17/5/19

Ρουμανία: Σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία, δήλωσε η πρωθυπουργός



Η οικονομία της Ρουμανίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα, επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η οικονομία της Ρουμανίας βρίσκεται σε ανοδική τάση και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό. 
Ο κύκλος εργασιών στον τομέα της βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 4,6% το Μάρτιο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. 
Τον Μάρτιο, ο μέσος καθαρός μισθός ξεπέρασε τα 3.000 λέι (629 ευρώ  )  και ο μέσος ακαθάριστος μισθός ξεπέρασε τα 5.000 λέι (1,049 ευρώ , εξέλιξη που σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι κερδίζουν κατά μέσο όρο κατά 13,5% περισσότερα χρήματα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και κατά 50% περισσότερο από τον Μάρτιο του 2016.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. η στρατηγικη της χαμηλης φορολογησης σε καταναλωτικες οικονομιες προαγει την ανατυξη.Δεν χρειαζεται να εισαι πολυ εξυπνος η οικονομολογος για να το καταλαβεις,οπως η αφεντια μου.Το θεμα ειναι γιατι στη χωρα μας εχει καταληθει καθε εννοια της οικονομικης επιστημης.Η απουσια του ακαδημαικου προσωπικου στην Ελλαδα ειναι πασιφανες,και αφηνει τεραστιο κενο και αφηνει χωρις αντιλογο τη Χωρα μας στο διαχρονικο εγκλημα παρα τις επισημες παραδοχες των διασωστων μας για τα εγκληματικα λαθη τους.Η ανικανοτητα και η υποτελης ανυπαρξια τους αποτελεσμα μη αξιοκρατικου αναρριχησμου παντοιοτροπως,εχει καταστησει το πολιτικο λαικισμο ασυδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.