28/5/18

Υπερήφανος δολοφόνος αιχμαλώτων 1974 Turgut Yenagrali και… Ανεπρόκοπο κράτος

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
Του Λάζαρου Μαύρου
ΕΑΝ ΣΕΒΟΤΑΝ έστω ελάχιστα στοιχειωδώς την κρατική της υπόσταση η Κυπριακή Δημοκρατία, εάν αυτό το κράτος δεν ήταν αξιοθρήνητα ανεπρόκοπο, η κυβέρνησή του, με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του θα είχαν ήδη προβεί σε όλες τις διεθνώς νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες ούτως ώστε να καταζητηθεί με διεθνές ένταλμα σύλληψης, για ανάκριση και παραπομπή στο κακουργιοδικείο για ειδεχθή εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974, ο 84χρονος Τουρκοκύπριος Turgut Yenagrali, ο οποίος περιφέρεται υπερήφανος για τους ανυπεράσπιστους αιχμαλώτους Έλληνες Κυπρίους που σκότωσε εν ψυχρώ, και «καίγεται» από τη λύπη του για όσους ξέφυγαν απ’ τις αιμοβόρες επιδόσεις του, τις οποίες μάλιστα και προσδιορίζει ο ίδιος ως… «είδος τέχνης»! 


ΚΑΥΧΗΘΗΚΕ και από τηλεοράσεως – βέβαιος ων ότι επιβραβεύεται κιόλας από το τουρκικό κράτος και από τις εξουσίες στο κατοχικό καθεστώς του Ψευδοκράτους και από την πλειονότητα ίσως των κουβαλημένων απ’ την Τουρκία πληθυσμών που διαμένουν σφετεριζόμενοι τα σκλαβωμένα από τον Αττίλα, 44 ήδη χρόνια, ελληνικά εδάφη της Κύπρου – για τις εν ψυχρώ μαζικές δολοφονίες Ελλήνων Κυπρίων αιχμαλώτων, κατά τις επιχειρήσεις του Αττίλα το 1974, ο «βετεράνος αξιωματικός» των «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ Turgut Yenagrali.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ αποτρόπαια και στυγερά κακουργήματα που ο ίδιος ισχυρίζεται με περηφάνια ότι διέπραξε. Η ομολογία του επαληθεύει κατ’ απόλυτο και συγκεκριμένο τρόπο τις προσωπικές μαρτυρίες που είχαν αφηγηθεί, με τύψεις συνειδήσεως, ως αυτόπτες κι αυτήκοοι μάρτυρες, Τούρκοι και Κούρδοι υπηρετήσαντες σε μονάδες του τουρκικού στρατού εισβολής το ‘74 και οι οποίες είχαν καταγραφεί:

(α) ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ της πανεπιστημιακού Σοφίας Ιορδανίδου, «Νταλγκά – νταλγκά, κύματα – κύματα, η μαρτυρία ενός Τούρκου αξιωματικού για τη δεύτερη εισβολή στην Κύπρο», εκδόσεις Νέα Σύνορα – Α.Α. Λιβάνης 1998. Με όσα αφηγήθηκε ο Τούρκος πανεπιστημιακός Γιαλτσίν Κιουτσούκ που είχε υπηρετήσει το 1974 ως έφεδρος υπολοχαγός στον Αττίλα 2.:

– Ο ΓΙΑΛΤΣΙΝ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ, είχε δηλώσει: «Ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων έγιναν από τον τουρκικό στρατό. Τις περισσότερες δολοφονίες τις διέπραξαν οι Τουρκοκύπριοι, οι γνωστοί μουκαβέτ μουτζαχίντ… Ανήκαν στην παραστρατιωτική δύναμη που λειτουργούσε μέσα στην τ/κ κοινότητα, τη γνωστή ΤΜΤ». (σελ. 145)

(β) ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του Κούρδου δημοσιογράφου στη Νορβηγία Ρόνι Αλάσορ που εκδόθηκε στα ελληνικά, το 2001, από τις εκδόσεις Καστανιώτης, με τίτλο «Διαταγή Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους». Με τις λεπτομερείς επώνυμες μαρτυρίες οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, βετεράνων στρατιωτών των μονάδων του Αττίλα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για τα διαπραχθέντα εγκλήματα πολέμου:

– Ο ΧΑΤΖΙ ΚΙΟΦΕΝ λοχίας στο 61 Σύνταγμα Πεζικού της 28 Μεραρχίας του Αττίλα, που έλαβε μέρος στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Λαπήθου και Λευκωσίας, κατέθεσε ότι : «Οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι μουτζαχίντ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα… Πλιατσικολόγοι, με φονικά ένστικτα, ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν λογαριάσει από πριν πως θα βασάνιζαν τους Ελληνοκύπριους… Οι μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν σε όλη τη διαδρομή… Στη Λάπηθο, σε μια χαράδρα είχαν πετάξει περίπου εκατόν πτώματα Ελλήνων» (σελ. 45).

