2/10/10

ΗΠΑ: Συνέντευξη, Δ. Δρούτσα, στον "Εθνικό Κήρυκα"

Μεγάλο και ανεκμετάλλευτο» κεφάλαιο θεωρεί την Ομογένεια ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «να μιλήσει με πράξεις» και να «σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο», ενώ για το θέμα της Ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε ότι «θα επιμείνουμε μέχρι να επικρατήσει η λογική».

Ο κ. Δρούτσας είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, καθώς και της 65ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας προσφώνησε τη Γενική Συνέλευση και είχε επίσης συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του. Μετά τη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Λος Άντζελες, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικούς παράγοντες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο κ. Δρούτσας υποστήριξε ότι θα πρέπει να «δώσουμε μεγαλύτερο βάρος» ώστε η σχέση του Ελληνισμού της Διασποράς με την Ελλάδα να γίνει «πιο αποτελεσματική, αποδοτική και ειλικρινής, χωρίς να συντηρούμε μύθους του παρελθόντος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την Ομογένεια ανέφερε ότι η Ομογένεια παραμένει το «μεγάλο, αλλά ακόμα ανεκμετάλλευτο» κεφάλαιο-όπλο της Ελλάδας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, έχει «βαθειά γνώση» των θεμάτων που απασχολούν την Ομογένεια, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο κ. Δόλλης, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο Πρωθυπουργός είναι Έλληνες της Διασποράς.

Αναφερόμενος στις επαφές του επισήμανε τη διαπίστωση ότι οι ομογενείς έχουν «βαθιά επιθυμία» να βοηθήσουν την Ελλάδα. «Βλέπω πως πληγώνεται το φιλότιμό τους όταν ακούν άσχημα λόγια για την πατρίδα. Και νιώθω πως γεννιέται ξανά η ελπίδα μέσα τους, καθώς βάζουμε τις βάσεις για να βγούμε από την κρίση και να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο δυνατή. Σ’ αυτή την προσπάθεια τούς χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τα «πραγματικά οφέλη της επίσκεψης» τού Πρωθυπουργού και για την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για τις «συχνές του απουσίες» από την Ελλάδα, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικά παιγνίδια. Πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε ότι όταν συζητούμε τα εξωτερικά θέματα με όρους κομματικής αντιπαράθεσης, βλάπτουμε τα συμφέροντα της πατρίδας».

Αναφερόμενος στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση ήταν «εξαιρετικά σημαντική». Όπως δήλωσε, μαζί με τον Πρωθυπουργό συνάντησαν περισσότερους από σαράντα ξένους ηγέτες, έχοντας την ευκαιρία να προβάλουν τις «σημαντικές προσπάθειες» της Ελλάδας για την «ανόρθωση της οικονομίας» και για να καταστεί η χώρα μας «ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Επίσης, υπογράμμισε ότι αξιοποίησαν την ευκαιρία των επαφών τους για την «προώθηση των θέσεών μας» σε όλα τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την Ονομασία της ΠΓΔΜ, την κατάσταση στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Τουρκία
Ο κ. Δρούτσας είπε ότι τα «μεγάλα, τραγικά λάθη» που έγιναν στον παρελθόν, είχαν μετατρέψει τη θετική δημοσιότητα σε αρνητική και η Ελλάδα παρουσιαζόταν ως «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης. Με τις «ριζικές αποφάσεις που λάβαμε», τόνισε χαρακτηριστικά «αυτό θα αλλάξει μια για πάντα. Δίνουμε ξανά στην Ελλάδα τη φωνή και τη θέση που της αξίζει. Η συμμετοχή και οι επαφές μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτό ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούσαν».

