2/10/10

Νέα πυραυλάκατος, της κλάσης "Ρουσσέν" για το Πολεμικό Ναυτικό

Την τέταρτη Πυραυλάκατο, από τις επτά που κατασκευάζουν για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, παρέδωσαν σήμερα στην ηγεσία του τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Πρόκειται για την Πυραυλάκατο "Υποπλοίαρχος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ" στην οποία υψώθηκε η Ελληνική Σημαία.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης Π.Ν. και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Γ. Δημητριάδης Π.Ν., ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud και Ηνωμένου Βασιλείου Δρ. David Landsman, Ναυτικοί Ακόλουθοι και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρόγραμμα κατασκευής των Πυραυλάκατων τύπου SUPER VITA, εκτελείται καθ΄ ολοκληρίαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τεχνολογία και σχεδιασμό που παραχώρησε η Βρετανική εταιρεία Vosper. Η πέμπτη πυραυλάκατος προγραμματίζεται να παραδοθεί στο ΠΝ περί τα τέλη του έτους, ενώ η 6η και 7η, το Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013.

Τα Ναυπηγεία του Ομίλου Νεώριον σε εκτέλεση παραγγελιών του ΥΠΕΘΑ, έχουν ναυπηγήσει και παραδώσει μέχρι στιγμής στο Π.Ν. 5 Αρματαγωγά, 1 πλοίο Υποστήριξης Στόλου και 4 Πυραυλάκατους Super Vita, ενώ ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν τον εκσυγχρονισμό 4 Πυραυλάκατων παλαιότερης τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο Όμιλος ανανέωσε πρόσφατα τη συμφωνία με τη γαλλική DCNS για την κατασκευή των φρεγατών τύπου FREMM στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όταν οριστικοποιηθεί η ανάθεσή τους από το ΥΠΕΘΑ. Εκτός από τις αμυντικές εργασίες, τα Ναυπηγεία Νεωρίου, ναυπήγησαν και παρέδωσαν 3 ferryboat, 2 Mega Yachts, 2 Πυροσβεστικά και 2 Αντιλαθρεμπορικά. Συνολικά, τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, στα 17 χρόνια που ελέγχονται από τον Όμιλο Νεώριον, έχουν ναυπηγήσει και παραδώσει στο Π.Ν. της Χώρας και σε πλοιοκτήτες 19 σύγχρονα σκάφη, ενώ σε εκατοντάδες ανέρχονται τα εμπορικά πλοία που επισκευάστηκαν και μετασκευάστηκαν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

5 σχόλια:

  1. Μπραβο αλλα (με τις φτωχες μου γνωσεις) τα πλοια επιφανείας είναι ευάλωτα σημερα. Βλέπε τι μπορούν να κάνουν οι ρωσικοι πυραυλοι Yachont, Bramos, Αν κατασκεύαζαν υποβρυχια εκεί θα ηταν το πλεονέκτημα για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι νομίζεις, τα κατασκευάζουν για να αμυνθούμε ή να επιτεθούμε στ' αλήθεια; Έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε και να γυρίζει το χρήμα και προ πάντων οι μίζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μανία με τους ΕΞΟΣΕΤ, ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! YACHONT, BRAMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή δεν κατάλαβα τι είναι τα "αντιλαθρεμπορικα"(!) έψαξα λίγο και βρήκα αυτό: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=204537
    "Βλέπουν τα χάλια μας και γελούν! Και ο «Ποσειδώνας» και ο «Ηφαιστος», τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία που κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κόστισαν περίπου 2 εκατ. ευρώ, διαφημίστηκαν επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ως απάντηση στο λαθρεμπόριο καυσίμων και εδώ και δύο χρόνια... στοιχειώνουν στο υπόστεγο!"

    Μπράβο στους Γκόρτσους!
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.