12/10/10

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το Ισραήλ

ΠΑΡΟΝ. Ρόλο πρωταγωνιστικό αναλαμβάνει το Ισραήλ. Με σαφέστατες πλέον κινήσεις! Στόχος η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Όπου σημαντικό ρόλο έχει ο καθορισμός των ΑΟΖ, των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Και για τα ελληνικά συμφέροντα μεγάλη, κρίσιμη σημασία έχει το Καστελλόριζο.
Ήδη γίνονται επαφές με την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ πρόσφατα ήρθε, χωρίς να ανακοινωθεί, ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει περιλαμβάνεται η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας στην Ευρώπη (!), χωρίς να περνάει από την Τουρκία. Γι' αυτό και η μάχη που δίνει η Άγκυρα για να μην υπολογιστεί το Καστελλόριζο ότι έχει υφαλοκρηπίδα, και επομένως δεν μπορεί να υπολογιστεί στον καθορισμό των ορίων των ΑΟΖ, που αν υποθετικά συνέβαινε, δεν θα είχε η Ελλάδα θαλάσσια επαφή με την Κύπρο!

«Κούφια λόγια»
Λόγια πολλά, φιλοφρονήσεις περισσότερες, «θα» αρκετά ακούσαμε από τον κινέζο πρωθυπουργό, αλλά... φως δεν είδαμε, τίποτε συγκεκριμένο δεν γευθήκαμε. Αδειανό έμεινε το χέρι που απλώσαμε... καθυστερημένα είναι η αλήθεια, αφού προηγουμένως ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως πρωθυπουργός πήγε κόντρα στη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Καραμανλής και άνοιγε στην Κίνα τον δρόμο του... μεταξιού - της Ευρώπης μέσω Ελλάδας.

Πέρα από τις θετικές για την Ελλάδα αναφορές του κινέζου πρωθυπουργού κ. Γουέν Τζιαμπάο, το κουράγιο, που κι αυτός α λα Ρεν και Γιούνκερ μάς ευχήθηκε, ότι θα τα καταφέρουμε, χωρίς όμως να ρίξει στο δισάκι του Γιώργου κανένα γουάν, καμιά εξαγγελία για υλοποίηση κάποιας συγκεκριμένης επένδυσης ή επέκταση των ήδη συναφθεισών δεν έγινε.

Αντίθετα, εκεί που περιμέναμε χρήμα ζεστό, κινεζικά δισ., ο κ. Τζιαμπάο ζήτησε τα εκατομμύρια (άλλοι μιλούν για 25, άλλοι για 20 κι άλλοι για κάτω από 10) που, λέει, του χρωστάμε από επιστροφή ΦΠΑ, αν και επιχειρηματικοί κύκλοι του Πειραιά υποστηρίζουν ότι δεν δικαιούνται οι Κινέζοι επιστροφή ΦΠΑ, αφού καμιά επένδυση δεν έχουν κάνει.

Τώρα, ποια είναι η αλήθεια, ο Ανωμερίτης, ως πρόεδρος του ΟΛΠ, ξέρει. Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά ερωτήματα προκάλεσε η ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού στον ΟΛΠ και της συνάντησης με τον Ανωμερίτη.

Λέγεται ότι η ματαίωση ήταν για να υπογραμμιστεί η κινεζική δυσαρέσκεια για τη μη καταβολή των οφειλόμενων από επιστροφή ΦΠΑ. Όμως καλά, για 25... ψωροεκατομμύρια καίγονται οι Κινέζοι; Εδώ δήλωσαν ότι θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ότι έχουν δισεκατομμύρια, τα 25 εκατ. τούς λείπουν; Αντί να πει ο κ. Τζιαμπάο στον Παπανδρέου, όποτε έχετε μας τα δίνετε, τώρα που έχετε δυσκολίες σάς διευκολύνουμε.

