29/5/18

WSJ: Στελέχη του Σύριζα ήταν πρωταγωνιστές της πολιτικής βίας!


Στην Ελλάδα αναφέρεται ρεπορτάζ των WSJ και ειδικότερα στη βία που εντείνεται το τελευταίο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας. Σε κείμενο του Γιάννη Παλαιολόγου, αναφαίρεται ότι η πολυετής οικονομική κρίση της Ελλάδαςμπορεί να φαίνεται ότι τεχνικά έχει ολοκληρωθεί, όμως η δεκαετής ύφεση αφήνει πίσω της μια κοινωνία διχασμένη σχετικά με τους υπεύθυνους της καταστροφής.
Το πολιτικό σύστημα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται η διαφόρων αποχρώσεων πολιτική βία.
Η πρόσφατη επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και η εισβολή αναρχικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αποτέλεσμα της κρατικής αδυναμίας  να προασπίσει τη νομιμότητα.

Στην αρχή των Μνημονίων, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από βίαιες μαζικές διαδηλώσεις. Εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ συχνά δικαιολογούσε τα περιστατικά βίας σαν προϊόντα της δικαιολογημένης αγανάκτησης του λαού.
Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη των φοιτητικών του οργανώσεων ορισμένες φορές διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο.
Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή αύξανε την επιρροή της προσπαθώντας να κυριαρχήσει στους δρόμους με επιθέσεις κατά μεταναστών και αριστεριστών που έφθασαν ακόμη και στη δολοφονία.
Μετά από μια σχετική υποχώρηση της βίας, το τελευταίο διάστημα η ακροδεξιά έχει κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της με την οργή να διογκώνεται στη βόρεια Ελλάδα εξαιτίας των προσπαθειών της κυβέρνησης για επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων, με αποτέλεσμα αυτές οι εξελίξεις να επιδεινώνουν την πολιτική πόλωση.
Μπροστά στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και της τουρκικής επιθετικότητας, τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα βασικότερα θέματα.
Η πολιτική ατμόσφαιρα δηλητηριάστηκε από την υπόθεση Novartis, όταν τρεις ανώνυμοι  μάρτυρες ενέπλεξαν 10 πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Η αντιπολίτευση θεώρησε την υπόθεση κατάφωρη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.
Οι παραδοσιακοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να ενωθούν απέναντι στις προκλήσεις της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς. Ο ιός του διχασμού φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και η αντιβίωση εξαιρετικά αδύναμη.
Ολόκληρο το δημοσίευμα των WSJ
Πηγή: thepresident

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.