30/5/18

Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους για το "Σκοπιανό" - Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εχθροί της χώρας

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης
Ίσως ο τίτλος για κάποιους να φαντάζει υπερβολικός. Προκαλώ ωστόσο την αναγνώστρια να αποφασίσει για την ευστοχία του, αφού διαβάσει την αναφορά γεγονότων και δηλώσεων που ακολουθεί.
Πρώτον
Το 1992 ο Πρόεδρος Kiro Gligorov θα προβεί στην ιστορική δήλωση με την οποία έπρεπε να τελειώσει οριστικά το Σκοπιανό ζήτημα: «Εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.».
Δεύτερον
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Miroslav Grčev, Δήμαρχος Σκοπίων και σχεδιαστής της εθνικής σημαίας ξεκαθάρισε πως: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας εφευρέθηκε με τεχνητό τρόπο και ιδρύθηκε στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε ιδρύθηκε και ο Μακεδονικός πολιτισμός, η Μακεδονική γλώσσα, τα Μακεδονικά σύμβολα και όλα τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα».
Τρίτον
Ο Toni Deskoski, καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων δήλωσε σε συνέντευξη πως: «Από το 2006 και μετά ξεκινήσαμε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να αλλάξουμε ταυτότητα, να εισάγουμε αρχαίο DNA, να αλλάξουμε τη συλλογική μας μνήμη, τη μνήμη ενός Σλαβικού έθνους ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αρχαίο, ένα “Μακεδονικό έθνος” που ήταν στ’ αλήθεια Ελληνικό, μία τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα Σλάβικο έθνος σε Ελληνικό και αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους. Οι ρίζες μας είναι οι Σλαβικές και δεν έχουν σχέση με το Αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας».
Τέταρτον
Το αυτό επιβεβαίωσε και η Ljubica Acevska, πρέσβειρα των Σκοπίων στις Η.Π.Α., η οποία σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι C-SPAN ξεκαθάρισε πως «δεν διεκδικούμε καταγωγή από τον Μέγα Αλέξανδρο. Είμαστε Σλαβικής καταγωγής, οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή τον 6ο – 7ο αιώνα» (λεπτό 17:35).
Πέμπτον
Την Σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών υπογράμμισε και ο υπουργός Εξωτερικών Slobodan Čašule ο οποίος απευθυνόμενος στον Βούλγαρο ομόλογο του είπε πως «Έχουμε την ίδια Σλαβική καταγωγή».
Έκτον
Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος των Σκοπίων Petre Silegov δήλωσε πρόσφατα σε ελληνική εφημερίδα πως «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια».
Έβδομον
Ιδιαίτερα διαφωτιστικός υπήρξε ο Denko Maleski, υπουργός Εξωτερικών και καθηγητής διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος», ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του σε ελληνικό κανάλι πως «Στα Βαλκάνια, για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία 2000-3000 χρόνων. Αφού λοιπόν μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια Ιστορία, την εφηύραμε».
Όγδοον
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ljubčo Georgievski, ενώ βρέθηκε ενώπιον δημοσιογράφου ο οποίος τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να καταστρέψει την Μακεδονική ταυτότητα, αυτός απάντησε με σθένος πως «Θέλουμε να κλέψουμε από τους Έλληνες, από τους Βούλγαρους, από τους Αλβανούς. Γιατί πρέπει να εφεύρουμε ιστορίες πως είμαστε ο πρώτος και αρχαιότερος λαός στον κόσμο»; Εξίσου συγκλονιστικός σε άλλη συνέντευξη του, απαντάει στους απανταχού παραχαράκτες εξηγώντας πως «Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως ξεχωριστός πολιτισμός. 120-130 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο, ο πρόγονος του Αλέξανδρος Α’ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποδεικνύοντας την Ελληνική καταγωγή του από την Πελοπόννησο. Από τότε και για τα επόμενα χρόνια μέχρι και τη γέννηση του Μ. Αλεξάνδρου, η Μακεδονία αποτελεί μέρος του Ελληνικού κόσμου. Και συμμετέχει σε κάθε αθλητικό αγώνα, συνέδριο, πόλεμο και σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα». Για να προσθέσει στη συνέχεια πως «Ο Αλέξανδρος, όπου νίκησε, νίκησε με το Ελληνικό όνομα, όπου άφησε κάποιο ίχνος της παρουσίας του, αυτό είναι ίχνος της Ελληνικής καταγωγής του, και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου ξεκινάει με τις λέξεις: “Εγώ ο Έλληνας, γιος Έλληνα, Αλέξανδρος”. Μετά το θάνατο του, ο κόσμος που αφήνει πίσω είναι ένας Ελληνικός κόσμος και μιλάμε για τον “Εξελληνισμό της Μεσογείου”». Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως δεν έχει τολμήσει να κάνει ουδείς έλληνας πολιτικός ηγέτης, μας υπενθυμίζει πως «Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα».-
Σε αυτές τις παραδοχές και μαρτυρίες η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει μόνο εθνικό ξεπούλημα, και γονυκλισία. 