Σε ερώτηση κατά πόσο η τουρκική ηγεσία είναι ειλικρινής, με βάση τα όσα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την άποψη ότι «οι τουρκικές δηλώσεις για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι ειλικρινείς», σημειώνοντας ότι «δεν είναι όμως προφανώς αρκετές για να φτάσουμε σε εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνει απτές, συγκεκριμένες κινήσεις. Θα πρέπει να μιλήσει με πράξεις: να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας, τα μειονοτικά δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Θα πρέπει να αποσύρει τον κατοχικό στρατό από την Κύπρο και να ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια για επιστροφή των Βαρωσίων, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την καθοριστική επιρροή της στην τουρκοκυπριακή ηγεσία ώστε η τελευταία να εγκαταλείψει τις ακραίες θέσεις της και να συμμετάσχει εποικοδομητικά στη διαπραγμάτευση υπό τον ΟΗΕ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον με την Τουρκία, που θα ξεφεύγει από το στερεότυπο των ‘αιώνιων εχθρών’. Περιμένουμε την τουρκική ηγεσία να μας ακολουθήσει σ’ αυτό το βήμα».

Ονομασία ΠΓΔΜ
Όσο αφορά το θέμα με την Ονομασία της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι «ο κ. Γκρούεφσκι προφανώς δεν θέλει λύση. Εμείς όμως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα επιμείνουμε μέχρι να επικρατήσει η λογική. Διότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Γκρούεφσκι να κρατάει την ευρωπαϊκή προοπτική του λαού του και ολόκληρης της περιοχής δέσμια της εμμονής του».
Σχετικά με την πρόσφατη ενέργεια της Συρίας, ο κ. Δρούτσας επισήμανε ότι «έχουμε ζητήσει ξεκάθαρες εξηγήσεις, διότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την ΠΓΔΜ, όπως έγινε, είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του ΣΑ, αλλά και τις διαβεβαιώσεις που μας έδινε μέχρι πρόσφατα».

Σχέσεις με Ισραήλ
Για τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις τόνισε ότι «η εμβάθυνσή τους βασίζεται στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό που είχαμε διαμορφώσει με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή και την άντληση αμοιβαίου οφέλους για τις δύο χώρες, από μια σχέση που είναι εξόχως συμπληρωματική και σε κανένα σημείο ανταγωνιστική. Η Ελλάδα με το Ισραήλ είναι φυσικοί εταίροι».

Στη συνέχεια, διατύπωσε την άποψη ότι «εξίσου σημαντική θεωρούμε τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, αλλά και τον αντίστοιχο συντονισμό των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων με αυτές. Οι απόψεις και η επιρροή τους συνιστούν σημαντικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιρανό Πρόεδρο, είπε ότι «εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των επαφών μας και αφορά τη διμερή συνεργασία, αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι εταίροι μας γνωρίζουν καλά ότι οι θέσεις της Ελλάδας ταυτίζονται με αυτές των έξι, καθώς και ότι η χώρα μας σέβεται και εφαρμόζει με συνέπεια τις σχετικές αποφάσεις των διεθνών οργάνων».

Τέλος, σε ερώτηση αν κατά τη συνάντηση τού Πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του τέθηκε το θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων της εκεί Ομογένειας, ο κ. Δρούτσας είπε ότι «αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και καθοριστικό παράγοντα στην ανάπτυξη των ελληνο-αλβανικών σχέσεων. Το θέμα αυτό προφανώς ήταν στην ατζέντα της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

6 σχόλια:

  1. "Μεγάλο και ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο θεωρεί την Ομογένεια"

    Σ' αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Αλβανοί, Τούρκοι, Σκοπιανοί, Αρμένιοι, όλοι έχουν εκμεταλλευτεί το κεφάλαιο της Ομογένειάς των. Εμείς όχι και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα τι κομμα ειναι ο Δρουτσας?
    αναρωτιεμαι αν ξερει και ο ιδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που το θέμα κολάει κάπου όταν έχει να κάνει με τον αυτοσεβασμό του ίδιου του πολιτικού νομοθετικού τους έργου, για να μην ανοίξουν τα στεγανά των ασφαλιστεικών δικλείδων και της ασυλίας των διαπλεκόμενων στη κατάχρηση της δημόσια περιουσίας!

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Μάλιστα με το ανεξέλεκτο της δικαιοσύνης ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ εκμεταλεύονται και μετανάστες ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ το ΥΠΕΡ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αίσθημα ΔΙΚΑΙΟΥ!


