30/5/18

Σε συνέντευξη στο France 24/ Ο Ράμα αγνοεί τον Ερντογάν όταν επισκέπτεται τη Δύση


Ο Έντι Ράμα για κάποιες στιγμές δεν θα ήθελε να θυμάται τις φιλικές εκκλήσεις για τον αδερφό Ταγίπ, τους περίπατους με το δικό του αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα του Βοσπόρου μετά τα εγκαίνιά της, το χορό που έριξε στο γάμο της κόρης του, είτε το γεγονός ότι καθιερώθηκε ως ο πρώτος αλβανός πρωθυπουργός που ανέδειξε την Τουρκία σε στρατηγικό εταίρο. Προσκεκλημένος της γαλλικής τηλεόρασης France 24, για μιλήσει για την πιθανή έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να αποφύγει των βασικών ερωτημάτων που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (όχι του καζανιού) έχουν για τη χώρα μας. 
Μεταξύ των ανησυχιών για τον τραυματισμό του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου, των ερωτημάτων για την εγκληματικότητα, για την πιθανή παραίτησή του, της μαζικής εξόδου της νεολαίας, των κονδυλίων που η ΕΕ θα πληρώσει, ο αλβανός πρωθυπουργός δέχτηκε ερωτήσεις για τη στενή φιλία του με τον Ερντογάν, ο οποίος στη γη των Γάλλων θεωρείτο ως μαύρο πρόβατο.
ου περιοδικού “LePoint” όπου είχε δημοσιεύσει στο εξώφυλλο του φωτογραφία του τούρκου πρόεδρου, εξερχόμενου από το σκοτάδι και όπου αναγράφονταν στο μέτωπό του: «Δικτάτορας».

Για τη συνέχεια tachydromos

2 σχόλια:

  1. φραντσεζοι και εμπιστοσυνη στοιχεια αντιθετα.
    Μετα το 1922 δυστυχως ετελειωσαμεν μεσσιε.
    Μετα το την νεα εκατομβη που θα ακολουθησει στο Παρισι., και μας παρακαλοανε να καθαρισουμε την μπουγαδα, τοτε θα παρουνε γραμμη οι Φραντσεζοι τι εστι Ελληνικον. Μεχρι τοτε ας κ@@@@τρίβονται με τα τσιρακια των Τουρκων.Εννοησανε οι Φραντσεζοι τι εστι Αλβανικον απο Αλη Πασα εποχη.
    Μην τους εμπιστευεσθε.
    Για λιγα ανταλλακτικα στα Μιραζ , μας εχουνε ταλαιπωρησει χρονια.Αλλα.
    βρηκανε και κανουνε.
    Υπομονη.Θα ρθει η ωρα που στην Ελλαδιτσα μας θα παραγονται τα κορυφαια αμυντικα επιθετικα συστηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ τους ήτονα «Φιλ_Έλληνες» (για τον ανθελληνισμό τους μέσα ρε γαμώτο)... χαχαχα!

      Ο Αλή Πασάς (1744-1822) που είχε - λέει - ζητήσει από τον «αμαξηλάτη της Ευρώπης» αυστριακό Κλήμη φον Μέττερνιχ (1773-1859), σχέδιο συντάγματος (στα πρότυπα της «Ιεράς Συμμαχίας»;;;). Επίσης (ο Αλή Πασάς) είχε κατά καιρούς συμμαχήσει - καιροσκοπικά - με τους Γάλλους, δηλώνοντας μάλιστα και θαυμαστής του Μανιάτη (;) Καλόμερου ή Καλημέρη ή ("buona parte") Ναπολέοντα (1769-1821)· αυτό δεν τον εμπόδισε (καλέ τον Αλή Πασά) να καταλάβει (το 1798) την γαλλοκρατούμενη τότε Πρέβεζα και να κατακρεουργήσει τους Γάλλους αιχμαλώτους.

      Μετά από τα κλασικά... «7 χρόνια φαγούρας», δλδ το 1805, νέες γαλλικές διπλωματικές σχέσεις συνάπτονται με τον Αλή Πασά (καταγωγής από τον «Λόφο της Ελένης» ή «Τεπ_Ελένι» του Αργυροκάστρου) και ο Ναπολέων (ο Βοναπάρτης) διορίζει Γάλλο πρόξενο στα Γιάννενα (του Αλή Πασά) τον Φρανσουά Πουκενβίλ (1770-1838)... «Θιός, Συγχωρέσει τους να»!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.