31/5/18

Δεν ξέρω αν είναι ακριβή τα στοιχεία - Αν είναι, αποτελούν την απάντηση για τα αίτια της κακοδαιμονίας και της καταστροφικής πορείας της Ελλάδας

Δείτε παρακάτω τις σωστές απαντήσεις του ερωτηματολογίου "σημειωμένες με κόκκινους έντονους χαρακτήρες"  
1. Πόσο κοστίζει η γραφειοκρατία στην ελληνική οικονομία κάθε χρόνο;
Α. 4δις
B. 8δις
Γ. 12δις
 
2. Τι ποσοστό του κέρδους ενός ελεύθερου επαγγελματία πηγαίνει στο κράτος (φόροι και εισφορές);
Α. 24.5%
Β. 34.5%
Γ. 54.5%
 
3. Έστω ότι έχετε μια εμπορική διαφορά με κάποιον. Σε πόσο καιρό θα λυθεί αν πάτε στα δικαστήρια;
Α. 8μήνες
B. 2,5χρόνια
Γ. 4,5χρόνια
 
4. Πόσα κτίρια μισθώνουν τα 15 υπουργεία στην Αττική;
Α. 55
Β.155
Γ. 255
 
5. Πόσοι είναι οι φορείς τους δημοσίου που αρνούνται να απογραφούν;
Α. 204
B. 304
Γ. 404
 
6. Ο τελευταίος νόμος για το ασφαλιστικό ψηφίστηκε το 2010. Πόσες φορές έχει αλλάξει από τότε;
Α. 5
B. 35
Γ.105
 
7. Τον Σεπτέμβριο απασχoλούνταν στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων 957 σύμβουλοι - μετακλητοί υπάλληλοι. Πόσοι απασχολούνται σήμερα;
Α. Οι μισοί: 477
Β. Οι ίδιοι: 957
Γ. Οι διπλάσιοι: 1814
 
8. Αν μειώσουμε την γραφειοκρατία κατά 25%, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα;
Α. 3.000
B. 17.000
Γ. 25.000
 
9. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου αποφασίζει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Τα έξοδά του θα καλυφθούν από:
Α. Μέρος από τον ίδιο και μέρος από το Υπουργείο
B. Τον ίδιο
Γ. Το Υπουργείο
 
10. Τι ποσό δαπανά ετησίως το ελληνικό κράτος για ταχυδρομικά έξοδα;
Α. 1,7 εκ. ?
B. 18,3 εκ. ?
Γ. 38,1εκ. ?
 
11. Πόσοι φορείς εμπλέκονται στο κλείσιμο μιας χωματερής;
Α. 4
B. 9
Γ. 15
 
12. Πόσο κοστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα;
Α. 4δις
Β. 9δις
Γ. 14δις
 
13. Έστω ότι θέλουμε να καθαρίσουμε τα ξερόχορτα σε περιαστικό δάσος που βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο για την αποφυγή πυρκαγιών. Μέσα από το δάσος περνούν γραμμές ρεύματος της ΔΕΗ. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό;
A. Ο Δήμος
Β. Η αρχαιολογική υπηρεσία
Γ. Η ΔΕΗ
Δ. Όλοι οι παραπάνω
 
14. Πόσα από τα 15 Υπουργεία καταγράφουν τα αποτελέσματα της δράσης τους;
Α. Όλα
Β. 7
Γ. 3
 
15. Πόσοι φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου ασχολούνται με θέματα αγροτικής ανάπτυξης;
Α. 144
Β. 344
Γ. 544
 
 
 
 
Κάθε 100 ευρώ που πληρώνετε φόρους, τα 8 ευρώ πάνε για κάποιον συνταξιούχο της ΔΕΗ....!