ΧΡΗΣΙΜΟ είναι να υπενθυμίσουμε ότι: Τον Ιανουάριο 1975 η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν ήδη από 7μήνου ένα καθημαγμένο και φρικτά ακρωτηριασμένο από την τουρκική εισβολή κράτος. Ο Ελληνισμός, στην Κύπρο, υπέστη μιαν απίστευτων διαστάσεων προδοσία – ήττα, από την ανθελληνική χούντα των δικτατόρων της Αθήνας. Και σφαγιάσθηκε ανελέητα από την, απίστευτης βαρβαρότητας, πολεμική εισβολή των στρατευμάτων της Τουρκίας. Η οποία αξιοποίησε, προς τούτο, την ελεγχόμενη (από το 1958) δια της ΤΜΤ πλήρως υπό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγική μειονότητα των Τουρκοκυπρίων.

ΚΙ ΟΜΩΣ σ’ εκείνη την φρικιαστική κατάσταση, η Κ.Δ, με χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμένους και 200 χιλιάδες πρόσφυγες, είχε τη δύναμη Κράτους Δικαίου, να καταδικάσει σε θάνατο έναν Ελληνοκύπριο φονιά αθώων γυναικοπαίδων Τουρκοκυπρίων:

– ΤΗΝ Κυριακή 12η Ιανουαρίου 1975, στην 1η σελίδα του «Φιλελευθέρου» δημοσιεύτηκε ότι: «Εις θάνατον κατεδικάσθη ο Γιαννής Βουνιώτης για τον φόνο πέντε Τουρκισσών. Θα εκτελεσθή 13 Μαρτίου».

– Η «ΧΑΡΑΥΓΗ» του ΑΚΕΛ, την ίδια μέρα, 12.1.1975 δημοσίευε ότι: «Ποινή θανάτου στον Ιωάννη Α. Βουνιώτη. Για τον φόνο πέντε Τουρκάλλων. Το Έκτακτο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην πόλη μας, κατεδίκασε σε θάνατο τον Ιωάννη Αντωνίου Βουνιώτη, 35 ετών, από το Βουνί και τελευταία κάτοικο Μοναγρίου, αφού τον βρήκε ένοχο στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης των πέντε Τουρκάλλων στις 10 Νοεμβρίου 1974 στην περιοχή της Άλασσας. Η εκτέλεση της ποινής σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, θα γίνει στις 13 προσεχούς Μαρτίου. […] Την κατηγορία διηύθυνε ο δικηγόρος της Δημοκρατίας κ. Α. Φράγκος με βοηθούς τον κ. Μ. Φλουρέντζο και τη δ. Γεωργία Κωνσταντίνου. Το Κακουργιοδικείο απάρτιζαν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Λεμεσού κ. Α. Λώρης, ο ανώτερος Δικαστής κ. Χρ. Χατζητσαγκάρης και ο Επαρχιακός Δικαστής κ. Χρ. Πιτσιλλίδης».

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Του καταδικασθέντος εις θάνατον η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια. Δεν πρόλαβε να την εκτίσει. Αυτοκτόνησε στις φυλακές.

*Αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο

Πηγή: Απόψεις

9 σχόλια:

