21/6/14

Ρωσική χείρα βοηθείας για την αναβάθμιση της αεράμυνάς της σκοπεύει να ζητήσει η Ελλάδα

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας για την αναβάθμιση του συστήματος αεράμυνάς της, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, 18 Ιουνίου, στους δημοσιογράφους ο Ιγκορ Σεβαστιάνοφ,αναπληρωτής επικεφαλής της Rosoboronexport. 

«Η ελληνική πλευρά θέλει να ζητήσει βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των συστημάτων πυραυλικής άμυνας και αεράμυνας. Η Ρωσία δεν λαμβάνει αρνητικά σχόλια γι' αυτά τα συστήματα» δήλωσε ο Σεβαστιάνοφ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας στη διεθνή αμυντική έκθεση EUROSATORY-2014.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, τα οποία στα μέσα της δεκαετίας του 1990 αγόρασε η Κύπρος, ωστόσο, λόγω της σκληρής αντίδρασης της Τουρκίας, έπειτα από συμφωνία με την Αθήνα τα συστήματα μεταφέρθηκανστην Κρήτη και στη συνέχεια προωθήθηκαν στην Ελλάδα. Επιπλέον, στον εξοπλισμό της Ελλάδας υπάρχουν σοβιετικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συγκροτήματα ΟΣΑ («Σφήκα»).
Η Ρωσία Τώρα

4 σχόλια:

  1. <>
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ!!Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακή μετάφραση μάλλον, εννοεί ότι ήταν ακόμα Κυπριακής ιδιοκτησίας όταν έφτασαν στην Κρήτη και στη συνέχεια έγιναν ιδιοκτησία της Ελλάδας. Άλλωστε ακομα στην Κρήτη ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ. ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''που αναφέρονται παραπάνω και εγώ θα πρόσθετα ''Κατοχικοί Κυβερνήτες''τύπου Τσολακογλο-Ράλληδων εάν ήταν Πατριώτες θα ενδιαφέρονταν πρωτίστως για επιθετικά όπλα και κατόπιν για Αμυντικά που είναι τα Αντιαεροπορικά.
    Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιώσουν τα αντιαεροπορικά για Δύο κυρίως λόγους:
    α. Γιατί οι Τουρκομογγόλοι εκτός απο τα Αεροπλάνα 4ης-5ης γενιάς που παραλαμβάνουν και τα δικής τους παραγωγής που αναπτύσουν, έχουν αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς καθώς επίσης και πολλά άλλα.
    β.Εάν αφήσουν τελείως ''ξεβράκωτους''τους Σχηματισμούς, μετά απο ενδεχόμενη κρίση και καταστροφή δεν θα προλάβουν ούτε με Ελικότερο να φύγουν ούτε και κανένα ΔΝΤ ή ΜΕΡΚΕΛ θα προλάβει να τους σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.