12 σχόλια:

  1. Φιλε Σαββα αν οι πληροφοριες που δημοσιευεις πιο πανω, ειναι τοσο εγκυρες οσο και οι τελευταια,- Για τους συνταξιουχους ΔΕΗ - απλα λυπαμαι.
    Εαν θελεις, για την αληθεια και μονο, φροντισε να μαθεις ποτε ιδρυθηκε το Ταμειο Προσωπικου ΔΕΗ τους πορους του και ποιοι και πως εφαγαν τα λεφτα του.
    Για την αληθεια και μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Προς Ioannis Angeletos31 Μαΐου 2018 - 11:03 π.μ.
      Και εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τις συντάξεις των δεητζήδων αλλά και εκείνων των δεητζήδων που βγαίνανε στη σύνταξη στην ηλικία των 35! ! ! ετών αλλά και των 40, 45 ή το πολύ 51 ετών ηλικία.
      Μην αρχίσουμε να γράφουμε κατεβατά επί του θέματος. Είναι πασίγνωστο το πως χρεωκόπησαν την δεη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της με την απληστία τους και τις κλεψιές τους{Όχι όλοι αλλά η πλειοψηφία}

      2) Προς Oraculum31 Μαΐου 2018 - 11:53 π.μ.
      Αφού φταίνε οι άλλοι και αυτοί οι άλλοι είναι το δημόσιο ληστρικό κράτος των τεμπέληδων, κλεφτών, φακελάκηδων, πτυχιοπλαστογράφων να μην το πούμε;
      Nαι υπάρχει και υπήρχε φοροδιαφυγή απο τον ιδιωτικό τομέα. ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
      Μα φυσικά οι εφοριακοί οι τελωνιακοί, οι υπάλληλοι του υπ.οικονομικών, του (πρώην ικα τεβε) κλπ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
      Εφόσον όμως αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ή ηταν παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ ή ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΡΑΔΕΣ ποιός άλλος φταίει για την φοροδιαφυγή; Οι εσκιμώοι ή τα μανεκέν απο την βραζιλία;
      MA ΦΥΣΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ Κ-Α-Ι ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

      Αλήθεια για την αισχρότατη φοροδιαφυγή που έκαναν και κάνουν η πλειοψηφία των δασκάλων και των καθηγητών/καθηγητριών σε γυμνάσια/λύκεια με τα ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ λεφτά που εκβιαστικά ληστεύουν απο τα παιδιά μας και που ποτέ δεν τα έχουν δηλώσει γιατί δεν το λέμε; Για την παραπαιδεία γιατί δεν μιλάμε;

      Για τους εκατοντάδες χιλιάδες ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ του δημοσίου τομέα που το χρήμα που έχουν ΛΗΣΤΕΨΕΙ απο όλους εμάς φτάνει για να πάει όλος ο ελληνικός πληθυσμός και μία και δυο και δεκατρείς φορές στα ξενυχτάδικα και να καίνε το πελεκούδι στην Αράχωβα και στα χιονοδρομικά κέντρα γιατί δεν μιλάμε; Γιατί κάνουμε πως δεν το γνωρίζουμε;

      Προς konion31 Μαΐου 2018 - 3:40 μ.μ.
      Κυρίως η φορολογία είναι. Ποιός να παράξει και τι, όταν ξερει ότι θα φορολογηθεί με 55, με 60 και με 70% επι των κερδών του.Ποιός;

      Προς maria koumi31 Μαΐου 2018 - 3:33 μ.μ.
      Αυτά τα άρθρα δεν λειδωρούν καθόλου την Ελλάδα αλλά περιγράφουν την πραγματικότητα. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Μας έχουν πάρει χαμπάρι εδώ και καιρό, πως να το πούμε αλλιώς.

      Μιλάμε για αυτόν τον κρατικό μηχανισμό και όχι γενικόλογα και θεωρητικά για τα καλά και τα κακα του κρατικού μηχανισμού ως έννοια.
      Και ΑΥΤΟΣ ο κρατικός μηχανισμός κυρίως απο το 1981 και μετά αλλά και απο το 1977 ήταν ο "πολιτισμός" των κλεφτών των τεμπέληδων και των απατεώνων.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Asepites είσαι ....ωραίος και άπιαστος.
      Μην ξεχνάς επίσης τους αρχισκαπανείς της καταστροφής της παιδείας μας τους δασκάλους και καθηγητές που όταν κάνουν εκλογές (2-3 φορές τον χρόνο κλείνουν τα σχολεία και δεν γίνονται μαθήματα...! Άκου κατάντια τους ξεφτίλες θαρρείς και δεν υπάρχουν άλλες ημέρες!
      ΕΠΙΣΗΣ: Όταν απεργούν οι ΔΥ πρέπει αυτές οι μέρες να αφαιρούνται από τα συντάξιμα χρόνια τους. Λογικό δεν είναι αφού δεν τις δουλεύουν;

      Διαγραφή
  2. Το αίτιο της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα, είναι ότι φταίνε πάντα ΟΙ ΑΛΛΟΙ και η οικονομία είναι διαιρεμένη σε "κάστες", όπως οι guilds στη μεσαιωνική Ευρώπη (η κάστα των ταξιτζήδων, των δικηγόρων, των φαρμακοποιών, των τεχνιτών, των δημοσίων υπαλλήλων, κλπ), οι οποίες η καθεμία θέλει να παρανομεί και να ρίχνει το φταίξιμο στις άλλες.