  1. Αν και πίστευα ότι σαφέστατα διαφέρουμε από τα μογγολοειδη ανδραποδα που ζουν εις την γειτονα, τώρα το ξέρω. Είμαι βέβαιος ότι είμαστε διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα έκαναν άραγε οι Ισραηλινοί σε μια τέτοια περίπτωση? Ή οι Ρώσοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν είχαμε τόσα χρόνια τα @ρχ@δ@@ να στείλουμε δύο κομάντος να του τα κόψουν από τη ρίζα και να τον σκοτώσουν σαν σκυλί είμαστε άξιοι της μοίρας μας και να έχουμε να λέγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχουν ακομη αντιληφθει πλειστοι οτι η ν τελευταια κατιουσα της Ελλαδος ηρξατο το 1974 κατα την Τουρκικη εισβολη.Εν ολιγοις απεδειχθη τελικως οτι
    Η Ελλας ειναι χωρα(οχι κρατος) ψαγμενων.Το 1974 αλλοι ψαχνανε τον Ιωαννιδη, ο Ιωαννιδης εψαχνε αλλους και το 1996 ψαχνανε τον Σημιτη και ο Σημιτης εψαχνςε αλλους.
    Εως και σημερα ουδεις φερων κρατικη υποσταση επραξε το πιο απλο και φυσιολογικο, Να ειπη στον λαο αυτης της χωρας την αληθεια.Παρατηρω οτι ακομη και τωρα αναφερονταιπλειστοι σε χουντα διχως να προσδιοριζουν επ ακριβως τι εννουν δηλ το Παπαδοπουλο, τον Ιωαννιδη και εστω δεχομεθαοτι η χουντα λοιπον ητο και οντως ητο η αφορμη για την Τουρκικη εισβολη.Τουτο σαφως και δεν εγινε απο την πέυρα της Τουρκιας μεςα σε μια ημερα.Υπηρξε προγραμματισμος δεκαετιων και πλεον.Απλως εαν δεν εγενετο την συγκεκριιμενη στιγμη θα εγενετο αργοτερα.Ο Αττικλας 2 ομως εγινε επι κυβερνησεως Καραμανλη, ο οποιος ειπεν οτι...η κυπρος κειται μακραν.. και παρα τις εκλιπαρησεις και ικετευσεις του Κληριδη δεν εστειλε ουτε ενα σμηνος αεροπλανων, και εκανε οτι εκανε.Ουδεις ομως κατηγορει αυτον και πλειστοι ιστορικοι το προσπερνουν φιακριτικα.Η Κυπρος αγαπητοι ηταν και ειναι για την Ελλαδα , οτι ητο η Κρητη για τον Χιτλερ.Ως γραφουν ιστορικο, εαν ο Χιτλερ ειχε αντιληφθει εγκαιρα τη σημασια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ειχε καταλαβει πρωτιστως την Κρητη.
    Η Ελλας δεχθηκε τετοιο πληγμα στην Κυπρο διοτι εχαθη η εμπιστοσυνη Κυπριων και Ελληνων στρην Ελλαδα.Απεδειχθη κοινως οτι Ντερτιλης κλπ, ειχαν δικιο που ελεγαν οτι οι Τουρκοκυπριοι ητο φιδια κολοβα και τελικα αποδεικνυεται οτι διεπραξαν περισσοτερα εγκληματα πολεμου αυτοι παρα οι Τουρκοι.Εαν ειχε εφαρμοσθει σωστη τακτικη τα πραγματα θα ητο πολυ διαφορετικα.Ασχετως τι θα επρατταν οι Ρωσοι και ΤΙσρηλινοι η Ελλας μπορουσε καλλιστα να συντριψει την Τουρκια και να ξεμπερδευει εφ απαξ εξ ανατολων. Αν αυτου Ελληνες σφαγιαστηκαν ατιμαστηκαν και ουδεις εως και σημερα εχει αποδωσει ευθυνας.Ας μηνυποκαταστησω ιστορικους αλλα το συνοθυλευμα που κυβερνα πραξικοπατικα αυτηνν την χωρα καλον θα ειναι να πει την αληθεια στους παντες.Εξ αλλου δεν ευθυνονται για τα τοτε διαδραματιζομενα.
    Οσο για την Κυπρο μονη βαλλομενη πανταχοθεν, ως γνησιο λικνο Ελληνισμου, προδομενη αντεξε και αντεχει πολλες επιθεσεις.Θα πληρωσουν οι διαπραξαντες την προδοσια.Συνεχισατε ερευνα και ιστορια.
    Υγιαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Ισραηλινοί η οι Ρώσσοι δεν εχουν "ειδικές υπηρεσίες" απαρτιζόμενες απο "επιτελικούς", "αναλύτριες", "ειδικών καθηκόντων" κλπ εφευρέσεις για διορισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η mosad θα τον είχε ήδη εκτελεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γίνεται σύσκεψη σήμερα στην Κύπρο για το πώς θα ανταποκριθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην ομολογία αυτού του μογγόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι'αυτό ρε Ισραήλ είσαι τεράστιο.γιατι το σαπιο μουτζαχιντ θα το ειχες εκτελέσει πριν ακομη μιλησει.1000 χρόνια μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.