28/7/18

Ζητείται ηγέτης

Αρθρο-έκκληση της «δημοκρατίας»
Μόνη λύση ένας νέος Καποδίστριας που θα γκρεμίσει το διαλυμένο κράτος και θα το ξαναχτίσει από την αρχή
Η Ελλάς ευγνωμονούσα, πίνακας του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη
 Υπέρ της πατρίδος το παν!
Η κατάσταση σε μια χώρα δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Αν κάποιος κάνει τον κόπο και πειθαρχήσει συναισθηματικά ώστε να εξετάσει αμερόληπτα τα δεδομένα, μπορεί να αντιληφθεί αν η εθνική ναυς ακολουθεί τη σωστή ρότα ή αν κλυδωνίζεται επικίνδυνα και τα στεγανά της πλημμυρίζουν με θαλασσόνερα.
Η Ελλάδα δεν κλυδωνίζεται. Εχει βρει σε ύφαλο. Βυθίζεται. Η οικτρή κατάληξη που δείχνει ότι θα έχει το συλλογικό ταξίδι οφείλεται στους ανίκανους, ανέμπνευστους, ανεπάγγελτους, αποκομμένους από την κοινωνία, ετερόφωτους και ξενόδουλους καπετάνιους. Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες πάσχει από ηγεσία.
Εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει πνευματικό και ηθικό εκτόπισμα και να φωτοβολεί η αρετή, χάσκει μέλαινα η οπή της χειριστοκρατίας, του κομματισμού, της αμηχανίας απέναντι και στα έκτακτα γεγονότα και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η πατρίδα μας χάνεται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και οι θολές φιγούρες των πνευματικά ολίγιστων προσπαθούν να συγκαλύψουν την τραγική αλήθεια με μπαγιάτικες δημοκοπίες και αφόρητα κλισέ που έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό σ' Ανατολή και Δύση.

Το κράτος καταρρέει, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται εποικισμός από αλλόφυλα και αλλόθρησκα στοιχεία. Ο πληθυσμός φθίνει. Η αχρηστία της πολιτικής ηγεσίας μάς έχει φτάσει σε σημείο να μετράμε απώλειες πολέμου σε ειρηνική περίοδο! Περίπου στο εκατομμύριο υπολογίζονται εκείνοι που λόγω της οικονομικής κρίσης μετανάστευσαν στο εξωτερικό για το μεροκάματο. Η υπογεννητικότητα αποξηραίνει τον εθνικό κορμό και δίπλα η Τουρκία θεριεύει κι αγριεύει. 
Εθνική κυριαρχία δεν ασκείται. Ακόμα και για τα φραγκοδίφραγκα πρέπει πρώτα να δώσουν άδεια οι ξένοι, που βιάζονται να εκποιηθεί ό,τι έχει και δεν έχει το καθημαγμένο κράτος.

Οι Ελληνες έχουν αφεθεί τόσο στην τύχη τους ώστε μια πλημμύρα πνίγει δεκάδες, μια πυρκαγιά προκαλεί εκατόμβη και η εγκληματικότητα σαρώνει κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επικράτειας. 

Για όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα χρειάζεται επειγόντως ΗΓΕΤΗΣ! Η Ελλάδα έχει την άμεση ανάγκη ενός αναστήματος σαν αυτό του Καποδίστρια, που θα αναλάβει τα ηνία της πολιτικής εξουσίας και θα περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί δίνοντας θάρρος, έμπνευση και το δικό του καλό προσωπικό παράδειγμα στον φιλότιμο λαό μας. Να τα γκρεμίσει όλα και να τα χτίσει όλα από την αρχή.

Στην κατ' ευφημισμόν πνευματική «ελίτ» της Ελλάδας, που πάντα εξαρτάται από το δημόσιο χρήμα, αρέσουν τα μισόλογα, οι υπεκφυγές και οι δημόσιες σχέσεις με όσους έχουν καταστρέψει έθνος και λαό. Γι' αυτό προσπαθεί να περάσει την παραπλανητική ιδέα ότι «φταίει το σύστημα». 
Εωσφορικής συλλήψεως σοφιστεία ετούτο. Λες και το περιβόητο «σύστημα» φτιάχτηκε από μόνο του ή προσγειώθηκε εν μέσω νεφέλης στην Ελλάδα. Αυτό το «σύστημα» το σκαρφίστηκαν άνθρωποι: και τους νόμους περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τα προνόμια των συνδικαλιστών και τη μη λογοδοσία του Δημοσίου προς τους πολίτες. 