    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣhttp://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Ισως γι αυτό και οι διακηρύξεις περί προτροπών προς τους Ελληνες μετανάστες να παραμείνουν ως πρεσβευτές της Ελλάδος και του Ελληνισμού στις χώρες όπου διαμένουν, για νάχουν επιπλέον ΕΛΕΥΘΕΡΟ πεδίο να μετράν με βιας τη ΓΗ, Βατοπεδίτες όπως και Λαυροπεδίτες στη Σκύρο.

    Οταν κανείς απαξιεί και δεν του προσφέρει τΗ ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    τότε η εκμετάλευση του είναι πολύ πιο πρόσφορη όπου κι αν ζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὅσο θυμᾶμαι τὸν ἀγῶνα μπάσκετ Ἑλλάδας Τουρκίας, πῶ2 νὰ τὸν πάρω στὰ σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν τόσο σημαντική η επίσκεψη του Κου. Δρούτσα στις Η.Π.Α. που πέρασε... λίαν απαρατήρητη στα Αμερικανικά ΜΜΕ. Ποιός είναι ο Κος. Δρούτσας και ποιά η πολιτική του βαρύτητα και κύρος;

    Μίλησε ο Κος. Δρούτσας για την Ελληνοαμερικανική ομογένεια ως ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο. Και τι έχει γίνει σ' αυτό το θέμα επί δεκαετιών μετά το 1974 τόσο από πλευράς Ελληνικής κυβ. όσο κι από πλευράς των πολυποίκιλων και διαιρημένων Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων των οποίων η πολιτική συνείδηση περιορίζεται στις χοροεσπερίδες, αυτολιβανίσματα, και στα πανηγύρια αυτοσυντήρησης των τοπικών Ελληνορθόδοξων ενοριών; Αστειεύεται ο Κος. Δρούτσας όταν λέει ότι η εν Η.Π.Α. ομογένεια νοιάζεται για την Ελλάδα; Οι ηλικιωμένοι προύχοντες των διαφόρων Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων που φτιάξανε πέντε δολάρια σ' αυτόν τον τόπο αλλά τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους ποτέ δεν διάβασαν ένα βιβλίο σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ούτε καν ενδιαφέρονται για τα της Ελλάδας πλήν των λιβανισμάτων όταν παρίστανται σε συνέδρια του ΣΑΕ. Άς παραστεί ο Κος. Δρούτσας σ' ένα ενοριακό πανηγύρι, και τα σχόλια γύρω του από Ελληνοαμερικανούς θα είναι για την φοροδιαφυγή και διαφθορά στην Ελλάδα λέτε και οι ίδιοι ποτέ δεν χρησιμοποίησαν αδήλωτους Έλληνες και Μεξικανούς μετανάστες στα εστιατόριά τους χωρίς τις απαιτούμενες εργοδοτικές εισφορές στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων των Η.Π.Α. (U.S. Social Security Administration). Να δούμε την απήχηση του σχεδιαζόμενου Ελληνικού ομογενειακού ομόλογίου στην αγορά των Η.Π.Α.. και τί διαφήμηση θα γίνει από τις Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις. Τίποτα δεν θα γίνει και οι διάφορες δικαιολογίες - και λίαν ευσταθείς - θα είναι ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τα λεφτά της ομογένειας και των συλλόγων της σ' Ελληνικά ομόλογα αμφιβόλου αξίας κι ότι υπάρχουν και νομικές επιπτώσεις (στο Αμέρικα ο κόσμος ΠΑΕΙ φυλακή όταν χάνονται λεφτά).