    Η αλήθεια είναι πως φταίνε ΟΛΟΙ, αλλά ο καθένας τα ρίχνει στον ΑΛΛΟ. Για τους διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες φταίει το Δημόσιο, για τους ΔΥ φταίνει οι άλλοι που επί 40 χρόνια δεν πλήρωναν φόρο εισοδήματος. Φταίνε ΟΛΟΙ. Γιατί από ΟΛΟΥΣ χάνει λεφτά το κράτος. Δεν είναι μόνο τα γνωστά του Δημοσίου που απλά δε λειτουργεί. Ο προφανής "λάκκος στη φάβα" είναι το ποσοστό κέρδους των ελευθέρων επαγγελματιών που αναφέρετε. ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ; TO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ή το ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ με βάση αυτό που δηλώνουν ή προκύπτει από τα τεκμήρια;;; Εδώ είναι η διαφορά, κύριοι! Ξέρετε γιατί η τρόικα δέχθηκε τα "εξωπραγματικά ποσοστά" φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών (έχω διαβάσει και για 80% φορολογία). Γιατί αυτά είναι επί ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ εισοδήματος και η τρόικα είπε "αφού δε μπορείτε να πιάσετε τη φοροδιαφυγή, τότε στο εισόδημα που εμφανίζουν, ρίξτε εξωπραγματικό φόρο". Επί δικαίων και αδίκων; Ναι. Είναι το ίδιο με τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι πως ΟΛΟΙ όσοι αγόρασαν οικοδομή στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, το έκαναν με μαύρα, αφορολόγητα. Όμως πολλοί (με πρώτους τους ελεύθερους επαγγελματίες), το έκαναν. Οπότε η τρόικα είπε "τότε φορολογείστε τα τώρα με ΕΝΦΙΑ". Επί δικαίων και αδίκων; Επί δικαίων και αδίκων. Γιατί δε μπορεί σε μια κοινωνία να υπάρχει από δίπλα ένας χωροφύλακας, να του λέει "μη δηλώνεις κάτω από το αφορολόγητο, πλήρωσε και λίγο φόρο".
    Εγώ πέρισυ πήρα ταξί από το Ελ. Βενιζέλος μέχρι την Αθήνα. Από όσο ξέρω από άλλους ταξιτζήδες, μου είχαν πει πως ήταν στάνταρ διαδρομή 40 ευρώ. Ο πανεπιστημιακής μόρφωσης ταξιτζής, με τον οποίο είχα φιλικότατη συζήτηση, μου πήρε 45, χωρίς απόδειξη, αφού πρώτα μου παραπονιόταν στη διαδρομή για την Uber, που δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα.
    Στην επαρχία, πριν ακόμα το μνημόνιο, όταν μαθευόταν πως κλικάκιο της εφορίας έβγαινε για ελέγχους σε γραφεία ελευθέρων επαγγελματιών, έπεφταν μαζικά SMS για να προειδοποιήσουν τους συναδέλφους, ώστε όσοι έχουν λερωμένη φωλιά να κλείσουν το γραφείο και να φύγουν, ώστε το κλιμάκιο να βρει κλειστή την πόρτα και να φύγει. Φίλοι και συγγενείς μου στην Ελλάδα ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλώνουν από 4000 ως 8000 ευρώ και έχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ως και πλέον του εκατομμυρίου σε καταθέσεις και ομόλογα, γιατί το πραγματικό τους εισόδημα δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση το δηλωθέν ή το τεκμαρτό. Στην Ιταλία και ο τελευταίος αλλοδαπός που θέλει άδεια παραμονής, πρέπει να δηλώνει τουλάχιστον 6500 ευρώ (αν έχει οικογένεια αυξάνεται), αλλιώς δεν του δίνουν άδεια παραμονής και θεωρείται λαθραίος, γιατί το κράτος ορίζει πως με κάτω από 6500 ευρώ, δε μπορείς να ζεις σαν άνθρωπος και επιβαρύνεις τους υπόλοιπους εκμεταλλευόμενος τις δημόσιες υπηρεσίες.
    Όταν τα μαγαζιά δεν κόβουν απόδειξη, δε βάζουν στην τσέπη και το ΦΠΑ που πλήρωσε ο πελάτης; Το ότι το πόθεν έσχες πολιτικών στην Ελλάδα είναι τρύπιο δεν το ξέρετε; Θα ήταν γαργαλιστικό, να εξετάζεται όχι απλά το πόθεν έσχες από το έτος που κάποιος γίνεται μέλος της Βουλής, αλλά και το αν αυτά που δηλώνει, δικαιολογούνται από παλιότερες φορολογικές δηλώσεις, πριν μπει στη Βουλή.