Ερωτήματα επίσης δημιούργησε το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ κουβέντα, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, δεν έγινε για το Θριάσιο, τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ. Ούτε για παραχώρηση προβλήτας στο νέο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και φαίνεται ότι έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι οι Κινέζοι ζητάνε περισσότερα απ' ό,τι τους δίνουμε... Κι αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Κινέζοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μην έχουν ανταγωνιστή στο λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή να μη συνεργαστεί ο ΟΛΠ με την ανταγωνίστρια της Cosco, την
MSC, μεγάλη εταιρεία διακίνησης κοντέινερ, που είναι ο κυριότερος πελάτης του ΟΛΠ σήμερα, αλλά και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σκληροί παίκτες
Για να μην τρέφουμε αυταπάτες, οι Κινέζοι έχουν το όνομα στη διεθνή αγορά ότι είναι οι πιο σκληροί παίκτες. Και δεύτεροι έρχονται οι Άραβες. Και το έχουμε διαπιστώσει στην πράξη για τους δεύτερους. Τριάντα χρόνια τώρα όλο περιμένουμε να 'ρθουν πετροδολάρια και ακόμα τα περιμένουμε... Να δούμε, τουλάχιστον, μήπως έρθουν τώρα από το Κατάρ... Κρατάμε πάντως μικρά καλάθια...

34 σχόλια:

  1. Οι Κινέζοι θα έλθουν για να κάνουν τη δουλειά τους (έναν προβλήτα και έναν ακόμα που θα φτιάξουν στο λιμάνι, σταθμό μεταφόρτωσης και σιδηρόδρομο για να μεταφέρουν τα κοντέινερ σε όλη την Ευρώπη - οι όγκοι είναι μεγάλοι) και εμείς θα επωφεληθούμε από τις υποδομές και τις επενδύσεις και τα παρελκόμενα (κρουαζιέρες, τουρισμός, ξενοδοχεία, πρακτορεία, τράπεζες, μεταφορικές εταιρείες...) και τις εξασφαλίσεις (ομόλογα) αλλά θα πρέπει να μας δέσουν πρώτα (οπότε με το σταγονόμετρο).

