9/12/18

Όποιος πολιτικός υπογράψει, θα καταχωριστεί στον κατάλογο των προδοτών του Έθνους - Μακεδονικό Έθνος Ούτε Υπήρξε Ούτε Υπάρχει

Το άρθρο δημοσιεύθηκε τις 28 Δεκεμβρίου 2017
Του αείμνηστου Νίκου Μάρτη, πρώην υπουργού Βορείου Ελλάδος και στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Η αφετηρία δημιουργίας του ψευδομακεδονικού έθνους των Σκοπίων
Το 1918 επικράτησε στη Ρωσία το Κομμουνιστικό καθεστώς, με στόχους την συν τω χρόνω εξάπλωσή του αρχικά στις γειτονικές χώρες, που προϋπέθετε και την έξοδο στο Αιγαίο, που δεν είχε επιτύχει ο Τσάρος και εν συνεχεία την επέκταση στην Ευρώπη.
Κομμουνιστικά κόμματα άρχισαν να ιδρύονται συστηματικά σε διάφορες χώρες και ιδιαίτερα στη Βαλκανική. Η συσταθείσα το 1921, προφανώς με εντολή του Κόμματος Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (Β.Κ.Ο.), μετά από πρόταση του Βούλγαρου Κομμουνιστή Κολλάρωφ, διακήρυξε την επιδίωξη αυτονόμησης της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα, με στόχο να προσαρτηθούν στη Βουλγαρία, καθώς και η Ανατολική Ρωμυλία και βέβαια να επιτευχθεί ο έλεγχος του Αιγαίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Γεωργιάδης διαφώνησε και διεγράφη.
Το 1924 η απόφαση της Β.Κ.Ο. επικυρώθηκε στη Μόσχα από την Κομιντέρν και έγινε υποχρεωτική για όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Ηγετικά στελέχη του Κ.Κ.Ε. που συμμετείχαν στη Β.Κ.Ο. και διαφώνησαν, διεγράφησαν από το Κόμμα.
Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε την αφορμή στον Τίτο της δημιουργίας, αντί της αυτονομήσεως, του ψευδούς Μακεδονικού Έθνους των Σκοπίων, ως προγεφυρώματος για επέκταση στο Αιγαίο.
Τον Οκτώβριο του 1940, σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είχε ήδη υποταγεί στο Χίτλερ, η Σοβιετική Ένωση ήταν τότε σύμμαχος της Γερμανίας και όλες οι Βαλκανικές χώρες είχαν επαφές με τον Χίτλερ. Η Ελλάδα τότε μόνη στην Ευρώπη, δέχτηκε επίθεση από την Φασιστική Ιταλία την οποία και νίκησε.
Το Φεβρουάριο 1941 ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών Ήντεν ήλθε στην Ελλάδα και ανέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία αρνήθηκαν να συμπράξουν με την Ελλάδα και να πολεμήσουν κατά της Γερμανίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε προηγούμενη δέσμευσή της Ελλάδας, ότι θα πολεμήσει ακόμη και μόνη της και κατά της Γερμανίας, παρά το γεγονός, ότι ήδη πολεμούσε στην Αλβανία κατά της Ιταλίας. Τότε ο Ήντεν έλαβε τηλεγράφημα του Τσώρτσιλ, που έλεγε να μην πιεσθεί η Ελλάδα να εμπλακεί σε άπελπι αγώνα και με τη Γερμανία.
Μετά την απάντηση αυτή της Ελλάδας έφθασαν από τις αρχές Μαρτίου 1941 στον Πειραιά πολύ περιορισμένης στρατιωτικής δυνατότητας Αγγλικά, Αυστραλέζικα και Νεοζηλανδικά τμήματα, που αργότερα πολέμησαν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και την Κρήτη κατά των Γερμανών.
Στα Σκόπια εισήλθαν οι Γερμανοί από Βουλγαρικό έδαφος όπου έγιναν δεκτοί ως ελευθερωτές. Τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της περιφέρειας της νότιας Σερβίας, γνωστής ως Βαρδάρσκα. Η Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας έγινε την 6η Απριλίου 1941.
Εάν η Ελλάδα, όπως έκαναν η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία, ηρνείτο να πολεμήσει κατά του Άξονα:
α) «Οι Γερμανοί θα είχαν καταλάβει πριν έλθει ο χειμώνας τη Μόσχα και την Πετρούπολη και άλλη θα ήτο η τύχη του πολέμου, όπως είπε ο Γερμανός Στρατάρχης Καϊτελ στην Δίκη της Νυρεμβέργης, και άλλοι θα ήταν σήμερα κατηγορούμενοι». Άμεση επιβεβαίωση, πλην των Απομνημονευμάτων Γερμανών Στρατηγών, αποτελεί και η δήλωση του Χίτλερ τόσο στη γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, όσο και στην Πολιτική του Διαθήκη, ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος»
β) Δεν θα επικρατούσε ο Κομμουνισμός στη Γιουγκοσλαβία και δεν θα εδημιουργείτο θέμα Μακεδονίας
