29/5/18

Νέα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό: Θα ξεσηκώσουμε τη Μακεδονία, υπάρχει υποκρισία από την πολιτική ηγεσία

«Δεν δίνουμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρηθεί το όνομα» ξεκαθαρίζει ένα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής
Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας ετοιμάζει η «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων.
Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».
Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών,  υπενθύμισε την ημερομηνία της κινητοποίησης  (6 Ιουνίου) και υπογράμμισε ότι όλη η Μακεδονία θα είναι στο μεγάλο συλλαλητήριο. «Τα συλλαλητήρια δεν θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη Αθήνα, αλλά στους μεγαλύτερους δήμους». Χαρακτηριστικά, ανέφερε πόλεις που θα συμμετέχουν: Η Πέλλα ως σημείο αναφοράς, η Εδεσσα, η Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Φλώρινα.

«Θα είναι πολύ εύκολο για κάθε πολίτη, σε κάθε πατριώτη να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει στην πόλη του, έτσι ώστε να προτάξει την αντίθεσή του κατά της παραχώρησης του ονόματος. Συντονιστές είμαστε εμείς, η Επιτροπή Αγώνα», σημείωσε. 

«Μητροπολίτες, δήμαρχοι θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές, θα μπουν μπροστά για να πάρουν το λόγο. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλη τη Μακεδονία. Τα δύο ψηφίσματα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό έλεγαν κάτι συγκεκριμένο, ότι δεν δίνουμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρηθεί το όνομα. Υπάρχει μια υποκρισία από την πολιτική πλευρά. Εδώ μιλούν όλοι για σύνθετη ονομασία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Καμία παραχώρηση στο όνομα Μακεδονία. Η αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από κυβέρνηση». 

«Σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν συλλαλητήρια συμπαράστασης. Δεν είμαστε ετερόκλητος στόχος. Οφείλει ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του που καταψηφίζουν να παραιτηθούν και να πέσει η κυβέρνηση. Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να κάνουν το χρέος τους και να ακούσουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Πρώτο Θέμα

14 σχόλια:

  1. Η καλύτερη λύση για το σκοπιανό μέχρι να διαλυθεί, εφ' όσον πρόκειται περί πολυεθνικού κράτιδίου είναι η λύση τύπου Βελγίου. Όπως στο Βέλγιο αποτελείται από δύο εθνότητες τους Γαλλόφωνους Βαλόνους και τους ολλανδόφωνους Φλαμανδούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τον ουδέτερο όρο Βέλγιο. Ο όρος Βαρνταρσκα ρεπούμπλικα είναι ιδανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. JORGE.
      Αυτή η εκδοχή θα είχε γίνει πράξη αν η ειρηνική συνύπαρξη πολιτισμών θρησκειών εθνών ήταν αποδεκτή από τους κατοίκους του κράτους αυτού.Ασφαλώς θα ήταν η καλύτερη λύση.

      Διαγραφή

  2. Μελά ζεις, εσύ μας οδηγείς!

    https://www.youtube.com/watch?v=QDBOMuFJdIY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ ολες τις πολεις της Μακεδονιας μας πρεπει να γινουν συλλαλητηρια.και στις Σερρες,Δραμα,Καβαλα,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ ολες τις πολεις της Μακεδονιας μας πρεπει να γινουν συλλαλητηρια.και στις Σερρες,Δραμα,Καβαλα,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. We need to invite International Speakers. 200+ historians have showed their support in writting. Let them speak and make sure we get global coverage.
    With all due respect, Priests and the Church have no place in these demostrations. For Many reasons, but also for appearing religious fanátics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν τα συλαλλητήρια δεν γίνουν επίσης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα είναι περιορισμένης απήχησης.Ας θυμηθούμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων κατοικεί στις δύο μεγαλουπόλεις.Ας το προσέξουν οι οργανωτές αυτό μην πάμε άπατα από λάθος επιλογή τόπου διοργάνωσής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα συλλαλητήρια είναι αποτυχημένη συνταγή. οσοι συμμετέχουν κάνουν το καθήκον τους, οι ενδιαφερόμενοι τους "γράφουν" και απαντες πάνε για μπάνιο - τώρα θα την κάνουν την συμφωνία, με ζέστη και σχολεία κλειστά - στην ταβέρνα η βλέπουν μπάλα...
    Κάτι αλλο ; Με διάρκεια ; Να σφίξουν οι κ@λοι των "προθύμων" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοταν δεν εχεις καθολου αδικο...ειναι σαν τις αναλυσεις που κανουμε....αναλυουμε οκ...τελος.Αναλυσαμε.Μετα πρεπει να δρασουμε με βαση την αναλυση.Και.....ολοι φευγουν διοτι αυτο ....δεν ειναι δικη μας ...δουλεια...ειναι των ...εξωγηινων....Εμεις καναμε την χωρις κοστος αναλυση...το αλλο εχει κοστος....μαλακες ειμαστε ?? Ετσι δεν γινεται ?? Οι αλλοι σε γραφουν...και αντε παλι απ την αρχη...Αναλυση...στοπ....γραψιμο...στοπ....κλπ....η ερωτηση ...μαλακας ειμαι εχει απαντηθει.....Ασφαλως ειμαι !!