Κυβερνητικά στελέχη περικύκλωσαν με νομοσχέδια, προεδρικά διατάγματα και συνταγματικά άρθρα τούς πολίτες και πήραν πράσινο φως από τους πρωθυπουργούς για να το κάνουν αυτό. Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στην παρακμή έγραψαν και υπέγραψαν την καταδίκη μας και αυτοί πρέπει να εξοβελιστούν από τον δημόσιο βίο. Αλλάζοντας τα πρόσωπα αλλάζει και το «σύστημα». 

Μόνο ένας νέος, πραγματικός ηγέτης με εθνικό σχέδιο, γνώσεις, ηθική και πολιτική υπεροχή, έξωθεν καλή μαρτυρία και εμπεριστατωμένη άποψη για τον διεθνή περίγυρο της Ελλάδας θα μπορούσε να μας βγάλει από τη λάσπη που μας πνίγει, να μας γλιτώσει από τη λαίλαπα των μετρίων που αυτοσυστήνονται ως... αρχηγοί και οι άλλοι κάνουν πως τους πιστεύουν. Η πικρή αλήθεια είναι ότι με τους υπάρχοντες έχουμε φτάσει όχι στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε της Ιστορίας. 

Ενας ικανός κυβερνήτης θα μπορούσε να κάνει πολλά για την Ελλάδα, αν είχε και τις δυνατότητες για να το πράξει - χωρίς εμπόδια τυπικού χαρακτήρα. Χωρίς να του δένουν τα χέρια οι νόμοι (κυρίως της Μεταπολίτευσης) που συγκαλύπτουν τη διαφθορά. Να μπορέσει, πριν απ' όλα, να διευκολύνει τις Αρχές να απονείμουν δικαιοσύνη για όλα όσα έχουν διαπράξει σε βάρος του Ελληνισμού οι επίορκοι εκλεγμένοι και μη. Να έχει έκτακτες εξουσίες ώστε να στείλει για τα περαιτέρω όλους εκείνους που καλύπτουν σήμερα τον παράνομο πλουτισμό τους και τα άλλα εγκλήματά τους πίσω από παραγραφές και νομικίστικα τερτίπια. Να ξαναφτιάξει τη χώρα σε σωστά θεμέλια. Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς χωροταξικές παρανομίες και, κυρίως, να βάλει τέλος στην ανομία.

Υψιστος νόμος, η σωτηρία της πατρίδας! Αλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ομως, για να μπορέσει να τα γκρεμίσει όλα και να τα ξαναχτίσει, πρέπει να έχει υπερεξουσίες που δεν προβλέπονται από το υπάρχον πολίτευμα. Εκτός κι αν στηριχθεί διακομματικά και με ευρύτατη πλειοψηφία, για να σωθεί ό,τι σώζεται. Ομως τα υπάρχοντα κόμματα δεν έχουν δείξει τέτοια διάθεση. Νοιάζονται μόνο για τη νομή της εξουσίας. Η εύρεση εθνικού κυβερνήτη αντάξιου της ελληνικής Ιστορίας δεν είναι απλά μια ευχή, αλλά προϋπόθεση επιβίωσης στον σκληρό κόσμο μας. Και μια τέτοια προσωπικότητα θα έπρεπε να στηριχτεί από όλους. Για την ώρα, μια τέτοια μορφή δεν φαίνεται στον ορίζοντα...
Πηγή: δημοκρατία

15 σχόλια:

