31/7/18

Γ. Κασιμέρης, καθηγητής Πανεπ. Wolverhampton: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του λαού της Ελλάδας

Ανάλυση στο LSE: Η ηγεσία «θέλει» χαρακτήρα, κουράγιο και συμπόνια: Ο Τσίπρας απέτυχε και στα τρία

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κασιμέρη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton  και έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές στην Ευρώπη,  ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του λαού της Ελλάδας

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές φωτιές στην Αττική την περασμένη εβδομάδα, με την ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια και στον απόηχο της καταστροφής. 
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κασιμέρη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton της Αγγλίας και ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές στην Ευρώπη, αυτή η κριτική δεν είναι καθόλου άδικη. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί στο blog του στον ιστότοπο του London School of Economics, ο τρόπος αντιμετώπισης της τραγωδίας από τον Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια αποτυχία πολιτικής ηγεσίας, η οποία έχει αμαυρώσει (πιθανόν μη αναστρέψιμα) τόσο τη δική του φήμη όσο και τη φήμη του κόμματός του.
Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει στο blog του ο διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής:
Οι προκλήσεις φέρνουν στο φως το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων, ή, στην περίπτωση της Ελλάδας, το «κενό» πρόσωπο ενός πρωθυπουργού: του Αλέξη Τσίπρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα βίωσε την πιο σοβαρή και τραυματική κρίση της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με καταστροφικές πυρκαγιές να αποδεκατίζουν μια ολόκληρη παραθαλάσσια κοινότητα, έξω από την Αθήνα. Καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει πλέον αυξηθεί σε 91, και εξακολουθούν να υπάρχουν 25 αγνοούμενοι, οι φρικιαστικές εικόνες τρόμου, αγωνίας και καταστροφής θα παραμείνουν χαραγμένες στην εθνική συλλογική μνήμη για πολύ καιρό μετά την κατεδάφιση των καρβουνιασμένων ερειπίων.

Προφανώς, μια τόσο ανελέητα φονική πυρκαγιά όσο αυτή, ξεπερνά την ανθρώπινη ευθύνη, και οι εσφαλμένοι πολιτικοί υπολογισμοί που έχουν έρθει στο φως - ο αμελής σχεδιασμός, οι καθυστερημένες προσπάθειες διάσωσης και παροχής βοήθειας - δεν πρέπει να καταλογιστούν στην ελληνική κυβέρνηση. Τούτου λεχθέντος, δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση όπου απαιτείται σοβαρή και αποτελεσματική ηγεσία. Τέτοιες καθοριστικές στιγμές απαιτούν από τους εθνικούς ηγέτες θάρρος, χαρακτήρα, επινοητικότητα και, κυρίως, ενσυναίσθηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός (ο νεότερος στην ιστορία της χώρας) απέτυχε παταγωδώς να επιδείξει οποιοδήποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Λόγω άγνοιας και πιθανώς παραπληροφόρησης όσον αφορά στην ταχύτητα και την σφοδρότητα της καταστροφής που λάμβανε χώρα, ο Τσίπρας αντέδρασε αρχικά σαν να είχε χαλαρώσει τόσο από τις καλοκαιρινές του διακοπές, που δεν ήταν έτοιμος ούτε καν να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, πόσο μάλλον να την αντιμετωπίσει. Του πήρε περισσότερο από 48 ώρες για να πάρει την απόφαση να βγει από τοπρωθυπουργικό κουκούλι και να ξεστομίσει κάποιες απλές, ανθρώπινες φράσεις που θα μπορούσε να κατανοήσει ο κόσμος. 

Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε ξανά. 

Μόνο όταν το μέγεθος της καταστροφής έγινε αφόρητο για τους ανθρώπους στη χώρα του κατέφυγε την την πέμπτη μέρα - ναι, την πέμπτη μέρα - της καταστροφής στο να αναλάβει την «πλήρη πολιτική ευθύνη», χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγνώμη αλλά ούτε και να ικανοποιήσει τα αιτήματα για παραίτηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλων βασικών αξιωματούχων.

Ήταν μια κενή, άσκοπη χειρονομία, που είχε ως κύριο στόχο τον περιορισμό της πολιτικής ζημιάς και φυσικά αποτέλεσε το "κερασάκι στην τούρτα" για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων. «Πώς σκοπεύει να αποζημιώσει τον κόσμο για αυτή την πολιτική ευθύνη και τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ευθύνη;» ρωτά ένας 79χρονος άντρας έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ, ενώ στέκεται μπροστά από το καμένο σπίτι του.