    Οι Ισραηλινοί θα έλθουν και αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους αν και με αυτούς παίζουν ευρύτερα σχέδια όπως η ένωση και προέκταση της Ευρώπης στην Παλαιστίνη (νομίζετε ότι επειδή πέρασαν λίγοι αιώνες οι τόσο προοδευμένοι Ευρωπαίοι ξέχασαν τις σταυροφορίες; σίγουρα δεν ξέχασαν τους επεκτατικούς λόγους για τους οποίους τις έκαναν) η οποία θα ενταχθεί στα πλαίσια της επέκτασης της Δύσης μέχρι τις Ινδίες (η Τουρκία θα εγκλωβιστεί σε έναν ρόλο που θα την αναγκάσει να επιτεθεί στο Ιράν και αφού ολοκληρώσει την αποστολή της και το Ιράν αλλάξει καθεστώς η Τουρκία θα τριχοτομηθεί - εδώ πρέπει να προσέξουμε εμείς να μη χάσουμε τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη ούτε ολόκληρα ούτε και μισά, κατά τα πρότυπα της μπάσταρδης προτεκτοριακής λύσης που θα εφαρμοστεί για Κύπρο, αλλά να αλλοτριώσουμε με ειρηνικό τρόπο το συτικό τμήμα της Ιωνίας, Ανατολικής Θράκης και Ιστανπούλ αν και αυτή η τελευταία θα είναι μάλλον υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΕΕ και θα αργήσει να ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση ανάμεσα στον τίτλο και στο κυρίως θέμα της ανάρτησης.
    Ας μου εξηγήσει ο φίλος Καυκάσιος αν θέλει, μιας και βλέπω ότι η ανάρτηση προέρχεται από το ΠΑΡΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να το καταλαβωμε και να μη στενοχωρουμαστε.Αλλο Κινεζος και αλλο Ισραηλιτης.Οι πρωτοι απλωνουν πρωτα τον τραχανα να στεγνωσει αλλα
    ο τραχανας ιδιως στην βαρυχειμωνια
    ειναι αριστο και ενισχυτικο γευμα και δεν τον τρως συνεχεια.Το Ισραηλ ειναι συγγενικο διπλανο σπιτι και παντα οταν κτυπησεις την πορτα του βραδυατικα και με την βροχη να σε εχει κανει μουσκεμμα,θα δεις με εκπληξη οτι ...το ξερανε οτι θαρθεις! και στο τραπεζι ειχανε βαλει και ενα πιατο φαγητο για σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πετροδολάρια και η οποιαδήποτε άλλη επένδυση είχε η έχει σχεδιαστεί να γίνει στην Ελλάδα από ξένους αλλά και από Ελληνες επενδυτές (με εξαίρεση τους γνωστούς διαπλεκόμενους λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά και τώρα κάνουν την πάπια) φρέναραν και συνεχίζουν να φρενάρουν από το ανάλγητο ελεεινό και απαράδεχτο κράτος (το κοινώς λεγόμενο δημόσιο)και πάντα με πρόσχημα την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος (δηλαδή το δικό μας!..του λαού!.. της Ελλάδας χα!
    Αυτή η καραμέλα ότι πάντα φταίνε οι άλλοι και ότι εμείς είμαστε η σωστή αλλά πλην αδικημένη και ριγμένη χώρα που όλοι θέλουν να της κάνουν κακό θα πρέπει κάποτε να τελειώσει μήπως και κάποια γενιά Ελλήνων καταφέρει και ζήσει σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή και όχι σε μια τριτοκοσμική όπως είναι τώρα
    Ιστορικά έχει καταγράφει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των Ελλήνων ήταν...οι Ελληνες! Προδοσίες δολοπλοκίες παραλήψεις ανεπάρκεια βλακεία ανικανότητα χαρακτήριζαν και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν αυτούς που (εμείς επιλέγουμε) να κυβερνούν αυτο τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να είναι είναι έτσι όπως τα λες .Αλλά μάλλον το πιάτο το έχουν φυλαγμένο για τον αιώνιο φίλο-νταβά τους τον τούρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4 οιωνοί για Ελλάδα-Ισραήλ αυτή την εβδομάδα: τυχαίο? Δεν νομίζω!
    http://israellas.blogspot.com/2010/10/10-10-10-4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΕΛΛΗ όπως έχει αναφέρει Αγγλος Λόρδος δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί, ούτε μόνιμοι φίλοι παρά μόνο μόνιμα συμφέροντα.

    Ψυχρά και κυνικά η Ισραηλινή Διπλωματία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και σύρει την Αμερικανική σε πολλές απο αυτές σε δε άλλες την πιέζει.

    Η σχέση υποταγής και υποτέλειας που έχουν υιοθετήσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις απέναντι στον Αμερικανικό παράγοντα είναι καιρός να εγκαταλειφθεί σαν πρακτική καθώς είναι ατελέσφορη κα ιπαράγει κινδύνους.

    Σε ότι αφορά τώρα τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αποτρέψει την Τουρκία απο κάθε διεκδίκηση σε ότι αφορά την συγκυριαρχία και την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο θεωρώ πως η συγκυρία είναι η πλέον ευνοική.

    Επειδή οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η πλειοψηφεία του Λαού μας ανέκαθεν επιζητούσαν εξωτερική στήριξη ας στραφούν για μικρό χρονικό διάστημα στο Ισραήλ, προτιμότερο για πολλούς λόγους και μάλιστα Εθνικούς η σύμπλευση μαζί του παρά με μια Κίνα "περαστική".

    Να θυμόμαστε ΑΠΕΛΛΗ οτι η διαπραγμάτευση σημαίνει και παραχωρήσεις και η Ελλάδα δεν έχει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία ούτε το FIR Αθηνών, ούτε εναέριο χώρο ούτε χωρικά ύδατα της.