  1. Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός!!!!
    Αν ήταν το πουλί βιολί θα παίζαν κι οι φτωχοί.
    .........
    Για να γυρίσει ο μύλος θέλει δουλειά πολύ....έλεγε ο ποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελβετία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Καναδάς, κ.α. δεν έχουν ανάγκη από ηγέτες! Γιατί άραγε? Μήπως γιατί το ψηφίζειν το παίρνουν στα σοβαρά οι πολίτες τους, οπότε δεν απαιτείται ηγέτης για να γεφυρώσει το χάσμα που αφήνει η ανευθυνότητα, ο ωφελιμισμός και ο ωχαδελφισμός των πολλών? Μπορεί ναι, μπορεί και όχι όμως, αλλά πάντα το είχα απορία...
    Καποδίστριας, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα προκύψει μόνο μετά από τεράστια, βιβλικών διαστάσεων, καταστροφή (μπροστά της το Μάτι θα μοιάζει μόνο ένα πολύ τραγικό γεγονός) και αφού ο λαός πραγματικά θα τείνει να πιστεύει ότι τίθεται εν αμφιβόλω, έως και άμεσα, η ίδια του η ύπαρξη. Και τότε θα ξεπροβάλλει... Το ερώτημα τότε όμως θα είναι, εάν και πότε θα εμφανιστούν οι αντίστοιχοι Μαυρομιχαλαίοι, έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι ή πληρεξούσιοι Εγγλέζων και λοιπών "συμμάχων" ή ότι άλλο θέλει ο καθένας...
    Στο καταπληκτικό έργο του ο Ηγεμόνας, ο Μακιαβέλι αναφέρει τα προσόντα του ηγέτη. Όσοι έχουν διαβάσει το πόνημα, πιθανολογώ ότι θα συμφωνούσαν περισσότερο με τον Ralph Waldo Emerson, (1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος) που υποστήριζε πως "Βασικά θέλουμε κάποιον που να μας εμπνεύσει να γίνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε" παρά έναν με όλα τα "προσόντα" του Μακιαβελικού ηγεμόνα (ιδιαίτερα αν αυτός έχει να κυβερνήσει ένα λαό σαν το δικό μας!).
    Γιατί στο τέλος είμαστε Έλληνες, με τα καλά και τα κακά μας, αλλά όπως είπε και ο Γκαίτε "Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπυ μπορει ενας που δεν ξερει να τηγανισει αυγα να φτιαξει μουσακα ?? Οχι.....Γιατι ζηταει μουσακα ? Γιατι εχει ωραια γευση.Κι αν δεν τον φτιαξει οποιος ξερει ..γιατι ζητα ? Με δυο λογια ..εδω δεν ξερεις ..απο δημοκρατια..τι ζητας πριν μαθεις ? Αρα ...Καποδιστριας...Πιθανοτητες ?? Ελαχιστες..Δημοκρατια ποσες ?? Πιο ελαχιστες...( 10.000.000 δημοκρατιες δεν υπαρχουν)..Τι απαιτει η αναγκη ?? Κυβερνηση...Αρα τι ?? Μα Καποδιστριας...Μα ειπαμε πιθανοτητες λιγες .Αρα τι ?? ....Μα ..βιβλικη καταστροφη.....δεν γινεται εδω αλλιως...απ οτι φαινεται..Εκατο εφυγαν...με την μια...και η γειτονισα πηγε διακοπες χθες....Δεν στεκει....Απ οτι φαινεται....δεν γινεται αλλιως...Αρχιστε την ...κοσμογονια χωρις εμενα....δεν γινεται...Στην Μαγιορκα παρακαλω....Αρα Μπαμπυ ....?? Πως την ειπες ?? Βιβλικη ?? (Αυτη φιλε δεν ανοιγει και βιβλιο....ολο ..φεης μπουκ... αν δεν υπηρχε ο ...Ζουκερμπερκ ...θρηνος....πληξη...χασμουρητα...απλανη ματια...στο κενο...κλπ)..Βιβλικη...!! Τι λεξη !! Πως μου διεφυγε ..??