Είναι πραγματικά απίστευτο που ένας πολιτικός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι τόσο πολιτικά οξυδερκής, απέτυχε να αντιληφθεί πόσο αναίσθητη και άξια περιφρόνησης θα έδειχνε αυτή η συμπεριφορά. Από την άλλη μεριά βέβαια, ακριβώς αυτό το είδος αναίσθητης και κατακριτέας συμπεριφοράς είχαν επιδειξει και ο Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια των τυφώνων Κατρίνα και η Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του Πύργου Γκρένφελ. Και οι δύο ηγέτες όχι μόνο απέτυχαν να επιδείξουν συμπόνια και ενσυναίσθηση, αλλά αρνήθηκαν ακόμη και να επισκεφθούν τις κατεστραμμένες περιοχές το αμέσως επόμενο διάστημα. Για την ιστορία, η απαράδεκτα καθυστερημένη επίσκεψη του Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές ήρθε τελικά μία εβδομάδα μετά το συμβάν.

Η πολιτική ηγεσία έχει να κάνει με το θάρρος, τον χαρακτήρα και το παράδειγμα. Για να έχει το οποιοδήποτε νόημα αυτή η ηγεσία, πρέπει να εκφράζει αρχές που αξίζει να πιστέψει κανείς. Είναι αδύνατο να εξετάσει κανείς την καθυστερημένη, αποστασιοποιημένη, αδιάφορη και αμετανόητη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια σοβαρή εθνική κρίση και να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, δυστυχώς για τον ίδιο ως αρχηγό και για τη χώρα ως σύνολο, απέτυχε από κάθε άποψη.

Καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από την τραυματική της εμπειρία, το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να αποκαταστήσει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του στα μάτια του λαού; Αυτό είναι πολύ απίθανο, κατά τη γνώμη μου. Είναι ξεγραμμένος. Η ανικανότητά του την περασμένη εβδομάδα να κάνει κάτι περισσότερο από το ελάχιστο δυνατό σε μια εποχή πρωτοφανούς καταστροφής του κόστισε τον σεβασμό των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και, μέσω αυτών, την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Πρώτο Θέμα

22 σχόλια:

  1. Θυμάται κανείς τις φωτιές στην Ηλεία, πριν 11 χρόνια; Και τότε είχαν αναληφθεί πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν υπήρξε παραίτηση. Στην Ελλάδα, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, είναι κάτι ανάλογο με το "στρίβειν δια τού αρραβώνος", όπως έλεγε ο αείμνηστος Ηλιόπουλος στον "Ατσίδα".

    Επίσης, ποτέ δεν διευκρινίστηκε πλήρως τι απέγιναν τα χρήματα τού περίφημου Ταμείου Μολυβιάτη. Μάλιστα, με αίτημα βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ, το 2013 είχε μεταβιβασθεί έγγραφο στην Βουλή από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

    Τα υπενθυμίζω αυτά για

    α) Να δούμε ότι μυαλό δεν βάζομε και ούτε πρόκειται μάλλον και

    β) Μην ξαναπέσει ο κόσμος σε καμιά παρόμοια παγίδα, διότι οι Έλληνες είμαστε συναισθηματικοί και οι επιτήδειοι ξέρουν να το εκμεταλλεύονται αυτό. Βέβαια, τώρα υπάρχει η οικονομική δυσχέρεια, αλλά πάντα κάποιοι πρόθυμοι θα βρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist στην Ηλεία εμφανίσθηκαν χιλιάδες τσιγγάνοι που επέμεναν ότι ζούσαν χρόνια...
      Να δείς τι έχει να γίνει στο Μάτι. Θα πλακώσουν για βοηθήματα και αποζημιώσεις όλοι οι τσιγγάνοι των Βαλκανίων...

      Διαγραφή
    2. Και αυτό εξηγεί το ότι, από τα ~ € 120 εκατ., που μάζεψαν, μόνο τα ~ € 27 εκατ. πήγαν στους πυρόπληκτους; Τα υπόλοιπα τι έγιναν;

      Διαγραφή
    3. Εν συνεχεία σχολίου μου 31 Ιουλίου 2018 - 1:28 μ.μ., θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω τον σύνδεσμο τής απαντήσεως τού κ. Μολυβιάτη από την χθεσινή (19/8/18) "Κ":

      «Η αλήθεια για το Ταμείο Μολυβιάτη»

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρεται γιά την "..εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του λαού..", μόνο όποιος διαθέτει συνείδηση.
    Ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, την μόνη συνείδηση που διαθέτουν είναι οι εμμονικές "αριστερίστικες" ιδεοληψίες τους.

