29/5/18

Η μαύρη διεθνής



Δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε. Πριν ένα χρόνο περίπου οι βουλευτές των ιταλικών 5 Αστεριών έκαναν ένα workshop με θέμα το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης με τους συνεργάτες του το 2015 κατ' εντολήν Τσίπρα και με το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερωμένο από τον Μάρτιο εκείνου του έτους.
Κύριος ομιλητής στο workshop ήταν ο κ. Γκλεν Κιμ, σύμβουλος τότε του Βαρουφάκη και σύμβουλος τώρα του Τσακαλώτου. Για όσους δεν θυμούνται τις λεπτομέρειες, ο κ. Κιμ αντικατέστησε τον πρωθυπουργό Τσίπρα σε μέρος των διαπραγματεύσεων με την Μέρκελ και τα άλλα παιδιά (πρωτοφανές από μόνο του παρά την πασίδηλη ανεπάρκεια Τσίπρα) τη νύχτα της 12-13 Ιουλίου 2015 κατά το 17ωρο σκληρής εργασίας.

Η εισήγηση Κιμ και η συζήτηση δεν ήταν "πόσο λάθος είναι η πολιτική διπλού νομίσματος", αλλά πώς μπορεί αυτή να εφαρμοσθεί. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ήταν τότε ο κ. Παπαδημητρίου (έπαιρνε ακόμη το χιλιάρικο για το νοίκι), ο οποίος ένα μόλις μήνα πριν την ορκωμοσία του είχε δημοσιεύσει την τέταρτη "μελέτη" του για το παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα, το κατ' αυτόν Geuro, η οποία "μελέτη" ήταν ουσιαστικά η ποσοτική αποτίμηση του σχεδίου Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ-Κιμ-θεοχαράκη.

Πολύ χαριτωμένο θα το βρήκε ο Ματαρέλλα. Η ευρωπαϊστική κυβέρνηση των εσχάτως ευρωσοσιαλδημοκρατών εξάγει τεχνογνωσία μαζικής αυτοκτονίας. Αν η παπαρολογία των Ιταλών λαϊκιστών σας ακούγεται γνώριμη, είναι γιατί η μαύρη διεθνής είναι από πίσω.
George J. Prokopakis

17 σχόλια:

  1. Η μαύρη διεθνής ειναι οι χουντικοί των αγορών που λένε το λαο φασίστα επειδή δεν θελει το βρωμοευρω το τρισκαταρατο και σατανικό αυτο νομισμα και κάνουν νομικά πραξικοπήματα ! Κάνουν τις Ερυθρες Ταξιαρχίες και το Ρουβικωνα να φαντάζουν εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα για τους λαούς οι επικίνδυνοι αυτοί τύποι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ πατριώτη, οι αγορές είναι επενδυτές, που απλά λένε το αν έχουν καμιά διάθεση να επενδύσουν ή όχι στα ομόλογά σου. Δε λένε κανέναν φασίστα, απλά δεν μπορεί και συ να υποχρεώσεις έναν πχ αμερικάνο επενδυτή, να θέλει να σου δώσει τα χρήματά του. Είναι τόσο απλό.

      Όσο για τα "νομικά πραξικοπήματα", να τι έλεγε ο Di Maio την περασμένη Τετάρτη, όταν ακόμα διαπραγματευόταν συμμαχία με τη Λέγκα και οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν να τους πει για ονόματα υπουργών που συζητάει με το Σαλβίνι:

      "«Sui ministri non c’è nessuna discussione in atto perché i ministri li sceglie il presidente della Repubblica. Non fate retroscena sui ministri perché non c’è niente»" (Ως προς τους υπουργούς δεν υπάρχει καμία συζήτηση, γιατί τους υπουργούς τους ΕΠΙΛΕΓΕΙ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας. Μην κάνετε παρασκήνια για υπουργούς, γιατί δεν υπάρχει κανένα".

      https://www.ilpost.it/2018/05/28/di-maio-ministri-presidente-della-repubblica/

      Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, ο ΠτΔ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ, υπουργούς, από ονόματα που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ο πρωθυπουργός.

