29/5/18

Στη Θράκη μεταφέρεται η εκλογική σύγκρουση της Τουρκίας

Σταύρος Τζίμας
Στο προεκλογικό σκηνικό της Τουρκίας εισέρχεται η Θράκη, με την ομιλία την  Πέμπτη 31 Μαΐου σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ.
Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο  κ. Ιντζέ θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο και στη συνέχει θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του  μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά την Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζαλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.
Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις  εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογαν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.
Όπως τόνιζαν οι πηγές αυτές, η αντιπολίτευση  του CHP θα επιχειρήσει να  αντιδιαστείλει την συγκέντρωσή της στην Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε., και μάλιστα στην Θράκη, με τον αποκλεισμό του Ερντογαν από ομιλίες σε ευρωπαϊκές χώρες, για να εκπέμψει  μηνύματα τόσο στους Ευρωπαίους όσο και στο εσωτερικό.
Και αν δεν στηθούν κάλπες στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, η αντιπολίτευση δεν παύει να προσδοκά στις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης, που υποχρεώθηκαν να ζουν μόνιμα στην Τουρκία.
Πρόκειται για έναν αριθμό γύρω στις 30.000 που είχαν φύγει παλαιότερα από την Ελλάδα στην Τουρκία και το ελληνικό κράτος κρίνοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να επιστρέψουν τους αφαίρεσε με το άρθρο 19, την ελληνική ιθαγένεια και έκτοτε έμειναν εκεί, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσα.
Η αντιπολίτευση, πάντως, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο από την ελληνική Θράκη σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον καταγόμενο από την Κομοτηνή υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μεχμέτ Τσαβούσογλου.
Τα ερωτήματα που αιωρούνται τούτες τις ώρες στην Θράκη, είναι το προς θα συμπεριφερθεί η μειονότητα στην τουρκική αντιπολίτευση και, κυρίως, εάν ο Ερντογαν αφήσει τον Μουχαρέμ Ιντζέ να «πάρει την κρέμα» των εντυπώσεων, δεδομένου οτι η Θράκη συμπεριλαμβάνεται στην «καρδιά των συνόρων» του ισλαμιστή ηγέτη, ή θα τον ακολουθήσει στις επόμενες μέρες.
Χρόνος, εξάλλου, υπάρχει μέχρι την ψηφοφορία και ο Ερντογάν δεν είναι από εκείνους του πολιτικούς που αφήνουν αναπάντητη οποιαδήποτε εναντίον του πρόκληση. 
Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Πολύ Λυπάμαι για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν !!! Αίσχος, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός να τους βάλει λίγο μυαλό ? Αυτοί τελικά είναι προδότες, που είναι η Δικαιοσύνη ??? Ανύπαρκτη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμεσα αναγνωρίζουμε ότι είναι Τούρκοι όπως είχε δηλώσει και βουλευτής του Συριζα. Από ήττα σε ήττα πηγαίνει αυτή η κυβέρνηση-loser. Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη το μόνο που ξέρει, είναι να βγάζει αντισυνταγματικές τις δικές τους περικοπές. Υπάρχει πλήρης συμπόρευση της άρχουσας τάξης. Ο πνευματικός κόσμος της Ελλάδας έχει λαϊκά λακίσει στο όνειρο της υποτιθέμενης διεθνής καριέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.