Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ζήτησε, χθες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η απόφαση του Πατριάρχη αν και αναμενόμενη προκάλεσε αίσθηση καθώς επί δύο σχεδόν δεκαετίες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος παρέμενε ένας από τους σταθερούς πυλώνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι απανωτές όμως καταγγελίες για το τεράστιο κόστος της ανέγερσης του Ναού του Αγίου Νικόλαου στο σημείο όπου έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι στη Νέα Υόρκη, οι παραιτήσεις οικονομικών και διοικητικών στελεχών της Αρχιεπισκοπής καθώς και οι «κορώνες» επίλεκτων μελών της ομογένειας παρουσία του κ. Δημητρίου για την διεκδίκηση αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης προκάλεσαν βαθύ ρήγμα στις σχέσεις Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου.
Ο ίδιος ο κ. Δημήτριος αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτηση του δηλώνοντας ότι μόνο ο ίδιος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην Αρχιεπισκοπή.
Ο 91χρόνων κ. Δημήτριος δείχνει τις τελευταίες ώρες να μετρά τους φίλους του και σύμφωνα με εκτιμήσεις κοντά του βρίσκεται η παλιά φρουρά των μητροπολιτών της αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος που είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συμμετέχει κανονικά σήμερα στις συνεδριάσεις αν και δείχνει να βρίσκεται «απομονωμένος» από τους υπόλοιπους Συνοδικούς αρχιερείς οι οποίοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το βαθύ ρήγμα.
βημα
Mη το ψάχνετε. Θα του καταλογίζει σχέσεις με τον Γκιουλέν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Δημήτριος ύποπτος για συνενοχή στο πραξικόπημα..
Εναντίον του Σουλτάνου, φυσικά.
Βλέπω απουσία κτάπληξης. Δηλαδή δεν σας φαίνεται παράξενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα φυσικά, και ο Χριστόδουλος άν ζούσε, θα είχε αξιώσει την παραίτησή του.
΄Αλλωστε δεν είχε πάψει να τον μνημονεύει στη λειτουργία, με τους άλλους Ιεράρχες;
Αλλά τον Χριστόδουλο τον δολοφόνησαν και απαλλάχθηκε από αυτήν την "καιόμενη δάδα" ελληνικού πατριωτισμού και εθνικής ασπίδας κατά του χρυσοφόρου ιού της παγκοσμιοποίησης.
Μετά την καθαίρεση του διαδόχου του Ιακώβου (Σιακώβου) Σπυρίδωνα διότι προσπάθησε να επαναφέρει την εκκλησια Β &Ν Αμερικής στον Ελληνισμό ερχόμενος σε σύγκρουση με το εκεί κατεστημένο (επέλεξε να ιδιωτεύσει) ήρθα η σειρά του Δημηρτίου για οικονομικους λόγους να αποχωρήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεράστια τα συμφέροντα με αντίστοιχη οικονομική δύναμη.
Ολα κατα τις επιταγές του Ευαγγελίου.