      Σημείωση: Ούτε το Κίνημα 5 Αστέρων ούτε η Λέγκα, έλεγαν στο προεκλογικό πρόγραμμα ότι σκοπεύουν να θέσουν σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή στο ευρώ. Το Κίνημα 5 Αστέρων, ψηφίστηκε κατά κόρων, γιατί προτίθεται να δώσει ελάχιστον εισόδημα 780 ευρώ και η Λέγκα έταζε flat tax. Συν ότι έλεγαν πως θα διεκδικήσουν αλλαγή του ευρωπαικού πλαισίου.

      Ο Ματαρέλλα, πρότεινε ο ίδιος "μα γιατί δε θέλετε το Τζωρτζέτι αντί για το Σαβόνα;". Ο Τζωρτζέτι είναι οικονομολόγος, και Νο2 στην ιεραρχία της Λέγκας (δεξί χέρι του Σαλβίνι). Η δικαιολογία ήταν "ότι ο Τζωρτζέτι δεν έχει την ίδια ικανότητα με το Σαβόνα, να επιβληθεί στο Eurogroup".

      Ο Ματαρέλλα, δεν τους απαγόρευσε να κάνουν κυβέρνηση. Οι ΙΔΙΟΙ δεν ήθελαν άλλον εκτός από το Σαβόνα. Η Ιταλία έχει 60 εκ κατοίκους. Αν σε 60 εκ. ο μόνος ικανός οικονομολόγος, είναι ένας 82χρονος, εκτός των άλλων μη εκλεγμένος, τότε ο Ματαρέλλα, είχε δικαίωμα από το Σύνταγμα να μην αισθάνεται βολικά ως εγγυητής. Γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα, αν συμβεί μια καταστροφή, την οποία ο ΠτΔ μπορούσε να υποψιαστεί, ευθύνη έχει και ο ίδιος, που έδωσε την εγγύηση στο λαός, ενώ μπορούσε να το προλάβει.

      Η Ιταλία έχει και Συνταγματικό δικαστήριο, για όποιον νομίζει πως έγινε νομικό πραξικόπημα, αλλά ήδη ο Di Maio, που παίζει το ρόλο Τσίπρα (ο Σαλβίνι είναι ο εγκέφαλος-Βαρουφάκης), τα περί εσχάτης προδοσίας και impeachment, άρχισε να τα κάνει γαργάρα, γιατί του έδωσαν να διαβάσει το Σύνταγμα προφανώς. Γιατί ο Σαλβίνι ήδη άδειασε το Di Maio για περί εσχάτης προδοσίας και impeachment, λέγοντας "εγώ δεν έχω κανέναν πόλεμο με τον ΠτΔ, λέω μόνο πως πήρε μια μεγάλη ευθύνη πάνω του". Γιατί ο Σαλβίνι είναι παλιά καραβάνα και το έχει διαβάσει το Σύνταγμα. O Di Maio είναι σαν τον Τσίπρα, που ακόμα μαθαίνει ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, για να μη μπερδεύεται πού είναι η Μυτιλήνη.

      Διαγραφή
    2. If would has been Great if these groups acres independently as in a patriotic way. But they are not. They need ideologies, which already have patrons.

      See it as a horse and a wagon. The one who controls the horse, controls the wagon. That is why no Matter what government we elect, the outcomes are always the same and worse.
      But there is a solution; Starve the horse. Starve their ideological plattforms. Make them irrelevant as they are.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ συμπατριώτη oraculum τι ψηφίζουμε τότε και συντηρούμε 300 τεμπέληδες να μας λένε τεμπέληδες ! ΟΞΩ και τα ηνία στο Στουρνάρα και στη Μερκελ.Μαζι σου αν το αποφασίσουμε ! Ας πανε να βρουν καμια δουλειά και ο διοικητής της Τραπεζης να ασκεί εκτελεστική εξουσία.Τελος.Καινουργια μορφή διακυβέρνησης.Τι περιμένουμε και χαλάμε λεφτα και σε κόμματα,εκλογες και λοιπά.Επισης γιατι δεν ενωνομεθς με τη Γερμανία και τελείωσε η δουλειά.Αλλα στα καλα μόνοι τους και στα κακα μόνοι μας.Μονοι μας πολεμάμε ,μόνοι μας πληρώνουμε ,μαζι δηλαδή αυτοί κάνουν διακοπες στη χώρα μας και παίρνουν τα κέρδη απο αέρια και δημόσιες επιχειρήσεις ...