Ο Τίτο, κυρίαρχος στη Γιουγκοσλαβία ως Κομμουνιστής, αφού εξουδετέρωσε τον Εθνικιστή Μιχαήλοβιτς, την 2α Αυγούστου 1944, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, ανήγγειλε από το Σερβικό έδαφος την ίδρυση «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», υλοποιώντας και τις από το 1921 αποφάσεις της Κομιντέρν και όλων των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων.
Για να αναγνωρισθεί όμως η νέα εθνότητα, δηλαδή η «Μακεδονική Εθνότητα», έπρεπε να υπάρξει χωριστή κρατική υπόσταση, ιδιαίτερη γλώσσα, ανεξάρτητη εκκλησία και ιστορική παράδοση. Τα ανύπαρκτα αυτά συστατικά στοιχεία του ανυπάρκτου «Μακεδονικού Έθνους» οι πλαστογράφοι της Ιστορίας της Μακεδονίας τα κατασκεύασαν στα χαρτιά έκτοτε:
α) Το 1945 σχηματίστηκε Κυβέρνηση και Βουλή «Μακεδονική».
β) Το 1944 ονόμασε «Μακεδονική Γλώσσα» το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα, που ομιλείτο στα Σκόπια και μόνο το 1945, μετά από επεξεργασία έγινε την 7.6.1945 η 6η επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας. Η πρώτη Γραμματική της «Μακεδονικής Γλώσσας» κυκλοφόρησε το 1952 και το πρώτο Φιλολογικό Λεξικό το 1961.
γ) Το αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο, ίδρυσε το 1968 την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας», που δεν την αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.
δ) Με τον ψευδή ισχυρισμό, ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, επινόησαν ότι ως Σλάβοι, ενώθηκαν τον 6ο αιώνα με τους μη Έλληνες Μακεδόνες και έγιναν αυτοί Μακεδόνες. Ως Μακεδόνες συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του κόσμου, ότι ανεφέρετο στη Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα και πρόσωπα που ανά τους αιώνες έδρασαν στη Μακεδονία και το 1969 κυκλοφόρησαν την «Ιστορία του ψευδομακεδονικού Έθνους», που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη στην παγκόσμια Ιστορία.
Εκατοντάδες επιστήμονες δούλεψαν δεκαετίες και κυκλοφόρησαν βιβλία και περιοδικά για να πείσουν τη λαϊκή μάζα, ότι υπάρχει «Μακεδονική Εθνότητα».
Το τεχνητό αυτό «Μακεδονικό Έθνος», το Μονοκομματικό Κομμουνιστικό Καθεστώς το επέβαλε στους νέους των Σκοπίων και φοβούμαι και σε πολλούς νέους των άλλων Κομμουνιστικών χωρών και με έναν, αδιανόητο, για δημοκρατικές χώρες προπαγανδιστικό μηχανισμό ενός μονοκομματικού Κομμουνιστικού, καθεστώτος, παραπλάνησε ανιστόριτους και αφελείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ
Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Είχαν όλα, κατά τον Ηρόδοτο (Ι, 581), τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυτό Έθνος. Δηλαδή είχαν την αυτή γλώσσα με όλους τους άλλους Έλληνες, την Ελληνική. Τα αυτά ιερά και είχαν τους αυτούς Θεούς, η κατοικία των οποίων ήταν στο Μακεδονικό Όρος τον Όλυμπο. Οι 9 Μούσες ήταν επίσης από τα Πιέρια της Μακεδονίας. Οι Μακεδόνες όπως όλοι οι Έλληνες συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, που είναι ταυτότητα Ελλήνων, αποτελεί την ουσία του Σκοπιανού προβλήματος και όχι η απλή ονομασία του κράτους χωρίς να συνδέεται με την Ιστορία. Την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, επιβεβαιώνουν τα ιερά κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, κείμενα αρχαίων Ελλήνων, Εβραίων και Ρωμαίων συγγραφέων και χιλιάδες ελληνικών επιγραφών.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με επιστολή του της 11.1.1993 προς τα Παγκόσμια Εβραϊκά Συνέδρια και Συμβούλια, αναφέρει: «Η Ιουδαϊκή θρησκεία και φιλολογία αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες του αρχαίου εθνολογικού χαρακτήρα των Μακεδόνων ως Ελλήνων».
«Οι αρχαίοι και νεώτεροι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η Ελληνική», διακήρυξαν με ομόφωνα ψηφίσματα τους τα Νομοθετικά Σώματα 14 Πολιτειών των Η.Π.Α.