    Η συγκεκριμένη ομάδα (Πρωθυπουργός και συν αυτώ) ΜΙΣΟΥΝ:
    - τους Έλληνες, ακριβώς επειδή γνωρίζουν πώς δεν θα αποδεχθούν ποτέ καμμία από τις ιδεοληψίες τους.
    - αυτούς που κάηκαν, επειδή, με τον θάνατό τους, σκοτείνιασαν την υποτιθέμενη αίγλη που απολάμβανε η κυβέρνησή τους.

    Συνεπώς, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη του, συμπεριφέρθηκαν ως αυτό που πράγματι είναι : Προδότες και συνειδητοί μισέλληνες.

    Ας προσέχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για σταθείτε, ποιος είναι ο Τσιπρας, ένα αγραμματο κομματοσκυλο είναι ! Σαν και αυτόν έχει πολλούς ο σύριζα !!! Να τους χαίρεστε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος (31/7 1,40μμ)
      Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι αγράμματος γιατί είναι διπλωματούχος του ΕΜΠ.
      Τα κομματικά μέλη του κόμματος σου δεν είναι κομματόσκυλα;

      Διαγραφή
    2. Χρήστο, Και εγώ τελείωσα το Πολυτεχνείο εδώ και 30 χρόνια και ξέρω πολύ καλά το τι ψάρια πιάνει ο καθ' ένας !!!! Και Προσωπικά δεν ανήκα σε κανένα κόμμα γιατί από τότε τους έβλεπα και κάπνιζε το κεφάλι μου !! Και αυτοί είναι πιο φανατισμένοι από τους άλλους!!!!

      Διαγραφή
    3. Νίκος 31/7 10.12 μμ
      Εσύ που τελείωσες το Πολυτεχνείο αποκαλείς τον εαυτό σου αγράμματο ;
      Αν όχι γιατί αποκαλείς αγράμματο αυτόν τον διπλωματούχο του Πιλυτεχνείου που ονομάζεις «κομματόσκυλο»;
      Προσωπικά εσύ και τώρα δεν ανήκεις σε κανένα κόμμα;
      Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα και δεν είσαι κομματικός τότε γιατί εκφράζεσαι με αυτή την εμπάθεια εναντίον αυτού ;
      Αποκαλείς κομματόσκυλο οποιονδήποτε άλλον πολίτη που είναι μέλος κάποιου άλλου κόμματος πχ της ΝΔ;

      Διαγραφή
    4. Ρε χρηστο όταν λέω έναν πολυτεχνητη αγράμματο δεν εννοώ με την έννοια της λέξης, αλλά ότι αυτά τα άτομα έκαναν 10 Χρόνια να τελειώσουν και
      με πολύ μεγάλη βοηθεια από τα κόμματά τους και επίσης με μεγάλη βοήθεια πραγματικά από τους καθηγητές να τελειώσουν !!! Και όταν λέω κάποιον κομματοσκυλο , εννοώ αυτούς που νύχτα μέρα το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα !!! Και προσωπικά δεν ήμουν τότε σε κόμμα θα είμαι σήμερα !!!!
      Η χώρα περνά πολύ δύσκολες μέρες και τα λάθη είναι διαχρονικά, όλοι αυτοί που κυβέρνηση την χώρα έχουν ευθύνες !!! Απλά με εκνευρίζει παραπάνω ο Τσιπρας διότι είπε πολλά ψέματα και αν και δεν τον ψήφησα περίμενα κάτι καλύτερο απ αυτόν !!! Γι αυτό , αυτός με πικραινει περισσότερο από τους άλλους! !!!

