29/5/18

Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας: Σε 1,5 μήνα στείλαμε πίσω με αεροσκάφη 14 χιλιάδες Αφγανούς μετανάστες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϋλού, μιλώντας σήμερα στην Αδριανούπολη, σε συνέδριο με θέμα "Η Συνεργασία και η Ασφάλεια των Συνόρων", που συνδιοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Τουρκία και η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Άγκυρα, κατηγορώντας τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, John Bass, που μετά την Άκγυρα τοποθετήθηκε πρέσβης των ΗΠΑ στην Καμπούλ, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
“Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση Αφγανών μεταναστών που έφθαναν παράνομα στην Τουρκία. Όταν άρχισαν να έρχονται τα καραβάνια των Αφγανών, πρώτα σκεφθήκαμε μήπως πρόκειται για κάποιο παιχνίδι της Τεχεράνης. Μετά όμως είδαμε ότι όλο το παιχνίδι οργανώνεται απ' ευθείας από το Αφγανιστάν. Ο πρέσβης των ΗΠΑ που είχε γίνει μπελάς στο κεφάλι μας όσο υπηρετούσε στην Άγκυρα, τώρα ήταν πρέσβης στο Αφγανιστάν. Από εκεί ανακατεύει κάποια πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα, στείλαμε πίσω στο Αφγανιστάν σε 1,5 μήνα 14 χιλιάδες Αφγανούς που είχαν έλθει παράνομα στην Τουρκία".
Στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Βαλεντίν Ράντεφ, η πρέσβης της Βουλγαρίας στην Άγκυρα, Nadezhda Neynsky, ο πρέδρος της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Τουρκία, Κρίστιαν Μπέργκερ και ο Υποδιοικητής της Φρόντεξ, Μπερντ Κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.