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι τον Ι Καποδίστρια τον διόρισαν ως κυβερνήτη οι τότε μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία Ρωσία Γαλλία) προφανώς γιατί έτσι εκτίμησαν ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους.
    Άρα η άποψη «ένας νέος Καποδίστριας κλπ» λογικά απορρίπτεται αν θέλουμε μια ηγεσία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.
    Επειδή διαβάζοντας το κείμενο αυτό στο νου μου ήλθε ο ψυχασθενής δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος θέτω την παρακάτω απλή ερώτηση.
    Ποιος εμποδίζει τον Ελληνικό λαό να επιλέξει μέσα από εκλογές μια ηγεσία που θα την ελέγχει για να κυβερνά σύμφωνα με τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού;
    ΥΓ. κ. Σάββα Καλεντερίδη ποιος είναι ο συντάκτης του άρθρου αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο ..σκοτωσες το καναρινι...Κανεις δεν ειπε Καποδιστριας με την ιδεα του διορισμου του.Ειναι ασχετο...Με την ιδεα του ταλεντου την ειπανε...Κι ηρθες εσυ λογιστικα μετα να πεις ..ενα λογιστκο συμπερασμα.. Η θα ανοιξεις τον φακο σε θεση ευρυγωνιο...η θα συνεχισεις τα ζουμ...Παντως η χωρα απ τα πολλα ζουμ πηγε χαμενη...Ομαδες που ζουμαρουν οπου θελουν αυτες. .στο φοντο ολο....Ο ενας εδω...ο αλλος εκει ..ο παραλλος πιο περα...και μετα σκοτωνωνται για το τι ειδαν...Καθε ζουμ...το λενε ..ιδεολογια....αντι ...μισοδουλεια.Θυμιζει το ανεκδοτο...."αναπηρος ...αναπηρος..αλλα ..κουστουμι ο αναπηρος εεε ??"

      Διαγραφή
    2. Σε ποια πρεσβεια εισαι συνεργατης?
      Δεν ξερεις ποιος καθοδηγει τον λαο εκει που θελουν?
      Τολμας να κατηγορισεις τον Καποδιστρια?
      Γραψε και εναν πανηγυρικο για τους φονιαδες για να εισαι κομπλε

      Διαγραφή
    3. ΚΡΑΤΕΡΟΣ (29/7/18 8.16 ΠΜ)
      Οποιος διάβασε την ιστορία γνωρίζει ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις που «απελευθέρωσαν» την επαναστατημένη Ελλάδα όρισαν τον Καποδίστρια ως κυβερνήτη.
      Εξ αιτίας αυτού αποκρούω τον διορισμό ενός νέου κυβερνήτη.
      Προσωπικά εγώ την ολιγόχρονη εξουσία του Καποδίστρια την αξιολογώ σε γενικές γραμμές ως θετική.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρης Κ. (29/7/18 8.16 ΠΜ)
      Διάβασε αυτά τα ευπρεπή που έγραψα ως απάντηση στο απρεπές κείμενο του Κρατερού.
      Πέραν αυτών εσύ όπως γράφεις βλέπεις τον Καποδίστρια όχι με την ιδέα του διορισμού αλλά με την ιδέα του ταλέντου. Αυτά νομίζεις ότι ήθελε να μας πει ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου αυτού που αν το ξαναδιαβάσεις θα συμφωνήσεις υποθέτω ότι θυμίζει τους λόγους της εποχής του ψυχασθενή δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο οποίος διορίσθηκε (μαζί με την χούντα του) πρωθυπουργός από την CIA με αποστολή την προδοσία της Κύπρου.
      Τέλος επανέρχομαι στο ερώτημα μου και προτείνω σε εσένα και στον Κρατερό να απαντήσετε στο ερώτημα μου ( που διατύπωσα στις 28/7/18 7.08 πμ) «Ποιος εμποδίζει τον Ελληνικό λαό να επιλέξει μέσα από εκλογές μια ηγεσία που θα την ελέγχει για να κυβερνά αυτή σύμφωνα με τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού»;

      Διαγραφή
    5. Εμποδιζει μονο ενα...η αληθεια...η πραγματικοτητα...οτι ..αλλος τρεχει με
      πεντε...αλλος με εικοσι ..αλλος με εκατο...κι ελαχιστοι με τριακοσια.Ειναι 10.000.000 αποψεις δημοκρατιας...ιδιος αριθμος διαφορων θαρρους...αναποφασιστηκοτητσς..φαντασιας...προθεσεων...πονηριων...κλπ...και ειναι επισης γνωστο οτι το καρρο δεν οδηγει το αλογο ...κι οτι ορχηστρα δεν διευθηνε ποτε μαεστρο...Μπορει να μην μας αρεσει αυτο...αλλα ετσι γινεται στην πραγματκοτητα.Ταχα ο κεραυνος μας αρεσει ??Ομως πευτει...η ταχα δεν το βλεπεις ?