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ πατριώτη Όλα για Όλα, καταλαβαίνω τι λες και εγώ πιστεύω πως κάθε λαός έχει δικαίωμα ακόμα και στην αυτοκτονία και εύχομαι απλά, όταν το κάνει να έχει πριν, συναίσθηση του τι ψηφίζει.
      Ο Ματαρέλλα, όταν αρνήθηκε τον Σαβόνα, ήξερε πολύ καλά πως τα κουκιά ΔΕ βγαίνουν για τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ο Ματαρέλλα λοιπόν ήξερε πως θα γίνουν νέες εκλογές. Το καθήκον του, το έκανε. Γνώμη μου είναι πως το Σεπτέμβριο, ο Ματαρέλα δε θα αρνηθεί ξανά το Σαβόνα, γιατί πια ο ψηφοφόρος θα ξέρει τι ψηφίζει. O Ματαρέλλα δεν είναι διοικητής τραπέζης.

      Υπάρχει κάτι στα ξένα κράτη, που λέγεται informed consensus. Δηλαδή, να δίνεις συναίνεση, αφού πρώτα έχεις ενημερωθεί τους κινδύνους. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, αν χρειαστείς ιατρική πράξη που ενέχει κινδύνους, σε βάζουν κάτω και αν πεθάνεις, πέθανες. Στην Ιταλία (και στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου), σε βάζουν και διαβάζεις χαρτί με τους πιθανούς κινδύνους-επιπλοκές και μετά υπογράφεις. Αν δεν υπογράψεις, σε ενημερώνουν εναλλακτικές θεραπείες που όμως δεν είναι οι βέλτιστες. Και αποφασίζεις και παίρνεις και την ευθύνη. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχουμε σήμερα, στα Πολιτικά του Αριστοτέλη, αναφέρεται ως ολιγαρχία. Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα, ήταν να ρίχνεις κλήρο. Η διαφορά ήταν πως ήταν οι πολίτες αρκούντως μορφωμένοι και συνειδητοποιημένοι, ώστε και ο χειρότερος, να μη μπορεί να καταστρέψει την πολιτεία. Και γι αυτό η δημοκρατία είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό πολίτευμα. Γιατί τότε ήταν η δημοκρατία αρίστων πολιτών. Για παράδειγμα, το 1920, που ο Βενιζέλος έφερνε τη Συνθήκη των Σεβρών και δεν είχε χρόνο να κάνει προεκλογική καμπάνια, δε βγήκε ούτε βουλευτής. Γιατί ο πολίτης του 1920 δεν ήταν στο επίπεδο του πολίτη της αρχαίας Αθήνας...

      Στην Ιταλία λοιπόν, ο ρόλος του ΠτΔ, είναι του εγγυητή προς το λαό, ότι δε βλέπει κάποιον "εμφανή κίνδυνο" στα πρόσωπα των υπουργών που του προτείνονται. Αν δεν αρέσει αυτός ο ρόλος, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά είναι στο Σύνταγμα... Θα μπορούσαν να του προτείνουν άλλον υπουργό, δεν το έκαναν. Δεν ήθελαν καν τον υπαρχηγό του Σαλβίνι, που τους τον πρότεινε ο ίδιος ο Ματαρέλλα... Δεν είναι δηλαδή ότι αυτοί πρότειναν 10 οικονομολόγους και ο Ματαρέλλα απέρριψε και τους 10... Όπως και να χει, σε 3 μήνες πάλι η Λέγκα θα είναι στην κυβέρνηση. Είτε με Μπερλουσκόνι είτε με Ντι Μάιο. Και ο Ματαρέλλα θα έχει κάνει το καθήκον του. Ιταλικη παροιμία λέει "άνθρωπος προειδοποιημένος, είναι άνθρωπος μισοσωσμένος". Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, κατηγορείται ο Τσίπρας και ότι δεν είχε λεφτά για το πρόγραμμα Θεσσνίκης και επειδή υπέγραψε μνημόνιο. Μα δε γίνονταν όλα να είναι αλήθεια... Δε θα ήταν χρήσιμο κάποιος υπερκομματικός να το πει στο λαό; Αυτός στην Ιταλία προβλέπεται να υπάρχει...