      Διαγραφή
    5. Νίκος (1/8/18 12.23 πμ)
      Αυτοί που έκαναν 10 χρόνια για να τελειώσουν δεν είναι αγράμματοι,δεν είναι πολυτεχνίτες. Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και σε κανένα εγγράμματο (όπως είσαι εσύ) δεν δίνει το δικαίωμα να αλλοιώνει έννοιες.
      Τώρα υπονοείς ότι ο συγκεκριμένος διπλωματούχος είχε πολλή μεγάλη βοήθεια από το κόμμα του και από τους καθηγητές για να τελειώσει. Εννοείς δηλαδή ότι ο συριζα του 4-5% ή το κκεεσ του 3% είχαν τόση μεγάλη δύναμη και ανθρώπους δικούς τους σε όλα τα πόστα.Σε ερωτώ λοιπόν.
      α) Επιμένεις ακόμα σε αυτά;
      β) Αλλα κόμματα μεγάλα πχ η ΝΔ δεν βοηθούσαν τα κομματικά στελέχη τους στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;
      γ) Ο συγκεκριμένος διπλωματούχος του ΕΜΠ που τον αποκαλείς κομματόσκυλο, νοιαζόταν μέρα- νύκτα μόνο για το κόμμα του;
      δ)Σε εκνευρίζει ο Τσίπρας επειδή είπε πολλά ψέμματα. Καλώς , εδώ μάλιστα συμφωνούμε .Οι άλλοι όμως που κυβέρνησαν έλεγαν μήπως στα τελευταία 40 χρόνια λιγότερα ψέμματα; Θέλεις να ανοίξουμε επί αυτού συζήτηση;
      ε) (και τελευταίο)Εάν δεν είχε αυτός ο άνθρωπος την συγκεκριμένη θεσμική αιρετή θέση θα δημοσιοποιούσες εναντίον του αυτή την εμπάθεια και μάλιστα με όρους που αντικειμενικά χαρακτηρίζονται ως υβριστικοί;
      ΥΓ Διαπιστώνω ότι σε κάποιο βαθμό επιχειρείς τώρα να ανακαλέσεις εν μέρει αυτά που έγραψες αρχικά. Θα ήταν προτιμότερο να είχες αποφύγει την χυδαιολογία που φέρνει στους χρήστες αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.

      Διαγραφή
    6. Χρήστο , για να μη σε κουράσω , δεν ανακαλώ τίποτε απ αυτά που έγραψα !!!! Ήμουν πολύ ήπιος τόσα χρόνια και κατάλαβέ το οτι δεν ήμουν πολιτικά πουθενά , ο φίλο σου ο Τσιπρας με έβγαλε απο τα ρούχα !! όλοι αυτοί της πολιτικής , oλα αυτά τα χρόνια εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας , εγώ σκάω γιατί ο συριζα είχε 3 % και πήρε 20 % !!! Ξέρεις γιατί ; Γιατί λαός σιχάθηκε τους πολιτικούς και γι αυτό τον πίστεψε και εσύ μου λες τώρα οτι έχω εμπάθεια και οτι παίρνω τα λόγια μου πίσω !!! Ωρέ Χρήστο και λίγα του λέω !!!!
      Χρήστο , εύχομαι να σου πάνε όλα καλά !!!

      Διαγραφή
    7. Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο..."διπλωματούχος":

      1) Κάνει στροφή 360 μοιρών για να αλλάξει κατεύθυνση.

      2) Πρέπει να φύγει από τη Μυτιλήνη για να πάει στο νησί της...Λέσβου!

      3) "Θρέφει τους καρπούς" των "κόπων" του.

      4) Φεύγει από τη Γαλλία για να πάει στο ....Στρασβούργο!

      5) Δεν είναι σαν τους άλλους που "eat the camel" αλλά κουράζονται στην..."queue"!

      6) Δεν είναι σαν μερικούς μερικούς που..."εκτίθουν τη χώρα"!

      Κι ένα σωρό άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός! Δεν ξέρω πώς τους λένε αυτούς πλέον, αλλά κάποτε τους έλεγαν αγράμματους!

      Διαγραφή
  4. Ενω Αβερωφ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗς που εκαψαν ελλαδα και κυπρο ειναι ηρωες ε?>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, μπορείς να διακρίνεις μεταξύ των απογόνων των κοτζαμπάσηδων και των μαυραγορητών που λεηλατούν απλώς την πατρίδα και, των ιδεοληπτικών "αριστερών" του πολιτισμικού μαρξισμού που μισούν την πατρίδα και το έθνος;