Την ανωτέρω ιστορική αλήθεια επιβεβαίωσαν οι 15 ηγέτες της ΕΟΚ τον Ιούνιο 1992 στη Διάσκεψη Κορυφής στη Λισσαβώνα, όπου ομόφωνα α­ποφάσισαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια εφόσον δεν θα έχουν τη λέξη «Μα­κεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον τότε Πρόεδρο της Ελλη­νικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας και ετόνιζε ότι:
«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία».«Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και ότι: «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».
Την εθνολογική σύνθεση των κατοίκων της ΠΓΔΜ ως Σλάβων (Βουλγάρων και Σέρβων) ομολόγησε και ο τ. Πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ με την δήλωση του: «Δεν διεκδικούμε τον Αλέξανδρο, ημείς είμεθα Σλάβοι».
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που αναφέρει στο βιβλίο του ο κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας». «Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα:
«Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Αλλά ακόμα και έτσι, δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας. Δεν θέλω να σας πείσω για το αντίθετο, αφού είστε αυτής της γνώμης. Είναι δικαίωμα σας αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλοιώνει την άποψη σας για το γεγονός πως η δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ανεξάρτητο κράτος. Έμειναν ακόμη μου φάνηκε μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι, όπως μου φάνηκε».
Πρώτος και άμεσα κατήγγειλε την δημιουργία από τον Τίτο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ο Stettinious, τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ρούζβελτ που διείδε τον απώτερο στόχο των Κομμουνιστών, ο οποίος με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. ως απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους», «Μακεδονικής συνείδησης». «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος (της …Μακεδονίας που κατοικείται από Έλληνες).
Ο Ζέλεφ όταν ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας ρωτήθηκε την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed, για «Μακεδονικό Έθνος», δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».
Δυστυχώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Μπους (υιός) εγκατέλειψε την πάγια πολιτική των ΗΠΑ (Στεττίνιους και Δόγμα Τρούμαν) στο πρόβλημα που δημιούργησε ο Τίτο και η Μόσχα, μετονομάζοντας μεταπολεμικά τη νότιο Γιουγκοσλαβία σε «Μακεδονία».
Στο Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης έγιναν πρόσφατα εγκαίνια Έκθεσης αρχαιολογικών θησαυρών της Μακεδονίας με τίτλο «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο». Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ, ιστορικός και Καθηγητής της Οξφόρδης – ο ιστορικός σύμβουλος του Αμερικανού παραγωγού Olive Stone στην κινηματογραφική ταινία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»- μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης δήλωσε «Ξαναγράφεται η ιστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης από ότι την ξέραμε μέχρι σήμερα». Ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή από την συγκίνηση χαρακτήρισε την έκθεση την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Βρετανία όσον αφορά την αρχαία Ελλάδα. Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ σε δήλωση του στην κρατική τηλεόραση υπογράμμισε και το πολιτικό μήνυμα της εκθέσεως«Αποδεικνύει ότι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία είναι τουλάχιστον ανιστόριτοι. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011). Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος ότι η Οξφόρδη είναι στη Λευκορωσία».
Μετά τα ανωτέρω, τα κράτη που αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» οφείλουν να ανακαλέσουν την απόφαση τους.

