξιολόγησαν ως ασφαλή, αφού προέρχονταν από τους άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι ενεργούσαν κυρίως μέσα στο νέρο. 
Να σημειώσουμε εδώ πως και το ΕΚΑΒ είχε αναφέρει νωρίς το απόγευμα πληροφορίες για νεκρούς στο Νέο Βουτζά. 

Παρόλα αυτά, με την ώρα να πλησιάζει μεσάνυχτα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων, η λέξη «νεκρός» δεν ακούστηκε ούτε από το στόμα του κ. Τόσκα, ούτε από αυτό του κ. Πολάκη, αλλά ούτε και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που όφειλαν να είχαν πιστοποιήσει τις πληροφορίες και να είναι σε θέση να τις μεταφέρουν στον πρωθυπουργό. 
Το επικοινωνιακό σόου στις κάμερες συνεχίστηκε με τον κ. Τσίπρα να ρωτά πότε θα πετάξουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης την επομένη, όταν όλοι γνώριζαν ότι η φωτιά είχε πλέον σβήσει αφού είχε φτάσει στη θάλασσα. 

Αστυνομικοί είχαν βρει τον πρώτο νεκρό στις 19.40 το απόγευμα της Δευτέρας

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Εκτίμησε ότι εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Όμως κατά την ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα.

Χθες Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ενημέρωση που δόθηκε πρωθυπουργό.

Υποστήριξε ότι οι συνέπειες φυσικών καταστροφών δεν είναι άμεσα κατανοητές κι ότι η εικόνα που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πραγματική».

Παρά ταύτα, πριν λάβει χώρα η ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΚΑΪ είχε πληροφορίες από το ΕΚΑΒ για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ο κ. Μαυροειδάκος είπε ακόμα πως δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι. Τόνισε μάλιστα πως επικοινωνούσαν μαζί του αστυνομικοί και του έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμα εντολές για το πού πρέπει να πάνε. 

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο πρωθυπουργός έπαιζε θέατρο

Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποσπάσει όλους τους επιτελείς που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις στο Μάτι και στην Ραφήνα προκειμένου να στήσει το «επικοινωνιακό του σόου», με συνέπεια να αποδυναμωθεί η επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων και ναυαγών.


Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Not even in a staged show he could pass for intelligent. From the questions he was asking, it was obvious the were acting.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>> Κουρουμπλής: Δεν αξιολογήσαμε ως έγκυρη την πληροφορία για νεκρό ...<<<

    Δηλαδή οι πολιτικοί το ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται τις επίσημες υπηρεσίες το κράτους που οι ίδιοι οι πολιτικοί έστειλαν επί τόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώου κακίστης ποιότητος. 999 τοῖς χιλίοις καί ὁ Τσίπρας γνώριζε καί ὅλοι γνωρίζανε, ὅτι ἡ πυρκαγιά ἦταν ἤδη θατανατηφόρος, ὅτι ἐπρόκειτο νά ὑπάρξουν καί πολλοί ἄλλοι νεκροί, καί ὅτι ὀργανωμένη κατά τό δυνατόν ἐκκένωση δέν διετάσσετο, γιά νά μή δοθῆ ἐντύπωση πανικοῦ τῆς Κυβέρνησης στά ΜΜΕ.
    Στρουθοκαμηλισμός αἰσχίστου εἴδους. Πρός τό θεαθῆναι!
    Ἄν, μία στό χίλια δέν γνώριζαν, δέν εἶδαν, δέν κατάλαβαν, γιατί δἐν ὑπέθεσαν τί συνέβαινε πράγματι ὅπως ὤφειλαν;
    Γιατί δέν ἔλαβαν σοβαρά προληπτικά μέτρα, ὅπως ὤφειλαν;
    Γιατί ἀφισαν ἀνεύθυνα ἐνεργό τήν ἐντολή νά πᾶνε ὅλα τά αὐτοκίνητα στό Μάτι, ἀπό τήν Λεωφόρο Μαραθῶνος;
    Ἀκοῦμε ὄτι πολλοί ἦσαν στήν θἀλασσα ἐπί 4 καί 5 ὧρες, καί τούς παρέσερνε ἠ θάλασσα πρός τά ἀνοιχτά. Γιατί σέ μία μέ δύο ὧρες τό πολύ νά μήν ἔχουν καταφθάσει, ἀφοῦ θά ἐκαλοῦντο πρός τοῦτο, μέ κάθε πρόσφορο μέσο, - ἀπό ἀλλοῦ, καί ἀπό τόν Πειραιά - περισσότερα σκάφη δημόσια ἤ καί ἰδιωτικά, γιά νά σώσουν τούς κολυμβῶντες ἀναγκαστικῶς;

    Γιά ἰδεολογικούς λόγους, παράλογοι: Μάθανε στό "ἄσε με νά κάνω λάθος", στό ὅτι ἐξουσία σημαίνει προνόμια, καί στό ὅτι διά τῶν κοινωνικῶν καί ἐπικοινωνιακῶν ἀνατροπῶν ἀποκτᾶται καί διατηρεῖται ἡ ἐξουσία.
    Μέχρι τό ἀνεύθυνο "δέν τρέχει τίποτα", τούς χώριζε ὁ λαός, τό φωνή Λαοῦ ὀργή Θεοῦ. Τώρα πού τόν εἶδαν ὡς ὄχλο, ξεσάλωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.