      Διαγραφή
    6. Χρηστο αν ειχα δει νωρις το σχολιο του Ποιντμαν μπορει να σου απαντουσα ....η κυρια αυτη εμποδιζει ...Δεκα εκατομμ.....προσδοκιες...διαφορετικες.Θυμασαι τον Προμηθεα ?? Τα μικρα ειδη τα εξοπλισε ..με μεγαλους αριθμους γεννησεων για να επιβιωσουν...Τωρα αν η γαριδα οδηγει 60.000 αυτοκινητο...παλι μικρο ειδος θαναι..( ευθυμα...φανταζεσαι 10.000.000 γαριδες με γυαλι Ρεημπαν ?? Μαυρο ?? 20.000.000 ...τρυπες στον αερα μαυρες.. )...

      Διαγραφή
  4. Για το ποιός ήταν ο Καποδίστριας, το ιστορικό πολιτικό πλαίσιο της εποχής και το έργο του Κυβερνήτη παρακολουθήστε στον κάτωθι σύνδεσμο το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ της ενωμένης ρωμιοσύνης.
    https://www.youtube.com/watch?v=6FQmwqjgCzE&t=8009s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό άρθρο. Δίπλα στον Καποδίστρια να προσθέσουμε και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεν αναδείχθηκαν όμως με τις δημοκρατικές λεγόμενες διαδικασίες, όπως η φτασμένη ηθικά μεταπολίτευση τις εννοεί, αλλά ο πρώτος επαναστατικά και ο δεύτερος δια του κινήματος στο Γουδί. Εμείς όμως, ανώτεροι πολιτικά και πνευματικά, να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σας αναφέρω κάτι - πραγματικό περιστατικό που συνέβη σ’ εμένα τον ίδιο μόλις χθες (Σάββατο 29 Ιουλ 2018). Κάποιοι ίσως απαντήσουν «…μα τι σχέση έχει αυτό που μας λες βρε Pointman;…» με το παρόν άρθρο; Κι όμως έχει.

    Μεσημέρι, σε υπαίθριο parking γνωστής αλυσίδας Γερμανικών supermarket (από αυτά που αρχίζουν με «L») στην Θεσσαλονίκη, παρατηρώ μία κυρία 26 το πολύ 27 ετών που είχε παρκάρει διαγώνια (εννοείται πιάνοντας 2 θέσεις) το αξίας περίπου 60 χιλιάδων EUR διθέσιο σπορ αυτοκίνητό της, να έχει βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα και να ετοιμάζεται να κινηθεί όπισθεν. Επειδή το αυτοκίνητό της είναι ανοικτό, παρατηρώ εύκολα πως όχι μόνο δεν φορά ζώνη ασφαλείας, αλλά την ώρα που επιχειρεί να ξε-παρκάρει, μιλάει συγχρόνως στο κινητό της τηλέφωνο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ (ναι σωστά διαβάσατε…)! Στο μυαλό μου έρχονται αυτομάτως τα δίδυμα της πυρκαϊάς, ο θάνατος των οποίων συντάραξε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Βγαίνω από το δικό μου αυτοκίνητο, την πλησιάζω και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

    ΕΓΩ: Γεια σας. Σας παρατηρώ που είστε έτοιμη να ξεκινήσετε. Βλέπω όπως πως δεν φοράτε ζώνη και κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα μωρό. Δεν πιστεύω να οδηγήσετε έτσι! Σωστά;

    ΟΔΗΓΟΣ: Ναι, έτσι θα οδηγήσω. Δεν καταλαβαίνω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

    ΕΓΩ: Κύρια μου, έχετε μωράκι στην αγκαλιά και με το ένα χέρι κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο. Το θεωρείτε σωστό να οδηγήσετε έτσι; Μήπως θα ήταν καλύτερα να το βάλετε σε καθισματάκι μωρού (που δεν είχε!);

    ΟΔΗΓΟΣ: Να, ξέρεις… εδώ κοντά μένω. Ούτε 5 λεπτά δεν θα κάνω…

    ΕΓΩ: Α, ωραία δικαιολογία! Ελπίζω να θυμηθείτε να πείτε την ίδια δικαιολογία πάνω από το φέρετρο του παιδιού σας όταν θα το έχετε σκοτώσει εσείς η ίδια.