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Νικ. Κωνσταντακόπουλος 31/7/19 4.35 μμ
      Αυτά που γράφεις για τους «ιδεολιπτικούς» αριστερούς που μισούν την πατρίδα και το έθνος θυμίζουν την εποχή του ψυχρού πολέμου τότε δηλαδή που η Αμερική είχε επιβάλει στις Ελληνικές ηγεσίες την «ιδεολογία του αντικομμουνισμού» δηλαδή τον ετεροπροσδιορισμό γιατί ήταν δύσκολο μάλλον αδύνατο να αυτοπροσδιορισθούν οι ηγεσίες ως φασίζουσες πολιτικές ηγεσίες.
      Αν κοιτάξεις γύρω σου τώρα που ο τριτοδιεθνιστικός κομμουνισμός αυτοκαταργήθηκε, επικαλούνται τον αντικομμουνισμό μόνο οι φασίστες , οι ναζί και οι ακροδεξιοί γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι ναζιστικές οι φασίζουσες και οι ακροδεξιές απόψεις τους απορρίπτονται από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
      Αν μετά από αυτά ρίξεις μια ματιά στην ιστορία θα αντιληφθείς ότι η αριστερά όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων ήταν πατριωτική.Στην Ελλάδα τους ναζί τους πολέμησε η πατριωτική αριστερά .
      Αν ρίξεις μια ματιά στην πολιτική ιστορία θα δεις ότι η αριστερά όλων των αποχρώσεων ήταν διεθνιστική.Όταν όμως δείχνεις έμπρακτα τον σεβασμό σου για τα άλλα έθνη μοιραία δεν παραβλέπεις δεν ξεχνάς και το δικό σου έθνος
      Μπορείς επομένως να απορρίψεις έστω και με μεγάλη καθυστέρηση την αντικομμουνιστική εμμονή γιατί ο κομμουνισμός εδώ και δεκάδες χρόνια δεν συνιστά απειλή για το αστικοδημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας.

      Διαγραφή
  5. But he is only 44 years old. How can he be responsible?
    Bernardakis said it today. Yes, these people govern Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δραμα ειναι πως ουτε ο προαλειφομενος για να παικξει τον πρωθυπουργευοντα αρχηγος της αντιπολιτευεσεως (ο ΚΟΥΛΗΣ) απολαμβανει της εμπιστοσυνης του λαου. Γιατι κατι τετοιοι επιλεγονται απο τα διαφορα ντοπια και ξενα κεντρα κα τους νομιμοποιει ο"κυριαρχος" λαος με το "αλανθαστο" αισθητηριο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν από πολύ λίγες μέρες μια αγανακτισμένη κυρία δημοσιοποίησε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Τσίπρα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το ύφος της.
    Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτή η «αγανακτισμένη» είναι σύζυγος ενός κυρίου που είναι σύμβουλος του κ Μητσοτάκη.
    Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα μπορεί να ψάξει στις πρόσφατες παλαιότερες αναρτήσεις του Ινφογνώμωνα για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
    Αυτά τα γράφω αφού διάβασα το καθαρά πολιτικό κείμενο αυτού του καθηγητή, που θυμίζει αρθρογραφία δημοσιογράφου στα ΜΜΕ του «άγιου» Μαρινάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Τσίπρα τον επέλεξε ο λαός για να πάει κόντρα στο κατεστημένο και να πει ένα μεγάλο όχι στους σχεδιασμούς των οικονομικών κέντρων Ευρώπης και Αμερικής. Αντί αυτού τα έδωσε όλα και δεν πηρε τίποτα εξαθλιώνονταν ακομα περισσότερο το λαό με την ληστρική φορολόγηση την αισχρή και αδικη μειωση των συντάξεων την αύξηση της ανεργίας των νέων κτλ. (Το πολυτεχνείο δεν σε κάνει μορφωμένο! σε κάνει ας πούμε πολίτικο μηχανικό! δλδ σου μαθαίνει μια δουλειά! Το να έχεις τελειώσει το πολυτεχνείο και να μην ξερεις μια ξένη γλωσσα και να θέλεις να γίνεις και πρωθυπουργός έχει πολύ πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ηταν ο Μηλιος με τις διασυνδεσεις του, ουτε το πτυχιο δεν θα επαιρνε ..... Κυριολεκτικα αγραμματος με φουσκωμενο εγω που το τρυπησαν το βραδυ της "διαπραγματευσης" και κατερρευσε οπως ηταν φυσικό. εκτοτε συντηρειται σαν τον ΕΛ ΣΙΝΤ.

      Διαγραφή
  9. Ευτυχώς που βγήκε και η ελληνική ταινία με τον ...Μαυρογιαλούρο και είδαμε να παραιτείται πολιτικός στη χώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.