16/5/19

Η Αυστρία απαγόρευσε με νόμο τη μαντίλα στα σχολεία

Ο νόμος αναφέρεται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή», αλλά στόχος είναι η ισλαμική μαντίλα


Οι βουλευτές της Αυστρίας ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που καταρτίστηκε από την κυβερνητική συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς και απαγορεύει στις μαθήτριες πρωτοβάθμιων σχολείων να φορούν την ισλαμική μαντίλα.

Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή».

Πάντως και οι δύο συνιστώσες της κυβερνητικής συμμαχίας, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ακροδεξιοί του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κατέστησαν σαφές ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η ισλαμική μαντίλα.

Ο εκπρόσωπος του FPÖ για θέματα Παιδείας Βέντελιν Μέλτσερ εξήγησε ότι ο νόμος στέλνει «ένα μήνυμα εναντίον του πολιτικού Ισλάμ», ενώ ο βουλευτής του ÖVP Ρούντολφ Τάσνερ τόνισε πως ο νόμος ήταν απαραίτητος για να προστατευθούν τα κορίτσια από την «υποδούλωση».

Για τη συνέχεια ProtoThema

4 σχόλια:

  1. Ἂς φύγουν καὶ τουρμπάνια καὶ κιπά, ἔχουμε καταντήσει ἀσιατικὴ ἤπειρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι και η τσαντιλα που φτιαχνουν τυρι...Βαζουν αυτην....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, δεν θέλουν την χώρα τους ν' ανήκει σε μιαν Eurabia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.