30 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά τα λέει.
  Καλό θα ήταν το κείμενο αυτό να σταλεί σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές, τουλάχιστον αυτούς της εκλογικής Περιφέρειας του καθενός.
  Τα e-mail και τα στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Stoicheia-Epikoinonias-Voulefton/

  Επειδή μόνο να κράζουμε τους άλλους, δεν έχει νόημα. Καιρός είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το σπίτι μας καίγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ IASPIS.
   Εδω υπεγραψαν τα μνημονια χωρις να τα διαβασουν,στο κειμενο αυτο θα κολλησουν ;.

   Διαγραφή
 2. Και γιατί να μην υπογράψει;;; Σιγά τα αυγά!!! Θα βάλει υποψηφιότητα για ανδριάντα, θα δώσουμε το όνομα του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, την Πλατεία Αριστοτέλους και γενικά θα τον τιμήσουμε κατά το δοκούν !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας είναι η επανάσταση. Ποιοι θα επαναστατήσουν όμως; Η γενιά η δική μου είναι όλοι μεγαλύτεροι από 70. Οι νέοι είναι μοιρασμένοι σε πληρωμένους μπαχαλάκιδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός του μπαχαλάκη και η αραχτή. Οι υπόλοιποι νέοι για να επαναστατήσουν πρέπει να τους πάρει κάποιος το tablet και να τους κόψη την συνδρομή του Smartphone. Ο υπόλοιπος λαός; Ποιός λαός; Ο λαός που αντί να δαγκώσει από αγανάκτηση το χέρι που του έκλεψε την ζωή για να του δώσει “κοινωνικό μέρισμα” το φιλάει; Ε όχι, έτσι δεν επαναστατούν τα Έθνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μακρύς ο κατάλογος των προδοτών του έθνους, Σάββα.
  Και αρχίζει και μακραίνει πολύ επικίνδυνα. Τόσο που αναρωτιέται κανείς αν αξίζει ν'ανήκει σ'αυτό το έθνος..

  Η πολύ προδοτολογία οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς αγαπητοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε, να μιλάμε με το σεις και με το σας, ενώ ξεπουλάνε τη Μακεδονία;

   Διαγραφή
  2. @ Savvas Kalenteridis
   ότι κρίνεις κάνε.
   Νομίζω πως αυτό που είπα είναι πεντακάθαρο. Προδότες οι μνημονιακοί, προδότες οι αντιμνημονικοί, προδότες οι μεν, προδότες οι δε, μη Έλληνες ετούτοι, Έλληνες σε εισαγωγικά οι άλλοι, ε, σε χώρα μη Ελλήνων και προδοτών ούτε να ζει κανείς αξίζει ούτε -πολύ περισσότερο- να πολεμήσει γι αυτήν.

   Διαγραφή
  3. Μιλάς γεμάτος αγανάκτηση και σε καταλαβαίνω τώρα οι Τούρκοι ζητούν νησιά και καν εις δεν αντεπιτηθετε λεκτικά εννοώ. Έτσι μετά από μερικα χρόνια το Αιγαίο θα πέσει στα χέρια τους σαν ώριμο φρούτο.

   Διαγραφή
  4. Νίκο νικο αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι η προδοσία εμπεδωθηκε ως αποδέκτη πρακτική

   Διαγραφή
  5. @ Alexandros
   Η προδοσία έχει εμπεδωθεί ως πρακτική?
   Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους αγαπητέ. Κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