    8 χρόνια μετά, αυτά ακόμα δεν τα έχετε συνειδητοποιήσει; Ψάχνετε τα ψίχουλα και δε βλέπετε το βουνό; Το περιουσιολόγιο ακόμα έρχεται. Χωρίς περιουσιολόγιο και επιδρομές μετά σε χώρους που συχνάζουν οι "φουκαράδες" με φορητούς υπολογιστές για επί τόπου έλεγχο (πχ, ντου της εφορίας στους κυρίους που πάνε στα ξενυχτάδικα και καίνε το πελεκούδι στην Αράχωβα και στα χιονοδρομικά κέντρα. Αυτά ο Ρέντσι τα έκανε και αν μη τι άλλο σταμάτησε την αύξηση του χρέους. Για να δει επί τόπου η εφορία. Εσύ που τα καις, δικαιολογείται από το περιουσιολόγιο να τα καις στα μπουζούκια ή δηλώνεις φουκαράς και άρα δε δικαιολογείται στο στυλ ζωής;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὸ πρόβλημα φίλε, δὲν εἶναι ἡ φορολογία, τὸ πρόβλημα εἶναι ἡ παραγωγικότης. Τὸ ἰσοζύγιο ἐμπορικῶν συναλλαγῶν εἶναι ἀρνητικό, τὸ κυριότερο ὅμως εἶναι τὸ ἰσοζύγιο πληρωμῶν, ποὺ κι αὐτὸ μία ἀπὸ τὰ ἴδια εἶναι. Δὲν πᾶς ἔτσι στὸ διεθνὲς περιβάλλον, ἔτσι γίνεσαι κράτος παρίας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κόνιον, οι μακροοικονομικοί δείκτες σε μια στιγμή του χρόνου, δείχνουν το πρόβλημα σαν συνολική οικονομία σε εκείνη τη στιγμή, αλλά δε δείχνουν το ποιοτικό πρόβλημα 40 χρόνων. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, ήταν ότι επί 40 χρόνια, οι μισοί πλούτισαν εις βάρος των άλλων μισών και εις βάρος του Δημοσίου, που κάλυπτε τα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών με νέο δανεισμό. Όταν εσύ δεν πληρώνεις φόρους και τα στέλνεις στην Ελβετία και το κράτος δεν έχει λεφτά να καλύψεις τις δαπάνες και δανείζεται, το πρόβλημα δεν είναι απλά μακροοικονομικό. Τώρα η τρόικα ξαναμετατρέπει τον ιδιωτικό πλούτο σε δημόσιο (ή αν θέλουμε αλλιώς, ρίχνει το βάρος από το Δημόσιο στους ιδιώτες).
      Δε φτάνει να λες ότι ανάλογα με την παραγωγή, η οικογένεια με μέλη τον Τάκη, το Γιάννη, τη Μαρία και τον Τάσο, δικαιούνται 10 ευρώ. Όταν επί 40 χρόνια, η Μαρία και ο Τάσος, δεν πλήρωναν φόρο και έχουν βγάλει σε τράπεζα του εξωτερικού 100 ευρώ και κάθονται και από τα 10 ευρώ, παίρνουν τα 8 και πάνε και τα καίνε στα μπουζούκια, ενώ ο Τάκης και ο Γιάννης, έχουν ο καθένας από 1 ευρώ και ψάχνουν στα σκουπίδια. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, εκφράζεται καλύτερα μόνο με μια αμερικάνικη έκφραση, που λέει "half of the Greeks have taken the other half for a ride". Ναι, η Ελλάδα έχει πρόβλημα παραγωγής σα χώρα. Αλλά αυτό δε φτάνει να περιγράψει το τι έγινε ούτε το ότι άλλος αυτοκτονεί κι άλλος έχει βγάλει 500.000 στην Ελβετία, που δεν πλήρωσε ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Φιλος χειρουργος γιατρος...βιλες δυο..τζιπ τρια 3.000 κυβικα..διακοπες Χαβαη καθε χρονο...μπριτζολες καθε μερα επι δυο φορες....ξελυγωμε αν δειτε πως τρωει απληστα....ρουχα...κινητα...πλερια ολα....πισινες δυο.....παιδια στην Αγγλια...κλπ....δηλωνε επι 20 ετη
      ....6.000 ευρω κι ισως ειχε επιστροφη φορου...Ρωτησα καποτε....." γιατι " ??......Απαντηση.." γιατι ειμαι μαγκας "......υπονοουσε οτι εγω ειμαι ..μαλακας......Αυτη η ιατρικη σχολη...χμμμ..πρεπει να αλλαξει ονομα..συμφωνο με οτι ..διδασκει...Σχολη εγκληματιων ειδικης εκπαιδευσης....Μπαινεις αθωος...κουκλα....και βγαινεις λουξ πανουκλα....μεταστοιχιωνεσαι.....σαν το Ουρανιο.....κι ολα τα ραδιενεργα υλικα.....