Ξενοκίνητοι πολιτευτές και πολιτικά ερπετά κάθε χρώματος και απόχρωσης φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι που θα δώσουν όνομα, ιστορία και εν τέλει έδαφος
Απέναντι σε κάθε λογική, με τη σημαία της τρέλας και της μειοδοσίας, με πηγαίο μίσος κατά της ελληνικότητας, πρωθυπουργοί, πρόεδροι και λακέδες, Αλέξηδες, Κούληδες και γραφικούληδες, με μοναδικό και διακαή πόθο την παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία, μιλούν για πολλές Μακεδονίες, έντιμους συμβιβασμούς, σύνθετες ονομασίες, και λοιπά ξεφτιλίκια που θυμίζουν πολιτική επιπέδου Τουρκικού καφενείου.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι παραδοσιακά οι πραγματικοί εχθροί της χώρας μας. 
Όλα τα εθνικά προβλήματα, οι κρίσεις και οι ήττες πηγάζουν από αυτούς και όχι από κάποιον εξωτερικό αντίπαλο. 
Αυτοί είναι ο δούρειος ίππος και αυτούς πρέπει να ξεφορτωθούμε.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι πολιτικά χρεωκοπημένο, δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους πολίτες και πρέπει να διαλυθεί για να ανασυσταθεί.
Μοναδικοί υπερασπιστές του ελληνισμού είναι διαχρονικά οι ελεύθεροι πολίτες.

16 σχόλια:

  1. Kudos Stavro. Nos, how can we get rid of them all once and for all? Could an outsider win the elections and save the country?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η αντιπολίτευση θελει ακομα και τωρα μπορεί παρά το γεγονός οτι εχει ράμματα για τη γούνα της στο θεμα αυτο ! Πρόταση μομφής στην κυβερνηση και ψηφοφορία ονομαστική για το ξεπούλημα στη Μακεδονία και ουσιαστικό ξεβράκωμα των ανεξάρτητων Ελλήνων που στηρίζουν την κυβερνηση καθώς και των άλλων κομμάτων που συμφωνούν με το ξεπούλημα κια ισως την υπερψήφιζαν παρά το γεγονός οτι τη θεωρούν επικίνδυνη κατα τα αλλά ! Ακομα και το Βόρεια Μακεδονία ειναι κακό όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό.Εχει μεσα του αλυτρωτισμό.Το Νεα Μακεδονία ( αλήθεια γιατι το αποριπτουν τα Σκοπια ? ) ειναι απείρως καλυτερο.Βασικα κόκκινη γραμμη έπρεπε για τη χώρα να ηταν κανένα όνομα με προσδιορισμό και Μακεδονία και βαριά βαριά ΜΟΝΟ το Σλαβομακεδονία ( ας το δέχονταν και οι Αλβανοι ) και η γλωσσα και υπηκοότητα σλαβομακεδονική.Επισης αρκτικόλεξο απο S πχ SMK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συριζανελ κάνουν ό, τι θέλουν.. Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε τις προθέσεις τους για αναγνώριση των σκοπιων ως ...τάδε Μακεδονία εξ αρχής ... δε θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση. .αχ ελληνικέ δυστυχισμενε μου λαέ. ..πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε... ΝΔ ΠΑΣΟΚ....Τα ίδια κι αυτοί...:0 (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεύτερο από μια σειρά έξι άρθρων πριν 10 χρονια για το θέμα των Σκοπιων με τίτλο The Birth of a Clone State:

    http://history-of-macedonia.com/2008/10/15/the-birth-of-a-clone-state/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιολογο αρθρο.