   Διαγραφή
  6. Νικο νικο
   Ακριβως αυτο συμβαινει.Οι λεξεις δεν χανουν το νοημα ποτε.Αυτο που γινεται ειναι οτι κανεις δεν κανει ετοιμολογια οσων λεξεων λεει...Λεει απλα ..ηχους ...χωρις νοημα.Ξερεις ποια ειδη εμβιων οντων λενε μονο ηχους χωρις νοημα ?? Ολα τα κατωτερα ειδη..Αν φτασαμε ...ξανα εκει...τοτε πρεπει καποιος να πει εκει εξω...ποιοι γυρισαν τον πολιτισμο πισω ...στις σπηλιες οπου οντα αλογα γρυλιζουν ηχους ανευ νοηματος....αλλα πιστευουν ...οτι προοδευσαν πολυ....λεγοντας απλα σε ηχο παντα...ειμαι προοδευτικος...Τετοιοι ειναι και αριστεροι και δεξιοι ουρακοταγκοι.... Ακουγα μια φορα αναυδος τον πεθερο μου...που ετυχε..ναναι αγραμματος..( δεν εφταιγε γιαυτο βεβαια ο ανθρωπος)...να λεει χωρις καμμια αυτογνωσια και σεμνοτητα....""ασε τους αρχαιους...προχωρησαμε πολυ απο τοτε..."....Πιστευε οτι...προοδευσε πολυ ο ιδιος οπως ολοι...ενω ηταν πασιφανες...οτι οπισθοχωρησε στις σπηλιες...πιο πισω απ τους αρχαιους..που κοροιδευε...διοτι να παρει εκεινοι πηγαιναν κι ενα θεατρο..και κατι μαθαιναν...με ενα νοημα...να κινειται το μυαλο...καπως στα νοηματα...Κι αυτος δεν αντεχε ουτε μια στοιχειωδη σκεψη απλη...Κοιτωντας γυρω μας ...πολλοι ακομη ειναι ετσι...ακομη και νεοι....πολυ νεοι...Εκβαρβαριστηκαν και δεν πηρε πρεφα κανεις...τοση προοδος...προοδευτικη...Ολοταχως στην σπηλια πισω...Απλα φοροντας ...ρειμπαν..τζην λιβαις...και με ...Καγιεν.Τοση προοδος....που ριγησε ο γαλαξιας ολος...

   Διαγραφή
 5. Εξαιρετικό!
  Το πρόβλημα όμως είναι οτι μοιάζει πλέον με χαμένη υπόθεση και αυτό δυστυχώς επειδή εντός της Ελλάδος κυκλοφορούν όλα αυτά τα αποδεικτικά άρθρα και μελέτες οπότε οι Έλληνες το γνωρίζουν. Αλλά στο εξωτερικό ποιός το ξέρει; Και ποιός νοιάζεται; Σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου "ξέρουν" τα Σκόπια ως Μακεδονία...Εδώ είναι το πρόβλημά μας. Πως θα λυθεί αυτό; Με περισσότερα άρθρα και μελέτες στα Ελληνικά για τους Έλληνες; Λυπάμαι, αλλά θεωρώ ότι είναι χαμένη υπόθεση (ελπίζω να κάνω λάθος)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ταϋγέτη.

   Κάνεις λάθος.
   Ὁ κόσμος ὅλος "Μακεδονία" νὰ τοὺς ἀναφέρη,δὲν μποροῦν νὰ σταθοῦν ἄν δὲν τοὺς ἀναγνωρίση ἡ Ἑλλάδα,γι᾿αὐτὸ καὶ μᾶς πιέζουν ἔτσι.

   Διαγραφή
  2. They are in the UN member state list. Not as Macedonia nor as FYROM. Let's stop with the lie that everybody recognizes them as such.

   History is on our side and that is why SYRIZA wiped it out our educational curriculum.

   Διαγραφή
 6. Πολύ καλογραμμένο το κείμενο Σάββα ... παρουσιάζει λιτά και περιεκτικά πως ξεκίνησε η όλη διεκδικηση.

  Εγώ προσωπικά σαν Μακεδόνας θα ήθελα να έβλεπα και ένα άρθρο που να παρουσιάζει πως επιδιώχθηκε στην πράξη η απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Τόσο από τους λαούς εκτός των συνόρων μας αλλά και από τους εδώ συντρόφους τους.