    Να θυμόμαστε ότι η Τουρκία έχει επεκτείνει τα χωρικα της ύδατα σε 12 μίλια σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο,έχει δημιουργήσει ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ρωσία. Να θυμηθούμε την ΝΟΤΑΜ 714, την προσφυγή μας στην Χάγη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα όποια και δεν μας δικαίωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>Μακάρι να είναι είναι έτσι όπως τα λες .Αλλά μάλλον το πιάτο το έχουν φυλαγμένο για τον αιώνιο φίλο-νταβά τους τον τούρκο. <<


    Δεν νομιζω οτι εχεις δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί, ούτε μόνιμοι φίλοι παρά μόνο μόνιμα συμφέροντα.<<

    Αριστη η απαντηση σου και εξαιρετικα διπλωματικη με γνωμονα τα συμφαιροντα της Ελλαδας.
    Εγω ομως θα συμπληρωνα οτι υπαρχουν
    και μονιμες συγγενειες και φυσικα οχι με τους Μογγολους,Κουρδους και τα συναφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >>δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί, ούτε μόνιμοι φίλοι παρά μόνο μόνιμα συμφέροντα.<<

    Αριστη η απαντηση σου και εξαιρετικα διπλωματικη με γνωμονα τα συμφαιροντα της Ελλαδας.
    Εγω ομως θα συμπληρωνα οτι υπαρχουν
    και μονιμες συγγενειες και φυσικα οχι με τους Μογγολους,Κουρδους και τα συναφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sterg, there is no free lunch.

    切腹



    Αυτο παντα ισχυε αλλα με εκατερωθεν
    υποσχεσεις.Η ανανεωση σχεσεων δεν ειναι μονοδρομος και οποιος ζητησει τετοια ειναι εκτος πραγματικοτητας.Τα δακτυλιδια παντα ητανε ΔΥΟ ,ποτε ενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. STERG Πρόσφατα αναλυτής αναφερόμενος στο Κουρδικό Πρόβλημα είπε πως οι Κούρδοι έχουν μόνο τα βουνά τους.

    Μια απλή αναδρομή στην Ιστορία του Κουρδικού Λαού αρκεί για να κατανοήσει κάποιος τι σημαίνει η φράση αυτή.

    Επειδή ο διάβολος είναι στα μικρά γράμματα δές ποιά στάση τήρησαν οι "συγγενείς" μας απέναντι στην Τουρκία πρίν την εισβολή του 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Kaukasios

    Εντάξει παλληκάρι μου, δε διαφωνώ με τον πρόλογο σου, ούτε για την αναγκαιότητα της αντίστασης απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο.
    Απλά είπα ότι σε ένα θέμα που αναφέρεται κατά 95% στις Κινεζικές επενδύσεις, υπάρχει ένας πηχαίος τίτλος που αντιστοιχεί μόνο στο 5% (και ζητημα είναι)που αναφέρεται στο Ισραήλ.
    Προσωπικά δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου για το ενδεχόμενο να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο με την υποστήριξη των Ισραηλινών. Πάντα πίστευα πως σε ένα περιβάλλον ρευστών συμμαχιών και φιλιών, όπως υποννοεί ο Άγγλος λόρδος σου, η Ελλάδα είναι μόνη και πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις.

    Αν όμως πάλι, το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που θα έπρεπε, όπως λες, να πρυτανεύει στις αποφάσεις μας, τότε πως εξηγείς αυτό;:

    Εδημοσιεύθη εις τον διεθνή τύπον ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία εζήτησεν από την Ελληνικήν Πολιτείαν την επ’ ενοικίω παραχώρησιν ναυτικής βάσεως εις το Αιγαίον δια να ναυλοχή ο Ρωσσικός στόλος εις την Μεσόγειον με συνολικόν μίσθιον το ποσόν των εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ. Η μοναδική δια την χώραν αυτή ευκαιρία ανωδύνου υπερβάσεως της οικονομικής κρίσεως απερρίφθη υπό της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να ληφθή υπ’ όψιν ότι δι’αυτού του τρόπου επιπροσθέτως θα απεδυναμούτο το casus beli της γείτονος και ευχερώς θα ηδυνάμεθα να ασκήσωμεν τα υπό του διεθνούς δικαίου έννομα δικαιώματά μας δια την επέκτασιν των χωρικών μας υδάτων εις τα δώδεκα μίλια, την μετατροπήν του Αρχιπελάγους εις «ελληνικήν λίμνην» και την εξόρυξιν του υπογείου ορυκτού πλούτου που θα καθιστούσε την χώραν αυτάρκη ενεργειακώς και οικονομικώς"