    Καλη δυναμη.
    Τωρα ισως φαινεται ασημαντο.Ερχεται η ωρα που ο ψευτης δεν θα συνυπαρξει με τον ψευτη και ετσι αναγκαστικα ο ρους της ιστοριας θα φερει απαντας αναγκαστικα να συνομιλουν μονον με αυτους που λεγανε και λενε την αληθεια,.
    Ειναι θεμα χρονου να διαλυθουν τα σκοπια και καλον ειναι απο τωρα να καθοριστουν τα νεα συνορα. Οχι μετα.Μεχρι τοτε με διαφορα προσχηματα αναβολες.Ας ενταχθουν τα σκοπια οπου θελουν με οτι ονομα θελουν , Αρκει να μην υπαρχει υπογραφη. Αν πεσει υπογραφη τελειωσε το θεμα. Βλεπε Κυπρος και Αιγαιο.Μετα την υπογραφη Σημιτη οτι η Τουρκια εχει δικαιωματα στο Αιγαιο, το θεμα εχει τελειωσει.Οταν ο κ πρωθυπουργος αδυνατει προσγειωθει στην Ροδο για ανεφοδιασμο καυσιμων στο σκαφος που επιβαινει με προορισμο το Ιραν , διοτι του το απαγορευσανε οι Τουρκοι, το θεμα θεωρειται ληξαν επι του παροντος.Τί αλλο θελετε για να το καταλαβετε>?Οι Τουρκοι το λενε ξεκαθαρα, οτι οι Ελληνες παραβιαζουν το Αιγαιο και βασει υπογεγραμμενων συμφωνιων που δεν εχουν ακυρωθει., εχουν νομικο ερεισμα και καλυψη σε επερχομενη συρραξη. Ακριβως οπως στην Κυπρο 1974.
    Το ιδιο ισχυει για την Θρακη.
    Ισως σχεδιαζεται νεα προδοσια με σφαγιασμο στην Ελληνικη Δυναμη Ροδου αυτην την φορα για διχοτομηση Ροδου, .Υπαρχει και σχετικη εμπειρια απο το 1974.
    Μετα την Κυπρο 1974 δεν εμπιστευομαι , οπως και πολλοι Ελληνες ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Μεγαλυτερη βασιμοτητα υπαρχει σε ξενα καναλια ΡΙΚ Κυπρου, Τουρκικα καναλια παρα στα Ελληνικα. Οι Τουρκοι το λενε οι ανθρωποι οτι θα κανουνε πολεμο ., οπως στην Κυπρο. Φερανε και BBC , καθορισανε μεχρι και ημερομηννια και ωρα.Ετσι θα κανουνε και εδω, Τί αλλο θελετε, απο το να σου λεει ο εχθρος ποτε θα σου επιτεθει?
    Ελλειψη ηγητορος ειναι θεμα των κατοικουντων σε αυτον τον χωρομ δηλ εσωτερικο. Τι πρεπει να κανουμε να πουμε στην τροικα να φερει και ηγετη?
