29/5/18

Ρωσία: Η επέκταση του ΝΑΤΟ θα έβλαπτε την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Την ανησυχία του για δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η Πολωνία έχει ζητήσει μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο έδαφός της, εξέφρασε το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη.
Η Βαρσοβία θα μπορούσε να προσφέρει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την πρόταση του πολωνικού Υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποίησαν πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Κυβερνητική πηγή στην Πολωνία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters πως έχει γίνει τέτοια πρόταση, ενώ το πολωνικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως τέτοιες αποφάσεις εντάσσονται στην κυριαρχία κάθε χώρας, όμως βλάπτουν τη συνολική ατμόσφαιρα στην ήπειρο.
«Όταν βλέπουμε τη σταδιακή επέκταση των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας…, αυτό φυσικά δεν δημιουργεί με κανέναν τρόπο ασφάλεια και σταθερότητα στην ήπειρο», δήλωσε ο Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.
«Αντιθέτως αυτές οι επεκτατικές ενέργειες οδηγούν φυσικά σε αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που παραβιάζεται κάθε φορά μ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.
Η Πολωνία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 1999 μαζί με την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία και έκτοτε πολλές άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες -περιλαμβανομένων των τριών δημοκρατιών της Βαλτικής που συνορεύουν με τη Ρωσία- εντάχθηκαν .σε διαδοχικά κύματα, παρά την ισχυρή αντίδραση της Μόσχας.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.