    Η εν Η.Π.Α. ομογένεια έχει λεφτά. Μόνο που δεν πηγαίνουν εκεί που μπορεί να εξυπηρετήσουν Ελληνικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας. Δεν πηγαίνουν σε έδρες και προγράμματα Ελληνικών σπουδών (Modern Greek Studies Programs) σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. Δεν πηγαίνουν σε Αμερικανικά ιδρύματα ερευνών εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής (αυτά είναι ήδη πιασμένα από την Τουρκία και το Ισραήλ). Δεν πηγαίνουν ούτε και σε υποψήφιους για το Κονγκρέσσο Η.Π.Α. ώστε να υπάρχει πολιτική πρόσβαση. Δεν πηγαίνουν στο Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute - AHI) που ακόμα κάνει διαφώτιση τι εστί Αιγαίο κ΄ Κύπρος στην Ουάσινγκτων. Δεν πηγαίνουν ούτε και στα τοπικά Ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα των διαφόρων ενοριών με αποτέλεσμα η Ελληνοαμερικανική νεολαία να παίρνει μόνο μία γεύση Ελληνικής παιδείας τύπου η Μαρία είχε πέντε κατσίκες (σκηνή από το MY BIG FAT GREEK WEDDING). Τα λεφτά πηγαίνουν στο κτίσιμο μερικών ακόμα καμπαναριών στις γενέτειρες των προύχοντων των αναποτελεσματικών Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, και σε μαυσωλεία όπως το υπό ανέγερση Ελληνικό μεταναστευτικό μουσείο στο Σικάγο. Ευτυχώς οι Κυπριακές οργανώσεις στις Η.Π.Α. είναι πιό ξύπνιες και πιό δραστήριες.

    Αλλά και η Ελληνική κυβ. ευθύνεται. ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, και ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ Η.Π.Α., η Ελληνική κυβ. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ τις Αμερικανικές εταιρείες αμυντικού υλικού σε οργανωμένες εκστρατείες προβολής Ελληνικών συμφερόντων (lobbying). Η Τουρκία το πράττει ενεργά επί δεκαετίες. Τα ανεπιτρέπτως χαμηλά κονδύλια του Ελληνικού ΥΕΞ για τέτοιες ενέργειες σπαταλώνται άδικα σε διάφορους μεσάζοντες ώστε οι προύχοντες των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβ. να φωτογραφίζονται στον Λευκό Οίκο σε κάθε επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ό μη γένοιτο και η Ελλάδα αντιμετωπίσει γερές κρίσεις εθνικής επικυριαρχίας στο παρόν κλίμα οικονομικής λιτότητας. Η Ελληνοαμερικανική ομογένεια είναι απροετοίμαστη και, δυστυχώς, αδιάβαστη. Θα τρέχει να προλάβει το λεωφορείο της ενημέρωσης της Αμερικανικής κοινής γνώμης με πολύ μικρότερη ταχύτητα από εκείνη στις αποφράδες ημέρες του Ιουλίου-Αυγούστου 1974.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης
    2-10-2010, τοπική ώρα 23:47, ώρα Ελλάδος 06:47, 3/10/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν τόσο σημαντική η επίσκεψη του Κου. Δρούτσα στις Η.Π.Α. που πέρασε... λίαν απαρατήρητη στα Αμερικανικά ΜΜΕ. Ποιός είναι ο Κος. Δρούτσας και ποιά η πολιτική του βαρύτητα και κύρος;

    Μίλησε ο Κος. Δρούτσας για την Ελληνοαμερικανική ομογένεια ως ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο. Και τι έχει γίνει σ' αυτό το θέμα επί δεκαετιών μετά το 1974 τόσο από πλευράς Ελληνικής κυβ. όσο κι από πλευράς των πολυποίκιλων και διαιρημένων Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων των οποίων η πολιτική συνείδηση περιορίζεται στις χοροεσπερίδες, αυτολιβανίσματα, και στα πανηγύρια αυτοσυντήρησης των τοπικών Ελληνορθόδοξων ενοριών; Αστειεύεται ο Κος. Δρούτσας όταν λέει ότι η εν Η.Π.Α. ομογένεια νοιάζεται για την Ελλάδα; Οι ηλικιωμένοι προύχοντες των διαφόρων Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων που φτιάξανε πέντε δολάρια σ' αυτόν τον τόπο αλλά τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους ποτέ δεν διάβασαν ένα βιβλίο σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ούτε καν ενδιαφέρονται για τα της Ελλάδας πλήν των λιβανισμάτων όταν παρίστανται σε συνέδρια του ΣΑΕ. Άς παραστεί ο Κος. Δρούτσας σ' ένα ενοριακό πανηγύρι, και τα σχόλια γύρω του από Ελληνοαμερικανούς θα είναι για την φοροδιαφυγή και διαφθορά στην Ελλάδα λέτε και οι ίδιοι ποτέ δεν χρησιμοποίησαν αδήλωτους Έλληνες και Μεξικανούς μετανάστες στα εστιατόριά τους χωρίς τις απαιτούμενες εργοδοτικές εισφορές στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων των Η.Π.Α. (U.S. Social Security Administration). Να δούμε την απήχηση του σχεδιαζόμενου Ελληνικού ομογενειακού ομόλογίου στην αγορά των Η.Π.Α.. και τί διαφήμηση θα γίνει από τις Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις. Τίποτα δεν θα γίνει και οι διάφορες δικαιολογίες - και λίαν ευσταθείς - θα είναι ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τα λεφτά της ομογένειας και των συλλόγων της σ' Ελληνικά ομόλογα αμφιβόλου αξίας κι ότι υπάρχουν και νομικές επιπτώσεις (στο Αμέρικα ο κόσμος ΠΑΕΙ φυλακή όταν χάνονται λεφτά).