    Αν είναι αλήθεια, ποια δικαιολογία υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης, αν όχι μόνο η επιλογή του "αρεστού" νταβαντζή; Γιατί, τέλος πάντων, πάλι την επιθυμία των ΗΠΑ ικανοποιήσαμε περισσότερο με την ελληνοισραηλινή συμμαχία, παρά τα αληθινά δικά μας συμφέροντα.
    Μια γνώμη λέω....την λέω και ας πέσει χάμω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΕΛΛΗ την είδηση της ναυτικής βάσης την δημοσιεύσαμε και εδώ.Επίσης η Ισραηλινή διπλωματία έχει κάνει σημαντικά ανοίγματα πρός την πλευρά της Ρωσίας.

    Οπως και εγω την γνώμη μου είπα

    ΑΠΕΛΛΗ το ΠΑΡΟΝ σαν έντυπο πολλές φορές έχει με τον τρόπο του προδιαγράψει τις εξελίξεις.Ο Εκδότης του δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ kaukasios, sterg

    Ο Chomsky μίλαγε κυρίως για την Αμερική, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν φίλοι τους στην τριάδα {ΗΠΑ, Τουρκία, λοιπές χώρες}.

    Όπως όμως σωστά αναφέρει ο sterg περί διαχτυλιδιών, η στάση εξαρτάται από το συμφέρον και όχι τη φιλία. Επανερχόμαστε λοιπόν στο αρχικό ερώτημα: τί κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να καταστήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ ικανή σύμμαχο οποιασδήποτε χώρας;

    ΥΓ. Δεν θα διαφωνήσω για το ΠΑΡΟΝ, με την μελανή εξαίρεση κάποιων ατυχέστατων λασπολογικών εξυπηρετήσεων που ενίοτε κάνει.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ φίλε Καυκάσιε,

    Να πούμε αλήθειες; Τα τελευταία 180χρόνια η Ελλάδα είναι δεμένη με βαρειές αλυσίδες με την Δύση (Μ. Βρετανία πρώτα και έπειτα οι ΗΠΑ). Κάθε σκέψη, ούτε καν απόπειρα, αλλαγής συμμαχικού στρατοπέδου τιμωρείτο δια ροπαλισμού. Τα έχουμε βιώσει, τα ξέρουμε.
    Είδαμε τα χάλια μας όλα αυτά τα 180χρόνια, που όλων τα συμφέροντα εξυπηρετήσαμε, εκτός των ελληνικών.
    Να είναι καλά το ελληνικό "κρέας" που έστρωσε τα πεδία των μαχών και που θα συνεχίσει με το "κρέας" των Ελλήνων εργαζόμενων να ταϊζει το αδηφάγο τέρας της τεχνητής οικονομικής κρίσης.
    Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Θα συνεχίσουμε να βολοδέρνουμε σαν πουτανίτσες στα γόνατα των ισχυρών πατρώνων μας. Έχοντας απωθήσει την βασική αρχή κάθε εθνικού συμφέροντος που λέει, ότι δεν είναι σωστή εθνική επιλογή η ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ στην επιλογή συμμάχων. Όπως δεν είναι σωστό να ψωνίζεις από έναν μόνο μπακάλη, αλλά θα πρέπει να έχεις το περιθώριο των εναλλακτικών λύσεων.
    Δεν προσδοκώ τίποτα ούτε ελπίζω σε κάποια αλλαγή. Είμαστε χαμένα για χαμένα ανδράποδα.
    Εν πάσει περιπτώσει χαίρομαι για κάθε συζήτηση μαζί σου και σταματώ εδώ για να μην μονοπωλώ τον λόγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως έχει αναφέρει Αγγλος Λόρδος δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί, ούτε μόνιμοι φίλοι παρά μόνο μόνιμα συμφέροντα.