      Να ενωνώσουν με τη Γερμανία καλά θα ήταν, γιατί τα πλουσιότερα γερμανικά κράτη θα έστελναν λεφτά δωρεάν στη φτωχότερη Ελλάδα. Δυστυχώς δε θα το ήθελε ούτε η Γερμανία... Αν δεν ήθελαν οι Έλληνες να παίρνουν τα κέρδη από τα αέρια, είχαν δεκαετίες (πριν καν το ευρώ) μπροστά τους, να φτιάξουν κερδοφόρες ΔΕΚΟ, γερή οικονομία που παράγει προιόντα, να πληρώνουν φόρους τους όπως σε όλα τα κράτη και σήμερα να μην είναι χρεωμένοι. Γι αυτό η παροιμία λέει "των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Αυτοί κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, γιατί ακριβώς δεν είχαν ΠΑΣΟΚ να τους μοιράζει λεφτά και δεν έτρωγαν τα λεφτά για παροχές. Τα έτρωγαν σε επενδύσεις, που τους απέφεραν καρπούς. Και είναι και μύθος πως το ευρώ έγινε από τη Γερμανία. Το ευρώ έγινε με θέληση της Γαλλίας που εκβίασε τη Γερμανία να το δεχθεί, ως αντάλλαγμα για την ενοποίηση της Γερμανίας.
      Στην ΕΕ, υπάρχουν 19 χώρες. Πόσες από αυτές, είναι στη θέση της Ελλάδας;
      Αν ο Ματαρέλλα και το Σεπτέμβριο αρνηθεί το Σαβόνα και γω με το Σαβόνα θα είμαι. Όχι γιατί νομικά ο Ματαρέλλα δε θα έχει δικαίωμα, αλλά γιατί δε θα έχει ΗΘΙΚΑ δικαίωμα, αφού τώρα ο ψηφοφόρος ΞΕΡΕΙ, όπως και ξέρει ότι μπορεί να ψηφίσει δεξιά και να του βγει Di Maio στην κυβέρνηση, παρά τους όρκους του Σαλβίνι.

