14/5/19

Ξελιγωμένοι για χρήμα και εξουσία…


Σύμφωνα με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με την θαλαμηγό της κας Παναγοπούλου δείχνουν ότι "...η ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν ήταν για τους πολίτες αλλά δυστυχώς για να αποκτήσουν ωφελήματα. Ήταν ξελιγωμένοι όπως αποδείχθηκε για χρήμα και εξουσία".
Είναι μεμπτό να θέλει κάποιος να βελτιώσει τους υλικούς όρους της ζωής του, να αποκτήσει περιουσία, να σπουδάσει τα παιδιά του σε καλά σχολεία; Τουναντίον, αυτό είναι θεμιτό για τον καθένα άρα και για τους πολιτικούς.
Ας μην είμαστε αφελείς η επιδίωξη και η άσκηση της πολιτικής εξουσίας είναι επάγγελμα, ελάχιστοι θα θυσίαζαν κόπο, χρήμα ή τις υλικές ανέσεις και δυνητικά οφέλη (Κόστος Ευκαιρίας ονομάζεται στα οικονομικά*) που θα τους εξασφάλιζε η άσκηση ενός άλλου επαγγέλματος για να σώσει τους συμπολίτες.
Το να παριστάνουν οι ενασχολούμενοι με την πολιτική πως κάνουν ό,τι κάνουν από αλτρουιστικό ενδιαφέρον για την εργατική τάξη, την πατρίδα και τους αδύναμους συμπολίτες μοιάζει υποκριτικό και συμβάλλει στο χάσμα και την αποστροφή των πολιτών προς την πολιτική.
Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει πολλά ελαττώματα αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας είναι το πιο αποτελεσματικό για την επίτευξη της γενικής ευημερίας και της προόδου, ιδίως όπου συνδυάζεται με την οικονομική ελευθερία της αγοράς.

Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

  1. Ανέκαθεν οι φασίστες ήταν πάνω από όλα οπαδοί της χυδαιολογίας.
    Όταν στερείται κάποιος πολιτικής επιχειρηματολογίας όπως συμβαίνει με τους φασίστες,
    τότε αυτός χυδαιολογεί ασύστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρηστος.
      Εννοεις επιχειρηματολογια σαν του αντρακλα στο βαθος ;.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.