    Νομίζω ότι ήταν ο λόρδος Πάλμεστον

    Όμως ποιός ήταν ο Άγγλος πρεσβευτής που είπε ότι θα ήταν δυστύχημα εαν η Ελλάς γινόταν ανεξάρτητη χώρα ...!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AΠΕΛΛΗ δεν υπάρχει λόγος αλλαγής συμμαχικού στρατοπέδου.Ομως οι όροι μπορούν και πρέπει να αλλάξουν, απο υποτέλεια και υποταγή να φθάσουμε στο επίπεδο αμοιβαιότητας.

    Για την οικονομική κρίση η οποία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα η μικρή Ισλανδία παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας και διπλωματίας.Φαίνεται έχουν μελετήσει τον Διάλογο Αθηναίων -Μηλίων του Θουκυδίδη καλύτερα απο εμάς.

    Και εγω χαίρομαι την συζήτηση μαζί σου.Οσο για το μάταιο o Bάσσος Λυσαρίδης έχει πεί χαρακτηριστικά:

    "Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε. Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι"

    «Σου 'παν. Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπες. Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει σύνχιση για το ποιός είναι ο εχθρός και ποιός μας χρωστάει τι. Αν κόψουμε τα ναρκωτικά θα δούμε φως, θα δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Όσο για αυτούς που θεωρούν το μέλλον μαύρο, είναι διότι έκαναν το πάθος και την σταύρωση δικό τους όνειρο και στόχο στη ζωή. Όταν η Ελλάδα πετάξει το σταυρό από το χέρι και πιάσει το ξίφος, τότε θα δει άσπρη μέρα. Τότε μόνο οι άδικοι θα τιμωρηθούν και τότε μόνο οι δίκαιοι θα φτιάξουν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Καυκασιος

    >>Επειδή ο διάβολος είναι στα μικρά γράμματα δές ποιά στάση τήρησαν οι "συγγενείς" μας απέναντι στην Τουρκία πρίν την εισβολή του 1974.

    13 Οκτωβρίου 2010 10:30 π.μ. <<

    Τα γνωριζω και φυσικα οργιζομαι.
    Σημερα οι καταστασεις για την Ελλαδα ειναι αγριοτατες και ψαχνομε τον πιο κοντινο μας για να κατσουμε πλατη-πλατη.Αν διαφωνεις
    πεσμου την εναλλακτικη σου λυση.Και μη μου πεις για Ρωσσους,βασεις στο Αιγαιο και αλλα
    παρομοια,επειδη σε θεωρω ενημερο & αντιλαμβανεσαι τι θα γινει στο Αιγαιο αυθημερον με την πρωτη συναντηση για παραχωρηση βασης στο Αιγαιο.Ας προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα και μη κανωμε τα λαθη της παπαριας που οδηγησαν στην τραγωδια της Κυπρου.Το Αιγαιο οπως και τα γυρω κρατη που δημιουργηθηκαν δεν εγιναν για πλακα και για να φωναζωμε εμεις εκ του ασφαλους.Οι λογοι ειναι τεραστιοι και νομιζω τους γνωριζεις.Ειμαστε πολυ μικροι για να ακροβατησωμε παιζοντας τον Ταρζαν.Αυτη την φορα αν πεσωμε κομματια θα γινωμε και τι να το κανω το τρισαγιο μετα θανατο,να το χεσω αν την ωρα εκεινη θα μαζευομε κομματια γιατι το παιξαμε μαγκες και νταιδες του κολου,οπως συνηθιζουμε.Η συνεση απο εμας ειναι η ασπιδα της Πατριδας μας και το καταλαβαινεις.Οσον αφορα τα "ψιλα γραμματα" ολα τα μελεταω και ευχομαι να μη ξαναγραφουνε τετοια
    και τουλαχιστον εμεις μη τα προκαλεσωμε.αν μας τα επιβαλλουν τοτε θα αντιδρασωμε σκληρα,δεν εχωμε αλλες επιλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Όσο για αυτούς που θεωρούν το μέλλον μαύρο, είναι διότι έκαναν το πάθος και την σταύρωση δικό τους όνειρο και στόχο στη ζωή. Όταν η Ελλάδα πετάξει το σταυρό από το χέρι και πιάσει το ξίφος, τότε θα δει άσπρη μέρα"