  Για παράδειγμα νομίζω ότι υπόθεση της ΣΝΟΦ θα είναι ένα καλό μάθημα για τους χαλαρούς σήμερα Έλληνες που έχουν αποθέσει τον χειρισμό μιας τόσο μεγάλου βεληνεκούς εθνικής υπόθεσης σε μια δράκα ερασιτεχνών της πολιτικής που το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν επαγγελματικά είναι οι κωλοτούμπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χρόνια πολλά σε όλους.
  Περιεκτικότατο το άρθρο ενημερωτικό, με ιστορικά στοιχεία χρησιμοτατο για όσους ενδιαφέρονται.
  Οσον αφορά τα σχόλια μήν μας παρασύρουν τα τεκταινόμενα.
  Εχουν συμβεί σε χώρες της δύση από ετών με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό των λαών και την ροπή πρός την υπερκατανάλωση.
  Παράδειγμα το πώς εντυπωσιάζονται ακόμα και σήμερα με τη ζωή μας εδώ.
  Μην τους ζηλεύετε. Ο λάος που 'εδω κατηγορείτε στις οργανωμένες χώρες μεγαλουργούν.
  Δυστυχώς η επανάσταση του 21 δέν ολοκληρώθηκε ποτέ.Φρόντισαν να ελέξουν το πολιτικό σύτημα απο τα πρώτα χρόνια εξοντόνωντα κάθε αντίθετη η επικινδυνη φωνή, όπως του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙΡΗ , ώστε να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση με δέσμευση πλουτοπαραγωγικών πηγών για 100 χρόνια.
  Αυτό που χρειάζεται είναι να προστατεύσουμε την οικογένεια και το κύκλο μα ς από τις σειρήνες π.χ. μετανάστευσης, να στηρίξουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις μακρυα απο τα υπάρχοντα κόμματα έως ότου εμφανισθεί κάποια "επαναστατική διέξοδος" εκμεταλευόμενοι και τις διεθνείς συγκυρίες.

  Καλή χρονιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρηστο
   Ειμαι...αφωνος...Ωραια εκπληξη...γιατι οχι ?? Καλοπροαιρετη ειναι ..

   Διαγραφή
  2. Χρήστο!!!! Τι έγινε ρε φίλε!! Δυνατός πράγματι!💪💪💣💣💣💣

   Διαγραφή
 8. ​«Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ, μιλώντας στην τηλεόραση «Τέλμα» των Σκοπίων. Στη συνέντευξή του, ο Ζάεβ υπογράμμισε ότι «εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την "Μακεδονία" τον μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλεξάνδρου, που έφθασε στην Ινδία, στην Περσία...». Σιγά που δεν θα σήκωνε το γάντι ο Σκοπιανός. Όταν βγαίνει από το στόμα πρωθυπουργού της Ελλάδος τέτοια κουβέντα, πως θα πείσουμε μετά τη διεθνή κοινότητα ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν και αυτοί Έλληνες και ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Χρηστος.
  Χρονια Πολλα και σε εσενα.
  Αν εισαι ο γνωστος φιλος του ιστολογιου δηλ.ο Χρηστος,πεφτω απο τα συννεφα,η γεννηση του Θεανθρωπου φαινεται οτι εκανε το θαυμα της.
  Καλη Χρονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναιας
   Ευχαριστο εε ??Ωραια εκπληξη.Πολλαπλασιαζονται οι λογικοι συμπολιτες..Σε γενικες γραμμες αυτο ειναι για βαρελοτα.Καποτε νομιζα οτι ειμαι μονος.Σιγα σιγα ειδα οτι αυξηθηκε το ..μονος.Μετα...αυξηθηκε παλι.Τωρα εδω βλεπω οτι πολλοι αξιολογοι σνθρωποι υπαρχουν αφανως.Πολλοι πιυ γραφουν εδω ειναι αντικειμενικα σξιολογοι.Αρκετοι πιο αξιολογοι απο μενα.Ο αριθμος αυξανει καθε μερα.Ειμαι ενθουσιασμενος...απο μονος...πολλοι...αυξανομενα...Δεν μπορει λεω...ειναι οτι πιο ευχαριστο εχω δει...Αν παει ετσι...θα γινει ο κοσμος ολος...Αυτο εναι οτι καλυτερο εχω δει....και μακαρι ενας απ ολους να παει εκρηκτικα μπροστα...ενας εως χθες αφανης σπουδαιος συμπολιτης...
   Γιατι το σπουδαιο ειναι μεσα στο αφανες χθες...και εμφανιζεται οταν ελθει η ωρα του...ποτε πριν.....οπως ο λωτος στο ποταμι....