    Ας δουμε λιγο την πορεια των απεναντι και θα καταλαβουμε τι εστι ηγετης, στην εποχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αρκεί μόνο να διαλυθεί το πολιτικό σύστημα. Πρέπει και οι προδότες που το απαρτίζουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς άλλος να πάρει τη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα γιατί το κάνουν οι πολιτικοί μας αυτό απορία το έχω! Να λένε οι Σκοπιανοί: "όχι δεν είμαστε Μακεδόνες"! Κι οι πολιτικοί μας να επιμένουν, σε αντίθεση άνευ προηγουμένου με τον λαό, να λένε: " σας παρακαλούμε δεχτείτε το, πάρτε το ως προσφορά"! Γιατι 2 χούφτες άνθρωποι όλων των κομμάτων συμπεριφέρονται έτσι ανθελληνικά? Έξω από την ιστορική αλήθεια? Δεν γνωρίζουν? Γιατί? Γιατί υπάρχουν Μπουτάρηδες ως "λαγοί"? Δεν είναι Έλληνες και συμπεριφέρονται χειρότερα κι από ορκισμένους εχθρούς της χώρας! Αναγκάζουν Ποντίους οι υπηρέτες τους στα κανάλια να λένε "αποδοκιμάζουμε τη βία". Μα τι λέτε? Φυσικά και αποδοκιμάζουμε τη βία σε περίοδο ειρήνης. Στο πόλεμο όμως? Στον πόλεμο φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! Αυτό ξέρω κι αυτό πιστεύω, τελεία και παύλα! Ξέρω επίσης πως στην φωτιά όταν είσαι περικυκλωμένος για να σωθείς βάζεις αντιπύρι...γνωρίζω πως όταν το ποτάμι εκτρέπεται μόνον να ρίξεις πάνω του άλλο ποτάμι το ξαναβάζεις στη ροή του...εγώ αυτό ξέρω! Οι υπόλοιποι καταδικάστε τη βία, όμως εγώ σαν τ αγρίμι θα φωνάζω πως το φθινόπωρο που θα προκηρυχθούν εκλογές την προηγούμενη Κυριακή να μαζευτούμε στο Σύνταγμα, να τους θυμίσουμε πως δεν τα εχουν υπολογίσει καλά...η χώρα πρέπει να αλλάξει σε ευθεία γραμμή εδώ και τώρα! Τώρα αν κάτι δεν πολυγράφτηκσ σωστά για τον Τραμπ, λίγο από δω, ο άλλος κοίτα να δεις αν έρχομαι, το χάσαμε το κορμί πατριώτ.Όλοι οι Έλληνες αγράμματοι, η γραμματιζούμενοι ξέρουν πολύ καλά τα τεκτενόμενα! Τα πολλά λόγια είναι φτώχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη ...μαζι σου.
      πολυ καλα τα λες..ειναι μια στιγμη που λες ..αι σιχτιρ..παμε...θα γινει της Ποπης...

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη δεν είμαι φιλοπόλεμος, μην παρεξηγηθώ! Σ ευχαριστώ πολύ για τον καλό σου λόγο! Απλά νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάτι με την ευκαιρία του σχόλιου σου που με τιμά αλλά πιο πολύ εσένα! Γιατί το να δεχτείς έναν καλό λόγο είναι εύκολο όποιος και να σαι! Για να τον χαρίσεις όμως πρέπει να σαι λεβέντης στην ψυχή σου! Και εσύ δείχνεις να χεις λεβεντιά! Λοιπόν ο Πούτιν πρόσφατα είπε: "Δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο χωρίς την Ρωσία. Κι υπάρξει τέτοιος κόσμος εγώ τι νόημα έ ει να ζω". Έτσι και εγω πιστεύω. Δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο χωρίς την Ελλάδα! Κι αν υπάρξει τέτοιος κόσμος εγβ, εσύ, εμείς, όσοι είμαστε και όσοι αισθανόμαστε Έλληνες γιατί να ζούμε. Μέσα έχω ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά μου για την ειρήνη! Εδώ και 10 χρόνια είμαι διοργανωτής στην ιδιαίτερη πατρίδα μου εμός αγώνα του Ολυμπιακού Δρόμου Ειρήνης! Φιλοξενώ Εθνικές ομάδες και κορυφαίους αθλητές! Όμως την ίδια ώρα μέσα το έχω ξεκαθαρίσει άπαξ! Δεν θα θελα να πεθάνω και να μην έχω κάνει ότι μπορώ για την Ελλάδα μας! Αγαπώ τους γείτονές μας και τον άνθρωπο! Αλλά δεν δέχομαι να μου υπαηορεύουν ανθρωπάκια να καταδικάσω τη βία την ίδια ώρα πιυ οι εργοδότες τους τσαλαπατούν εμένα και τους συμπατριώτες μου! Όχι ρε κερστά άθλιε ανθέλληνα δεν θα με τυλίξεις σε μια κόλλα χαρτί!! Θα σου γανώσω τα πρέκια, θα βγώ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές σου κερατά και θα σε στριμώξω στην είσοδο της Βουλής, θα ξηλώσω τα πεζοδομια για το δίκιο μου πιυ με περιπαίζεις! Μια φορά θα μιλήσω και θα στο πει ο παπάς στ αυτί...