10/10/10

Ούτε και φέτος «Νικηφόρος»

http://sigmalive.com Για άλλη μια χρονιά ο «Νικηφόρος» …πάει περίπατο! Ακυρώνεται και φέτος η στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποιος έδωσε ήδη εντολές να σταματήσει οποιαδήποτε προετοιμασία. Η άσκηση, ανέφερε ο Υπουργός ίσως να γίνει μόνο επί χάρτου.

Τη μη διεξαγωγή της ετησίας φθινοπωρινής άσκησης της Ε.Φ. με την ματαίωση επίσης της τουρκικής άσκησης Ταύρος, είχε προτείνει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διατηρηθεί ένα ήπιο κλίμα λόγω των επικείμενων εντατικών συνομιλιών. Το τι θα αποφασίσει η Τουρκία είναι άλλο θέμα», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας. Ο κ. Παπακώστας τόνισε ότι η μη διενέργεια της άσκησης δεν πλήττει της επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε η άσκηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων «Ταύρος» θα πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι έφεδροι, οι οποίοι έχουν λάβει φύλλο πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους, θα πληροφορηθούν με ειδική ανακοίνωση από το ΓΓΕΦ τι θα πρέπει να πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.