15/10/10

Ελλάδα: Διεφθαρμένη xώρα. Αν είναι έτσι, ποιός έλαβε αυτές τις αποφάσεις; Ο λαός ή οι πολιτικοί;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz_TSnOvB_LkeNjtvejh9mY-GY5h_r4niSsMSTXRlwyAPHPK6kaTGtM-dAY7S5uYQzxmrVx3R2MebeZ6xWJKPBSdC8PD87OwyNQZlkZ5JBdC05ueBys2_1CO4hJr-7LBWXVPoevUjLt6M/s1600/image002.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbn-OY7tKS1VkKcg50QVfNN2032UF_KbRNWjsUWnAqyP2JKkt14EbGt5AWrQf4aZV1lm4nmD7TaJKn-GA97Hyi0Myj9KsuhhtUZ9Qctq45KX0CoxWUNj_htZkvE_VGajzUf73w3dWbfZw/s1600/image004.jpg
Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).
Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.
Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν και συνεχίζουν να ανέχονται την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

5 σχόλια:

  1. Και παρολα ταυτα ομως, αυτος ο λαος, ΠΑΛΙ τους ιδιους 2 θα στελνει στην εξουσια.

    Αυτο τι δηλωνει γι αυτο το λαο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά έχω ξαναρωτήσει εδω μέσα και μου απάντησαν πως απλά βγαίνεις έξω σπρώχνεις την μπάρα, αυτή ανεβαίνει και εσυ περνάς(οχι στα κρατικά διόδια). Ωραίο!!)) με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οτι ειναι μαλακισμενος.αυτο το ξερουμε. αυτο που δεν υπολογιζουμε ισως ειναι οτι αν βγουν παλι αυτοι θα εχουν και ενα δηκαιο να πουν οτι εσεις μας ψηφισατε.αρα τι διαμαρυρεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΑΣ"
    ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ.
    ΖΟΥΛΟΥΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝ'ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ./ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ
    ΓΥΜΝΟΥΣ,ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΥΜΟ ΤΟΥΣ.
    ..................
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
    ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΑ ΤΟ ΧΡΕΗ/
    ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΡΡΙΧΝΑ 100
    ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ 10/
    ΣΕ ΧΗΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΡΦΑΝΑ,
    ΒΑΡΥ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΡΙΧΝΑ/
    ΜΕ ΕΙΧΕ Η ΧΗΡΑ Π Ρ Ο Ε Σ Τ Ο.
    ΜΕ ΕΙΧΕΝ Η ΧΗΡΑ ΠΡΩΤΟΝ/
    ΔΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΡΡΙΧΝΑΝ,
    ΣΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ.
    ΣΤΗ ΔΟΛΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ
    ΕΡΡΙΧΝΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ."
    ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ,ΖΟΥΛΑΠΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...
    ΑΡΠΑΓΕΣ,ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ,ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ...
    ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΑΓΡΙΑ ΘΕΡΙΑ...
    ΓΕΡΟΛΑΔΑΔΕΣ,ΜΙΖΑΝΘΡΩΠΟΙ....
    ΞΕΝΟΛΑΤΡΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΤΕΣ...

    ΤΟΥΡΚΟΛΑΤΡΕΣ....
    ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ,
    ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ...
    ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΑΓΡΙΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ
    ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ,ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΤΑ ΖΟΥΛΑΠΙΑ...ΨΕΥΔΟ...ΤΕΤΟΙΟΙ

    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιμένω να ζητώ απάντηση στο ερώτημά μου κύριοι. Γιατί δεν αναρτήσατε το σχόλιό μου για τις ανύπαρκτες κυρώσεις στη πε΄ριπτωση που δεν πληρώσουμε διόδια στον ιδιώτικό δρόμο.

    nakostyfoon@yahoo.gr Νακόπουλος Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.