   Διαγραφή
 10. We are having all these problems with the Albanians and Skopia because the stupid Greek party politicians never developed a strategy to take over by military means our Northern Epirus and Skopia too. Instead, these stupid politicians give more to Albanians, to the Slavs in Skopia, and appease the Turkish sultan who dared to claim more sovereign Greek rights inside the presidential mansion and these stooges did not say anything. Aisxos.
  Dr. Athanas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το σύνθημα που δονούσε κάπου εκεί στα 1992-93 την ατμόσφαιρα σε όλη την Ελλάδα, "Η Μακεδονία είναι Μια και είναι Ελληνική"...βέβαια από τότε για πολλούς κύλησε πολύ νερό στ΄αυλάκι, σήμερα θα κληθούν οι πολιτικάντηδες της χώρας να αποφασίσουν και για άλλη μια φορά πιθανώς θα πάρουν όχι μόνο την λάθος, αλλά την εντελώς προδοτική απόφαση, στο βωμό της υποτέλειας της χώρας προς τους δυτικούς συμμάχους (το θέμα συνδέεται εννοείται και με την μνημονιακή υποτέλεια της χώρας) οι οποίοι επαναφέρουν το θέμα των Σκοπίων επειδή καίγονται κυριολεκτικά να εντάξουν αυτή τη χώρα στη νατοϊκή συμμαχία μήπως και την γλυτώσουν από την αβέβαιη τύχη της και φυσικά για την δημιουργία ενός ακόμα μετώπου στα Βαλκάνια απέναντι στους Ρώσους οι οποίοι παίζουν γερό παιχνίδι παντού και αυτή τη φορά δεν είναι κομμουνιστές, οπότε τα παραμύθια με το δράκο δεν έχουν και τόση πέραση...
  Εκείνο πάντως που έχει σημασία είναι πως εμείς σαν Ελλάδα δεν θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να τους αναγνωρίσουμε τους Σκοπιανούς, εκείνο είναι που τους "καίει", από εμάς είναι που περιμένουν την αναγνώριση, αυτό επειδή ξέρουν πολύ καλά πως η ιστορία τους είναι πέρα για πέρα ψεύτικη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Να συμπληρώσω το εξής.

  Με τις θέσεις του κόμματος για το Μακεδονικό το 1924 διαφώνησε και ο γνωστός ιστορικός και ιδρυτικό ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ τότε, ο Γιάννης Κορδάτος. Γεγονός σπουδαίο αφού ο Γιάννης Κορδάτος εκτός από ηγετικό στέλεχος υπήρξε και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ιστορικούς της νεώτερης Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Νικόλαος Μάρτης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Έχει γράψει σχετικό βιβλίο με το οποίο βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Λογικά πρέπει να είναι εξαντλημένο, ωστόσο ίσως αξίζει το ψάξιμο. Θα αναφέρω μόνο το εξής από το βιβλίο του "αν δεν μιλήσουμε εμείς για τη Μακεδονία θα μιλήσουν οι πέτρες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ!
  Thesska Katerina
  7 Ιανουαρίου στις 1:05 π.μ. ·

  Μου στέλνετε μερικοί να υπογράψω για την Μακεδονία που είναι ελληνική. Συμμετέχουν λέει το μήνυμα και οι Ελληνοαμερικάνοι μας!! Εμ βέβαια τώρα μάλιστα. Εγγύση. Και ποιοι είναι μωρέ αυτοί οι τόσο σπουδαίοι Ελληνοαμερικάνοι που τους έπιασε ο πόνος για τη Μακεδονία;

  Και σας όλους που σας πιάνει εθνικιστικό ντελίριο:

  Πού ήσασταν όταν κλείνανε τα εργοστάσια της Μακεδονίας μας τα μεταφέρανε στα Σκόπια και τη Βουλγαρία; Ξέρετε τα ποσοστά ανεργίας στη Μακεδονία εξαιτίας αυτού του γεγονότος;
  Πού ήσασταν όταν παίρνανε τις επιδοτησεις και βάζανε λουκέτα και τα μεταφέρανε σε άλλες χώρες των Βαλκανίων;

  Πού ήσασταν όταν ξένα άρματα μάχης είχαν κάνει τη Θεσσαλονίκη ορμητήριο φονιάδων το 1999 καταπατώντας το Σύνταγμα της χώρας;