      Διαγραφή
  3. Όσο για τη γραφειοκρατία, μην περιμένετε θαύματα. Γιατί, η γραφειοκρατία:
    - Φέρνει λεφτά στο κράτος (όταν θες 10 έγγραφα, που το καθένα έχει παράβολο/χαρτόσημο), το κράτος μαζεύει από 10 μεριές.
    - Απαιτεί μηχανοργάνωση και εκπαιδευμένο προσωπικό. Το πρώτο απαιτεί και μόνιμη τεχνική υποστήριξη. Με 2 λόγια, απαιτεί χρήμα.
    - Δίνει δουλειά σε ΔΥ (είναι προφανές, πως αν ένα πιστοποιητικό το βγάζεις μόνος σου στο σπίτι από το ίντερνετ), περισσεύει ο ΔΥ που χουχουλιζει τη σφραγίδα και κάνει την ίδια δουλειά πίσω από ένα γκισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασικό Αρθρο εναντίον του Κρατικού μηχανισμού,που είναι πολιτισμός.Από την Μεταπολίτευση και μετά ο Ανδρέας φρόντισε να απολυθούν οι Διευθυντές που σαν κέρβεροι ελέγχαν.Από τότε ΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του Ευρωπαικού πολιτισμένου κράτους με την αναρχία ώστε να υλοποιηθει το μότο ''ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ΄΄ για να φάτε τις σάρκες και τον πλουτο της ΕΛΛΑΔΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΆ ΤΈΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ που λοιδορούν την Ελλάδα αφού την κατέστρεψαν οι ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τὸ κράτος χάλασε ἀπὸ τότε ποῦ ἀρχίσαμε νὰ δανειζόμεθα γιὰ νὰ περνάμε καλὰ κι ὄχι γιὰ νὰ ἐπενδύουμε.
    Ὅσο γιὰ τὴν ΔΕΗ, ΟΤΕ καὶ τὶς ἄλλες ΔΕΚΟ οἱ ἐργαζόμενοι ἔτρωγαν μὲ χρυσὰ κουτάλια, ἀφῆστε το καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε konion μιας και ανέφερες τη ΔΕΗ διαφωνώ έντονα. Αν όντως έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, η αδέκαστη Ελληνική δικαιοσύνη θα τους είχε ρίξει βαρβάτη καμπάνα και όχι χάδι (https://www.liberal.gr/arthro/206526/epikairotita/2018/enochoi-fotopoulos-kai-6-sundikalistes-gia-to-isonfagopotisin-me-tis-chorigies-tis-dei.html). Συμπέρασμα: Το πολύ - πολύ να έτρωγαν με επάργυρα κουτάλια. Ας δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Ελλάδα, δεν πρέπει να ανακαλύψει τον τροχό. Πρέπει οι πολίτες να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως πολίτες και όχι ως πειρατές.
    - Το ελληνικό Δημόσιο, πρέπει να μειώσει τους ΔΥ. Είναι πολιτικά τοξικό, το κάνουν μόνο με μη αντικαταστήσεις, άρα θέλει χρόνο. To 1980, το Δημόσιο είχε 300.000 υπαλλήλους. Βέβαια ύστερα από 40 χρόνια γαλαζοπράσινου ΠΑΣΟΚ, αυξήθηκαν τόσο οι δομές και οι υπηρεσίες, που δεν ξαναγίνονται τόσο. Αλλά πρέπει να μειωθούν.
    - Χρειάζεται περιουσιολόγιο.
