30/5/18

Σκανδιναβία στους φόρους, Βαλκάνια στην πρόνοια και τις πληρωμές


Τα αρνητικά πρωτεία σχεδόν σε ολόκληρη την ευρωζώνη αν όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις περισσότερα έρευνες της Eurostat αλλά και άλλων οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ.

Δηλαδή από τη μία η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις οικογένειες -κυρίως αυτές με μέσο μισθό 900 ευρώ- ανύπαρκτη προνοιακή πολιτική, από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες καθυστερούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Δηλαδή, η παρούσα κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα το οποίο δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και δείχνει ότι δεν μπορεί να δουλέψει, μεγεθύνοντας τη φτώχεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει με ψίχουλα ή διαφορετικά με 13η σύνταξη!


Για τη συνέχεια Liberal




Να προσέλθει στο ταμείο ο κύριος Φούφουτος!

2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα οι φόροι είναι υψηλοί. Στη Βουλγαρία είναι χαμηλοί. Στην Ελλάδα μετά τα Μνημόνια έπεσε φτώχεια. Στη Βυλγαρία ήταν φτωχοί και παραμένουν φτωχοί παρά τη χαμηλή φορολογία. Αν οι φόροι ήταν ή μόνη ή η κύρια αιτία της φτώχειας θα ξέραμε όλοι τι να κανουμε. Αλλά δεν είναι. Λιγοτεροι φόροι θα μπορούσε να βοηθήσουν αν υποχρεώνοννταν οι επιχειρηματίεες να διαθέτουν μέρος των κερδών τους σε επενδύσεις, αλλιώς θα πλουτιζουν αυτοί και οι άλλοι θα μένουν φτωχοί. Όσοι δεν το λένε αυτό έχουν προσωπικό συμφέρον ή είναι μικρής νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο φίλε, το σανό σου είναι μπαγιάτικο. Ρώτα τους χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν Βουλγαρία με χαμηλούς φόρους και δίνουν δουλειά και χρήμα στην τοπική κοινωνία. Εσύ και οι δικοί σου βολευτείτε με τους επενδυτές με της βάρκες.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.