    …στο σημείο αυτό, η νωχελική της και σχεδόν αδιάφορη μέχρι τότε στάση άλλαξε και άρχισε να αντιδρά επιθετικά πχ «…μην μου κάνεις υποδείξεις εμένα - ξέρεις ποια είμαι εγώ;…» κλπ, οπότε και την ενημέρωσα με ηρεμία πως εάν κινήσει το αυτοκίνητό της έστω κι ένα εκατοστό χωρίς να τοποθετήσει το μωρό σε ειδικό καθισματάκι, θα καλέσω άμεσα την ΕΛΑΣ και με την παρουσία του πλησιέστερου περιπολικού θα φροντίσω να ενημερωθεί τι σημαίνει «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο». Δυστυχώς, η εν λόγω κυρία και «μάνα» έφυγε γκαζώνοντας και μάλιστα με σπινιάρισμα & ανάποδα τιμόνια κάνοντας τα λάστιχα να στριγκλίζουν, διακινδυνεύοντας να τραυματίσει πεζούς που βλέποντας τον τρόπο που οδηγούσε φρόντιζαν να καλυφθούν - δεν θέλω καν να σκέφτομαι την τύχη του μωρού σε ενδεχόμενο ατύχημα καθ’ οδόν.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. H νεότατη κατά τα άλλα αυτή κυρία και ΜΑΝΑ (που λογικά θα έπρεπε να έχει νέες αντιλήψεις και φρέσκιες ιδέες για την ζωή), ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει δικαίωμα ψήφου και διαμορφώνει το μέλλον όλων μας!

    - Εάν η κυρία αυτή (υποθέτω και ο σύζυγός της και οι γονείς της που την μεγάλωσαν και οι δάσκαλοι που την εκπαίδευσαν) δεν σέβεται το ίδιο της το παιδί, τότε γιατί να σεβαστεί τον διπλανό της.

    - Εάν η κυρία αυτή (που σαν αυτή, υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανάμεσά μας) θεώρησε υψηλότερη προτεραιότητα στη ζωή να συνεχίσει να μιλάει στο κινητό της παρά να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του σπλάχνου της, τότε γιατί να μην λαδώσει υπάλληλο ή έστω να επιχειρήσει να το κάνει;

    - Εάν η κυρία αυτή διέθεσε περίπου 60.000 EUR για να οδηγεί με στυλ, αλλά τσιγκουνεύτηκε τα μόλις 50 EUR για να αγοράσει ειδικό καθισματάκι μωρού… τότε γιατί να μην την θεωρήσω υπαίτια (με λάθη και παραλείψεις της) για καταστροφές ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ανατολικής Αττικής;

    Το έχω πει - θα το ξαναπώ: Είμαστε πολύ (μα πάρα πολύ) κωλολαός τελικά και παθαίνουμε ακριβώς ότι μας αξίζει. Και το κακό είναι που σαν αυτήν την «μάνα» του ανωτέρω περιγραφέντος περιστατικού, υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ - ίσως είμαστε κι εμείς οι ίδιοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε διότι έχουμε «εκπαιδευτεί» στην ανομία, τον ωχαδερφισμό και την αρπαχτή. Κι όταν το κακό χτυπήσει την δική μας πόρτα, τότε ρίχνουμε τις ευθύνες στην «κακιά την ώρα», τον «στρατηγό άνεμο» και σε «ασύμμετρες απειλές», ενώ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ «ασύμμετρο» που υπάρχει είναι η μ@λ@κί@ που έχουμε καρφωμένη στο ξερό μας Ελληνέζικο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pointman η επιπολαιότητα της μητέρας που περιγράφεις δεν δικαιολογεί το συμπέρασμά σου περί "κωλολαού"... μήν απελπίζεσαι γιατί ως γνωστόν το κακό είναι θορυβώδες (εδώ το κακό είναι η αμυαλωσύνη τής κυρίας) ενώ το καλό περνά σεμνά και αθόρυβα από δίπλα μας και δεν είναι άμεσα αντιληπτό... επίσης πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την πατρίδα όταν χαρακτηρίζουμε άσχημα τον λαό της; ... Τα αναφέρω αυτά γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που έχεις την χειρότερη άποψη για τους συμπατριώτες σου (;)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.