    - Χρειάζεται το κράτος να μην κυνηγά ως εγκληματία τον όποιο ξένο θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.
    - Χρειάζεται πόθεν και όχι απλά έσχες, ειδικά για του πολιτικούς. Ένα μάλιστα ριζοσπαστικό βήμα, θα ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές, να δημοσιοποιούν τις φορολογικές δηλώσεις τους των τελευταίων 10 ετών, για να βλέπει και ο ψηφοφόρος με τι έχει να κάνει. Δε θα γίνει ποτέ, αλλά θα ήταν ευχής έργο, γιατί μην έχετε καμία μα καμία αμφιβολία, πως τουλάχιστον μέρος όσων επίδοξων πολιτικών διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους περί εθνικής ανεξαρτησίας, περηφάνιας κλπ, στην πραγματικότητα έχουν λιγότερο ευγενή ελατήρια, όπως το να επιστρέψουν στο καθεστώς προ τρόικας, να μην πληρώνουν φόρους, να φέρουν τα ευρώ που έχουν στην Ελβετία και να διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί η αξία τους σε μια νύχτα (σε δραχμές) και για τα προβλήματα της οικονομίας, να τυπώνουν χαρτάκια για το "λαουτζίκο", τον οποίο θα ταίζουν εθνική αξιοπρέπεια, κατά παρόμιο τρόπο με τον οποίο ο Μαδούρο προσφέρει επαναστατικότητα στα δικά του πλήθη. Είναι ακριβώς η αντίθετη όψη του κάθε συνδικαλιστή ΔΕΚΟ, που επίσης θα ήθελε να εξαφανίσει την τρόικα, για να επιστρέψει στα διάφορα επιδόματα "έγκαιρης προσέλευσης", "πατήματος κομβίου", κλπ.
    - Όσο η Ελλάδα έχει ευρώ και επιτήρηση, έχει ελπίδα, μέσα από κόπο και πόνο, να φτιάξει οικονομία τουλάχιστον για τα παιδιά της τωρινής γενιάς, που δε θα είναι σάπια. Με τη δραχμή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να γίνει Βενεζουέλα, γιατί υπάρχουν πολλά συμφέροντα που θα ήθελαν να γίνει και να περνάνε αυτοί καλά και κάποια νέα "συνήθη υποζύγια", να σηκώνουν το κόστος αποκλειστικά.
    - Ακόμα και με το μισό Δημόσιο, ο πολίτης πρέπει πάντα να θυμάται, πως το Δημόσιο έχει έξοδα για τις έστω κακές υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτά τα έξοδα, δεν πληρώνονται μόνα τους, αλλά υποτίθεται από φόρους. Έτσι γίνεται σε όλα τα φυσιολογικά κράτη. Υποτίθεται, πως το Δημόσιο προσφέρει υπηρεσίες, που βοηθούν την ιδιωτική οικονομία, να παράγει πλούτο. Αυτό, απαιτεί αξιοκρατία στο Δημόσιο, αντικειμενική αξιολόγιση, κατάρτιση προσωπικού και οργάνωση. Γιατί αν βάζεις ρουσφετολόγους, ημιμαθείς και ευθυνόφοβους, απλά δυσχεραίνεις τον ιδιώτη. Με τη σειρά της, υποτίθεται πως η ιδιωτική οικονομία, πληρώνει τους φόρους της. Αυτό στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, το έχουν πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.