      Διαγραφή
    5. Αυτό γράφω αφού οπως λες η παγκοσμιοποίηση ειναι αναπόφευκτος και το πιστεύουν πλήθος αναλυτών και στοχαστών τότε γιατι διατηρούμε τα κράτη και τους πολιτικούς ? Οι ίδιοι στοχαστές ειναι υπερ της πολυκομματικής δημοκρστιας και των εκλογών,Και ερωτώ δεν ειναι παράδοξο? Αφου ειναι πλήρως προγραμματισμένος ο κοσμος απο τις αγορές ποιος ο ρόλο των πολιτών και των πολιτικών ειδικώς οταν ψηφιζουν κατι το οποίο δεν γινεται οπως μας λέγουν οι αναλυτές ? Γιατι να έχουμε πράσινους,κίτρινους,κόκκινους μαύρους και αν ψηφίζουμε ως τηλεπαιγνιο ? Το ερώτημα ειναι η βάση της σύγχρονης παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σχιζοφρένειας και ειναι η βάση πιστεύω του στοχασμού της πολιτικής επιστήμης του μέλλοντος.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Όλα για Όλα, δεν είναι ακριβώς ότι η παγκοσμιοποίηση είναι αναπόφευκτη, είναι ότι για την ώρα, είναι η επιλογή των μεγάλων κρατών του πλανήτη και εσύ το μικρό ψαράκι, πρέπει να ζήσεις με αυτήν την πραγματικότητα. Αν υπάρξει μεγάλη αλλαγή στις μεγάλες χώρες, μπορεί να σταματήσει και η παγκοσμιοποίηση. ΑΝ. Ο ρόλος των πολιτών, περιορίζεται ανάλογα με την κατάσταση της χώρας. Πχ στην Αυστρία, εξελέγησαν ακροδεξιοί στην κυβέρνηση. Τους έκανε κανένας τίποτα; Όχι. Οι βαθμοί ελευθερίας σου όμως, εξαρτώνται άμεσα από τις ανάγκες σου. Αν είσαι στο χείλος του γρεμού, δεν έχεις τις ίδιες ελευθερίες επιλογής χωρίς κόστος. Ο κόσμος πάντα ήταν ανταγωνιστικός και οι σχέσεις κρατών ήταν σχέσεις ισχύος. Η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε γιατί καταδυνάστευε ένα σωρό μικρότερες πόλεις. Οι άνθρωποι όπως όλα τα ζώα συναγωνίζονται για επιβίωση. Οι δήθεν κομουνιστές της Κίνας πήραν τον λιμάνι του Πειραιά. Παλιά το ΚΚΕ θα φώναζε έξω τα ιμπεραλιστικά αμερικανικά κεφάλαια. Τώρα τι να πει; Για "ιμπεριαλιστικά κινεζικά κεφάλαια";
      Παράδοξο είναι, ως προς το ότι πλέον, όσο θες να κινείσαι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, οι οικονομικές ειδικά επιλογές είναι πεπερασμένες. Στην Ιταλία, δεν υπάρχει αντίστοιχο του ΚΚΕ, θεωρούνται απολιθώματα. Οι αριστεροί πάλι είναι κατ ουσίαν σοσιαλδημοκράτες, αλλά από την άλλη σε μερικά πράγματα, έχουν νόμους που η ΝΔ θα φοβόταν να ψηφίσει ως υπερβολικά δεξιούς (πχ στη μετανάστευση). Το πρόβλημα είναι, πως αν εσύ πας κάπου και όλοι παίζουν μπάλα ή θα παίξεις και συ μπάλα ή αν αρχίσεις να ακουμπάς τη μπάλα με τα χέρια, γιατί εσένα σου αρέσει το μπάσκετ, δε θα πετύχεις ποτέ σαν ποδοσφαιριστής. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν για παραδειγμα, ζει τη δική του πραγματικότητα. Η Ιαπωνία ζει μια δική της παγκοσμιοποίηση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, επειδή έχει τη δύναμη να το κάνει.
      Αν η Ιταλία δεν ήταν Ιταλία, αλλά ήταν η Γερμανία, ο Σαβόνα θα ήταν υπουργός. Γιατί η Γερμανία δε φοβάται το σπρεντ. Ούτε η Ολλανδία. Το φοβάται η Ιταλία, γιατί όταν έχεις το χρέος στο 130%, το φοβάσαι. Αν η Ιταλία είχε χρέος 80%, δεν πάει να έλεγαν οι αγορές ό,τι ήθελαν...

      Σκοπός είναι να είσαι αρκετά δυνατός, ώστε να έχεις βαθμούς ελευθερίας που σου δίνουν επιλογές. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην οικονομία, ισχύει παντού. Αν δε θες να είσαι το κλωτσοσκούφι της Τουρκίας, γίνεσαι Ισραήλ και βγάζεις το αέριο και τα πετρέλαια της Κρήτης. Το να γίνεις Ισραήλ, έχει κόστος για το λαό. Αν δεν είσαι έτοιμος να το πληρώσεις, κλαίγεσαι μια ζωή για τους Τούρκους που σε απειλούν και για το ΝΑΤΟ που δε σε σώζει και για την ΕΕ που δε σε σώζει.

      https://theancientwebgreece.wordpress.com/2015/05/12/θουκυδίδου-διάλογος-αθηναίων-μηλ/

      Διαγραφή
  2. Είναι τραγικό να βλέπεις ευρωλιγούρια να παπαρολογούν μία μέρα μετά το πραξικόπημα της Ευρωχούντας εναντίον της Ιταλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H νέα ιταλική κυβέρνηση εκλέχτηκε δημοκρατικά, μαύρη διεθνής είναι οι Αγορές και τα τσιράκια τους που βάζουν το Ευρώ πάνω από τη βούληση των λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοκρατικά εκλέχτηκε και συνταγματικά έδρασε και ο ΠτΔ (άλλο αν δε μας αρέσει το Σύνταγμα). Κάντε όμως υπομονή, σε 3 μήνες μπορεί να ξανανικήσει η Λέγκα με ή χωρίς το Μ5S και να ξαναπάει στο ΠτΔ, με το Σαβόνα ΠΑΛΙ. Και τότε ο ΠτΔ, ίσως τον αποδεχθεί, αφού πια έχει προειδοποιήσει μια φορά το λαό και 2η θα θεωρείται έγκριση.