    Η εν Η.Π.Α. ομογένεια έχει λεφτά. Μόνο που δεν πηγαίνουν εκεί που μπορεί να εξυπηρετήσουν Ελληνικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας. Δεν πηγαίνουν σε έδρες και προγράμματα Ελληνικών σπουδών (Modern Greek Studies Programs) σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. Δεν πηγαίνουν σε Αμερικανικά ιδρύματα ερευνών εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής (αυτά είναι ήδη πιασμένα από την Τουρκία και το Ισραήλ). Δεν πηγαίνουν ούτε και σε υποψήφιους για το Κονγκρέσσο Η.Π.Α. ώστε να υπάρχει πολιτική πρόσβαση. Δεν πηγαίνουν στο Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute - AHI) που ακόμα κάνει διαφώτιση τι εστί Αιγαίο κ΄ Κύπρος στην Ουάσινγκτων. Δεν πηγαίνουν ούτε και στα τοπικά Ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα των διαφόρων ενοριών με αποτέλεσμα η Ελληνοαμερικανική νεολαία να παίρνει μόνο μία γεύση Ελληνικής παιδείας τύπου η Μαρία είχε πέντε κατσίκες (σκηνή από το MY BIG FAT GREEK WEDDING). Τα λεφτά πηγαίνουν στο κτίσιμο μερικών ακόμα καμπαναριών στις γενέτειρες των προύχοντων των αναποτελεσματικών Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, και σε μαυσωλεία όπως το υπό ανέγερση Ελληνικό μεταναστευτικό μουσείο στο Σικάγο. Ευτυχώς οι Κυπριακές οργανώσεις στις Η.Π.Α. είναι πιό ξύπνιες και πιό δραστήριες.

    Αλλά και η Ελληνική κυβ. ευθύνεται. ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, και ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ Η.Π.Α., η Ελληνική κυβ. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ τις Αμερικανικές εταιρείες αμυντικού υλικού σε οργανωμένες εκστρατείες προβολής Ελληνικών συμφερόντων (lobbying). Η Τουρκία το πράττει ενεργά επί δεκαετίες. Τα ανεπιτρέπτως χαμηλά κονδύλια του Ελληνικού ΥΕΞ για τέτοιες ενέργειες σπαταλώνται άδικα σε διάφορους μεσάζοντες ώστε οι προύχοντες των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβ. να φωτογραφίζονται στον Λευκό Οίκο σε κάθε επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ό μη γένοιτο και η Ελλάδα αντιμετωπίσει γερές κρίσεις εθνικής επικυριαρχίας στο παρόν κλίμα οικονομικής λιτότητας. Η Ελληνοαμερικανική ομογένεια είναι απροετοίμαστη και, δυστυχώς, αδιάβαστη. Θα τρέχει να προλάβει το λεωφορείο της ενημέρωσης της Αμερικανικής κοινής γνώμης με πολύ μικρότερη ταχύτητα από εκείνη στις αποφράδες ημέρες του Ιουλίου-Αυγούστου 1974.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης
    2-10-2010, τοπική ώρα 23:47, ώρα Ελλάδος 06:47, 3/10/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.