  Πού ήσασταν όταν πριν λίγους μήνες περνούσαν από τη Μακεδονία μας οι ΝΑΤΟικές αρμάδες για άλλη μια φορά καταπατώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη χώρα μας, την εθνική μας ανεξαρτησία;

  Πουθενά δεν ήσασταν μην το παιδεύουμε.
  Και τι ειναι η Μακεδονία για εσας τελικά;
  Ένα όνομα μόνο να χατε να λέγατε τώρα που μας έχουν κάνει αποικία.
  200 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων πήγανε στα Σκόπια.
  Το ελληνικό κεφάλαιο με το σκοπιανό κάνουν χρυσές δουλειές.
  Λέτε να τους ενοχλεί η ονομασία;
  Αυτό δε σας πειράζει; Δε σας απασχολεί πώς συμβαίνει αυτό;

  Το ίδιο πρόβλημα γιατί δεν το έχετε με την Αν. Θράκη που ανήκει στην Τουρκία ή τη Βόρεια Ήπειρο που ανήκει στην Αλβανία;

  Αιώνες είναι γνωστό, από το Μέγα Αλέξανδρο ακόμη, ότι η Μακεδονία ήταν μια τεράστα έκταση στα Βαλκάνια και δεν περιορίζοταν στη Μακεδονία την ελληνική.
  Και όλοι όσοι κατοικούσαν σε αυτή την έκταση ονομάζονταν από αναντάν μπαμπαντάν Μακεδόνες.

  Δεν διαβάσατε ποτέ για τις τρεις Μακεδονίες; Σχολείο δεν πήγατε; Εγώ θα σας τα λεω;
  Τη Μακεδονία του Πιρίν (Βουλγαρία), τη Μακεδονία του Αιγαίου (τη δική μας) και τη Μακεδονία του Βαρδάρη (Σκόπια); Έτσι μοίρσαν οι Μ. Δυνάμεις και οι αρχηγοί των Βαλκανικών κρατών όλη εκείνη την έκταση της Μακεδονίας το 1913 με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την οποία τερματίστηκαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι.
  Ανοίξτε κανά βιβλίο,όχι μόνο φέισμπουκ.

  Εκεί που υπογράφετε λέει : Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει».
  Δήλωση για να κλαίνε κι οι ρέγγες. Ο εθνάρχης σας συνειδητά δήλωνε ανιστόρητες μπαρμπουτσαλιές. Αλλά είχε τσίπα¨ο εθνάρχης¨;

  Δεν σκεφτήκατε ποτέ αλήθεια ότι τα Σκόπια δεκαετίες ονομάζονταν Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας (από το 1945) και ήταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας; και μάλιστα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εγείρει θέμα ποτέ.
  Ούτε κι εσείς είχατε θέμα. Είχατε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθείτε.

  Βέβαια και οι Γιουγκοσλάβοι δεν είχαν καμία επεκτατική διάθεση εις βάρος μας. Και εκεί είναι η ουσία.
  Να μην διεκδικούν εδάφη. Δηλ. αν λέγονται Σκόπια με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, όλα καλά;
  Γιατί στα συλλαλητήρια που σας καλούνε, οι διοργανωτές ενδιαφέρονται το νέο κράτος μόνο να μην έχει το όνομα Μακεδονία και τίποτα άλλο.
  Όλα τα άλλα δεν ενοχλούν...

  Δεν κοιτάτε λέω εγώ, που κι οι γείτονες μας ζουν μια εργασιακή κόλαση όπως κι εμείς κι αντί να τρώγεστε με τους άλλους λαούς, κι αυτοί με μας, να κάνετε καμιά διαδήλωση για πιο σοβαρά προβλήματα όπως είναι να μην αλλάξουν τα σύνορα. Αλλά εκεί που υπογράφετε να ξέρετε ότι τέτοια σοβαρή διαδήλωση δε θα κάνουν. Μόνο μπαρμπουτσαλιές.
  Να προσέχετε πού υπογράφετε και τι.
  Αλλά ξέρω εγώ...
  Όλα τα προβλήματα άρχισαν το 1991.
  Όταν κατέβηκε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο.
  Κι ήταν Δεκέμβρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Λυπαμαι αλλα κανεις δεν μπορει να αλλαξει μια τελειωμενη υποθεση!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.