      Πάντως, σε όλα τα γκάλοπ εδώ και 2 χρόνια, η βούληση του ιταλικού λαού, είναι 60% υπέρ ευρώ. Οπότε, μην ποντάρετε ότι κατ ανάγκην θα "λυτρώσει" την Ελλάδα από το ευρώ, η Ιταλία. Δεν είναι τυχαίο πως το M5S που για χρόνια έλεγε πως θα βγει από το ευρώ, μετά το γύρισε σε "θα κάνουμε δημοψήφισμα" και προεκλογικά το γύρισε σε "δε θα κάνουμε δημοψήφισμα, δε θα βγούμε από το ευρώ".

      Αντί να στηρίζετε τις ελπίδες στους άλλους, η πραγματική λύτρωση, έρχεται όταν εσύ χτίζεις την οικονομία σου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη σου φταίει ούτε το ευρώ ούτε κανένας και να μην έχεις ανάγκη από δανειστές. Και σε όποιον δεν αρέσουν οι "αγορές", υπάρχει και το μοντέλο βόρειας Κορέας, που δε δανείζεται από τις αγορές και άρα δεν έχει και σπρεντ. Τέλος, κάποιος μπορεί απλά να αγνοεί τις αγορές, αλλά μετά δεν πρέπει και να φωνάζει αν χρεοκοπήσει επειδή δεν τον δανείζουν.

      Σε μια τάξη, υπάρχουν καλύτεροι και πιο κακοί μαθητές. Είναι απόλυτα θεμιτό να πεις "εγώ δεν τα παίρνω τα γράμματα, θα πάω να καλλιεργήσω τη γη του παππού μου". Όμως, αν μείνεις στην τάξη, δε φταίνε απαραίτητα άλλοι αν διαβάζουν περισσότερο και παίρνουν καλύτερους βαθμούς (λεφτά). Διαλέγεις, τι θες. Θες να ζήσεις με καζαντζακική φιλοσοφία (δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος;). Ζήσε. Αλλά μη φωνάζεις που δε θα έχεις iphone όπως ο άλλος παραδίπλα. Και ο Ματαρέλλα στην ουσία αυτό κατέδειξε. Και Βαρουφάκη και υπέρ ευρώ, μπορεί να έχει κινδύνους, σκεφτείτε το.

      Αυτό είναι όλο. Το 2ο ενικό, δεν είναι προσωπικό, το λέω γενικά και φιλικά.

      Διαγραφή
    2. Στην εντελώς φλύαρη τοποθέτησή σου δεν μπορεί κάποιος να αντιτάξει πολλά πράγματα γιατί διαστρεβλώνει την πραγματικότητα: δεν έδρασε συνταγματικά ο Ματαρέλλα αλλά με μία τραβηγμένη από τα μαλλιά ερμηνεία του ιταλικού συντάγματος. Ακόμα και το CNN.gr (προπύργιο του καπιταλισμού) έχει άρθρο με τίτλο "μήπως να ποινικοποιήσουμε τον ευρωσκεπτικισμό;". Οι αφελείς (;) οπαδοί της παγκοσμιοποίησης (αγορές, ευρώ) και της πολιτικής ορθότητας αγωνίζονται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κυρίως την ροζ δικτατορία των Αγορών επί της πολιτικής.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Λάκωνα A.P., θα σου απαντήσω και γω λακωνικά. Στις δημοκρατίες, δεν κρίνουν τα ξένα ΜΜΕ. Υπάρχει το ιταλικό Συνταγματικό δικαστήριο. Λέγκα και M5S μπορούν να προσφύγουν για παραβίαση του Συντάγματος. Σημείωση: ο Ματαρέλλα είναι πρώην μέλος του. Δηλαδή, αν μη τι άλλο έχει διαβάσει το Σύνταγμα.

      Διαγραφή
    4. Και κάτι ακόμα. Η παγκοσμιοποίηση και οι αγορές, δεν εξαφανίζονται με εκλογές. Εσύ μπορείς κάλλιστα να ψηφίσεις και ΚΚΕ με 50%. Οι αγορές και η παγκοσμιοποίηση δε θα φύγουν, γιατί έχουν αποφασιστεί από χώρες πολύ μεγαλύτερες από σένα.