ξέρεις γιατί? Γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω! Θα θελα να πω πολλά αλλά ξέρω πως όλοι καταλαβαίνουμε. Κρυβόμαστε πίσω από ένα σλίυι που πιθανόν να έχουμε, ένα αυτοκίνητο, και δυο κινητά! Στο διάολο όλα άμα το παιδί μου το κουμαντάρει ο Φίλης και η Ρεπούση! Άμα την ζωή μου και την Πατρίδα μου την διευθύνει η Μέρκελ...γιατί? Γιατί ποτέ δεν είπα στο διάολο όλα.2500 χρόνια πρίν είπαν στο Σωκράτη οι φίλοι να φύηει και να μην πιει το κώνιο, ο Σολωμός Σολωμού με το τσιγάρο στο στόμα ανέβηκε στον ιστό! Τον Αθανάσιο Διάκο τον σούβλισαν! Για φαντάσου! Τον σούβλισαν! Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου! Κι εγώ τι πρέπει να κάνω? Να βγω μια εβδομάδα πριν στο Σύνταγμα και να τους πιάσω από τον καρούτζαφλα, λεγοντάς τους: Ρε κερατάδες τι παιχνίδι παίζετε στην πατείδα μου? Να πω στο διάολο όλα...

      Διαγραφή
    3. Ουτε εγω ειμαι φιλοπολεμος..Σακη.Αλλα βαρεθηκα μια
      ομαδα διακομματικων φελων να κανουν λυσσασμενες επιθεσεις στα παντα...επι τοσα χρονια.... Αυτοι ειναι φιλοπολεμοι....μανιακα κιολας...Μπηκαν με λυσσα στην τσεπη μας..στο σπιτι μας..στην παιδεια μας.στις σκεψεις μας..στα ταμεια μας...στα λιμανια μας....στην ενημερωση μας...στην πιστη μας...στην ιστορια μας...στον αερα που ανασαινουμε....στο εδαφος..το υπεδαφος....το νερο μας..το καθε τι...Συντομα θα ζητησουν τις γυναικες μας....τα παιδια μας...αφου δεν θαχουμε αλλο τι...Αυτα τα διακομματικα ορνεα...θελουν πριν τις γυναικες μας να δωσουν και την πατριδα ολη στο σουπερ μαρκετ .....για την καλοπεραση τους..Καθομαστε σαν χαιβανια και κοιταμε τον εωσφορο να μας τρωει...γιατι υπηρξαμε ειρηνικοι...οχι πολεμοχαρεις οπως αυτοι....γιατι ειχαμε λιγες αξιες για την ζωη..που αυτα τα τερατα δεν ειχαν...Ποιος απ αυτους τολμα να μας πει φιλοπολεμους ???? Ομως αν ακουσεις την καμπανα να χτυπα...τωρα πια...μην ρωτησεις για ποιον χτυπα..Γιαυτους χτυπα....οχι για μας...οι ειρηνικοι βαφουν τα χρωματα του πολεμου..που δεν προκαλεσαν αυτοι...αλλα τα ορνεα.....

      Διαγραφή
  8. Αυτά είναι που έπρεπε να επροβάλλοντο νυχθημερόν και να βρεθεί ένας υγιής τρόπος να τιμήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο αφού τον θαυμάζουν τόσο και να κερδίσουν την υποστήριξη της Ελλάδας απέναντι στις αλβανικές και βουλγαρικές βλέψεις για επέκταση των συνόρων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταύρο καλά κάνεις και τα υπενθυμίζεις σε αυτό το δυνατό άρθρο.
    Και να το ξαναβάλεις όταν έρθουν εκλογές, μπας και βάλουμε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετατροπη των αγαλματων των Εθναρχων σε αμμοκονιαμα για να ελευθερωθη η μανα Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλές οι διαπιστώσεις σου για το πολιτικό σύστημα της χώρας εξ αφορμής του ''μακεδονικού '' αλλά η πολιτική σου θέση υπέρ του εποικισμού της χώρας ( και μάλιστα ομιλείς περί ιθαγένειας σε όποιον γεννιέται εδώ ) τα ακυρώνει όλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.