      Διαγραφή
  8. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ - ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ;
    Όπως γράφει παραπάνω ο φίλος wotan398, αποδείχθηκαν αποτυχημένη συνταγή. Εμείς φυσικά πηγαίνουμε, αλλά κανείς από τους κυβερνώντες δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Τι κρίμα τέτοιες απίστευτες και με παλμό κινητοποιήσεις και να μην πετυχαίνουν τους σκοπούς των. Στο ανωτέρω βίντεο κρίσιμη είναι η ερώτηση του δημοσιογράφου: - Τι κάνουμε στην περίπτωση που μπει το όνομα; Μα ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΗΚΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ότι είναι να γίνει ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ΠΡΙΝ γιατί μετά ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ όλα τελείωσαν. Καλά είναι τα εξώδικα αλλά πρέπει να γίνονται κατά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ και μάλιστα ΤΩΡΑ , αύριο θα είναι αργά. Να τους χτυπήσουμε ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ, ότι λένε οι νόμοι, το Σύνταγμά, οι Νομικοί, τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και δεν ξέρω τι άλλοι συναφείς Οργανισμοί. Η ταχτική των συλλαλητηρίων αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν απέδωσε δυστυχώς. Εμείς θα το κάνουμε φυσικά το καθήκον μας σαν Μακεδόνες αλλά μας ακούει κανείς;
    Μερικές .... ιδέες!
    # Έπρεπε οι ιστορικοί να κάνουν ανοιχτά debates στη γείτονα χώρα, σε θέατρα, στάδια με συμμετοχή των δικών τους ιστορικών ώστε να πληροφορηθούν και αυτοί αυτά που πρέπει και κυρίως το ποιοί είναι.
    # Ανοιχτή πληροφόρηση σε ξένος τηλεοπτικούς σταθμούς με προβολή ιστορικών στοιχείων στο κοινό της εκάστοτε χώρας.
    # Παρουσίαση των θέσεών μας από εκλεγμένες λαϊκές επιτροπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση
    # Καλά είναι τα συλλαλητήρια για 2-3 ώρες και μετά....πάμε για μπύρες. Ας καθήσει ο κόσμος κάτω, να κλείσει τα πάντα, (τώρα είναι η ευκαιρία αφού θα γίνουν σε διάφορες χώρες) μαζί με απεργίες πείνας (αυτά βέβαια είναι για τους...δυνατούς). Να δείτε τι έχει να γίνει με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, παντζουρλισμός.
    # Συλλαλητήρια στα σύνορα. Εκεί θα γίνει το έλα να δεις...
    # Αποκλεισμός από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου της Βουλής. Τι θα κάνουν θα μας δείρουν όλους;
    Τέλος μπορεί ίσως μερικά από τα ανωτέρω να φαντάζουν γραφικά αλλά ας δώσουν και άλλοι τις ιδέες τους και τις γνώσεις τους. Και κυρίως περιμένω να το κάνουν οι...επαϊοντες οι γνώστες. Εδω σας θέλουμε, όχι μόνο να γράφουν θεωρίες σε άρθρα.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που κανουν την συγκεντρωση ...δεν ξερουν που καθεται ο Τσιπρας ?? Ξερουν....Εκει πρεπει λοιπον...σπιτι του....να βλεπει η γυναικα και το παιδι του απ το παραθυρο....Αυτη την φορα μονο εκει....την αλλη μεσα στο σπιτι του....κλπ....Να μια ιδεα....

      Διαγραφή
    2. 48ωρη προειδοποιητική προς την κυβέρνηση πανελλήνια απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία πόλεων με Ελληνικές σημαίες.
      Το μήνυμα "προς τα πάνω" ξεκάθαρο: "Μην τολμήσετε, θα χυθεί και αίμα στο τέλος"

      Διαγραφή
    3. Μπράβο παιδιά μ'αρέσετε μακάρι να λειτουργούν κι άλλοι έτσι.
      Φίλε Γεωπόνε μη τρέφεις ελπίδες για απεργίες στο δημόσιο τομέα για το Μακεδονικό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κατά πλειοψηφία τους οι πιο ανθέλληνες που υπάρχουν από δημιουργίας ελληνικού κράτους που θα δουλέψουν = απεργήσουν μόνο για να κερδίσουν κανένα Ε. παραπάνω στους μισθούς τους και ας καίγεται ο κόσμος ολόκληρος αυτούς δεν τους νοιάζει τίποτε. Πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι: όταν απεργούν να ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ από τα συντάξιμά τους χρόνια, σωστό δεν είναι; αφού δεν τις δούλεψαν....

      Διαγραφή
  9. Και καποιος να πει στον κοσμο ποιοι πιεζουν για ολα αυτα.Δημοσια και ονομαστικα.....Η Αμερικη και η Γερμανια....συμμαχοι..τρια πουλια...( αν ηταν η Ρωσια....θαχε γινει της ποπης....ομως οι συμμαχοι...τι λετε καλε....παρτε και την ..κορη μας το βραδυ δωρο...)... Δεν αφηνουμε τις φιλοσοφιες ολοι και να παμε ολοι στην Βουλη να τους αρπαξουμε ??Εκτος αν ...σκιστει το ...καλτσον...χαλασει το μανον....και τα τρια πουλια γινουν τεσσερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.