      Τώρα, αν εσύ θες να κλειστείς στα σύνορά σου και ζεις ευτυχισμένος με φέτα, ελιές και ψαράκι και σιγά σιγά να ξαναστήσεις, χάρη στους δασμούς, από το μηδέν την ελληνική οικονομίά όπως το 50, να ξαναφτιάξεις την ΙΖΟΛΑ, την ΠΙΤΣΟΣ, να ξανακάνεις τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ, την ΕΑΣ κλπ κερδοφόρες, κλπ, είναι δικαίωμά σου! Απλά πρέπει να ξέρεις αν μπορείς, με ποιον θα το κάνεις και τι συνέπειες αυτό θα έχει. Εγώ γνωρίζω ανθρώπους που με ψάρι, φέτα, ελιές και ένα κεραμίδι θα ήταν πανευτυχείς. Αλλά, ο άλλος που ιδρώνει σε μια φάμπρικα στην Κίνα μέχρι λυποθυμίας και ονειρεύεται κι αυτός να γίνει πλούσιος, θέλει λεφτά για να σου πουλήσει το κινέζικο smart phone.

      Και γω δε λέω ότι η ΕΕ είναι αυτή που θα έπρεπε. Ιδανικά θα ήταν σαν τις ΗΠΑ. Όμως δεν είναι και σίγουρα δε θα την κάνει όπως θέλει η Ελλάδα. Ακόμα και στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια πτώχευσε. Αν νομίζετε πως η Ελλάδα θα είναι καλύτερα εκτός ΕΕ, βγείτε... Αλλά να βγείτε ενημερωμένοι και με συναίσθηση του τι κάνετε. Όχι μετά πάλι να λέτε "ψεύτες, μας εξαπατήσατε". Γιατί μετά δε θα υπάρχουν και Γερμανοί να φταίνε.

      Διαγραφή
  4. Και κάτι τελευταίο, γιατί ήδη έγραψα περισσότερα από όσο φανταζόμουν. Κάθε φορά που σας έρχεται να βρίσετε τη Γερμανία, να βρίζετε και αυτόν:

    https://www.youtube.com/watch?v=5B0viuGwNwU

    Καθώς και όλους αυτούς που επί 40 χρόνια δήλωναν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο. Η διαφήμιση αυτή θα έπρεπε να παίζει κάθε μέρα, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται αντικατάσταση εισαγωγών για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Ο λόγος που κανείς δεν πείθεται στην τρόικα για πολιτικές τύπου "stimulus" στην Ελλάδα (α λα Βαρουφάκη), δηλαδή, να δώσουμε αυξήσεις, είναι πως αν δώσεις αυξήσεις στο Λαλάκη, θα πάει και θα πάρει γερμανικά προιόντα, επιβαρύνοντας το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Και όταν είναι ελλειμματικό, θέλεις δανεισμό. Και όταν δε μπορείς να δανειστείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς η ΕΕ και τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά, πολιτικά κλπ οργανα της αποκαλύπτουν μόνοι τους το είδος της "δημοκρατίας" τους.
    Αποκαλύπτουν επίσης σε οσους θέλουν να δούν οτι οι εκλογές, η αστική δημοκρατία, τα κυνοβούλια, ο 'δημοκρατικός τύπος" κ.α δεν είναι παρά μια φενάκη.
    Είναι γνωστό πώς εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα είχαν απαγορευθεί...
    Που θα πάει, θα ξυπνήσουν οι πίθηκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.ουρακουλουμ
    Ανεξαρτητα απ ολα ...τα γραπτα σου ηταν εξαιρετικα....το πνευμα ποιοτικο πολυ...η λογικη πολυ καλη...ο τροπος επικοινωνιας αριστος..Σε μερικα εχω καπως ενστασεις....αλλα αυτο δεν θα πει τιποτε...εχεις μια κλαση...το αναγνωριζω..Αλλο επιπεδο συνομιλας ....Υποθετω κι αλλο επιπεδο πολιτη...πολιτειας...Μπορω ανετα να ανταλλαξω μαζι σου...γνωση...σκεψεις ...αποψη....δεν ...πνιγομαι .....Συγχατητηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.