    Θα ήθελα να είχα την δυνατότητα, αντί άλλου σχολίου, να αναρτήσω ως απάντηση ένα ζωγραφικό πίνακα του Γάλλου Ευγένιου Ντελακρουά με τον τίτλο "Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου" ή ακόμη καλύτερα έναν πίνακα του Έλληνα Βρυζάκη με τον τίτλο "Η Έξοδος του Μεσολογγίου". Και μη βιαστεί κάποιος να μιλήσει για την υποκειμενικότητα της τέχνης, γιατί οι καλλιτέχνες εκείνοι εξέφραζαν την κυρίαρχη λαϊκή άποψη που συνέβαινε να ήταν και δική τους. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα τέτοιων έργων που αντανακλούν την ατμόσφαιρα χαρμολύπης της εποχής εκείνης και κάθε εποχής.
    Σταυρώσιμη Θλίψη και Αναστάσιμη Χαρά. Αυτή είναι η ζωή του Έλληνα, μέσω αυτής της αντιθετότητας των μερών επιτυγχάνει τη σύνδεση και σύνθεση του Όλου. Και μόνο έτσι αποκτάει διάρκεια στον χρόνο, καθώς προσαρμόζεται και εφαρμόζει στην ζωή του και στην φιλοσοφία του την ίδια τη δομή και τους νόμους του αρχετυπικού σύμπαντος, που το χαρακτηρίζει η αντίθεση, η πολυμέρεια και η σύνθεση.
    Αν δεν υπήρχε ο Εφιάλτης ποτέ δεν θα εκτιμώνταν ο Λεωνίδας όπως θα του άξιζε. Και αν δεν υπήρχε ο Λεωνίδας ποτέ ο Εφιάλτης δεν θα περιφρονούνταν τόσο όσο του άξιζε.

    Πως να πετάξουμε λοιπόν τον Σταυρό; Την πίστη μας; Θα έλεγε στους Αρχαίους προγόνους μας να πετάξουν τον Δία, λίγο πριν τη μάχη των Πλαταιών; Και πως θα αντέξουμε τους Ιουδαίους Τοκογλύφους Σταυρωτές μας χωρίς την ελπίδα της Ανάστασης που είναι το γλυκό βραβείο κάθε αδυσώπητου και δίκαιου αγώνα μας;

    Προτείνω, λοιπόν, να πετάξουμε τον Σιδερένιο στη θάλασσα, μόνο που θα σκουριάσει ο καημένος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "...θα δεις με εκπληξη οτι ...το ξερανε οτι θαρθεις! και στο τραπεζι ειχανε βαλει και ενα πιατο φαγητο για σενα...."

    Α, στο καλό σου, συγκινήθηκα, Σιγά μην μας βάλουν και προδέρμ! Τι μπούρδες λέγονται είναι απίστευτο.
    Κινέζοι, εβραίοι, ρώσοι, άραβες και ό,τι άλλο θέλουν οι άνθρωποι να επενδύσουν να βγάλουν λεφτά. Άμα εμείς είμαστε καραγκιόζηδες και δεν μπορούμε να συνενοηθούμε για μια επένδυση της προκοπής προφανώς διστάζουν. Δεν θα βγούμε και από πάνω διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν μας χαρίζουν τσουβάλια με λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άντε ντε, πες τα χρυσόστομε...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Καυκασιο

    Παρακαλω σε να μεταφερεις εδω ενα κομματι Ελληνικοτατης μουσικης
    του Βαγγελη Παπαθανασιου απο το blog καποιου κοινου...γνωστου μας.

    ----------------------------------
    http://unitedgreeks.blogspot.com/
    ----------------------------------


    Ευχαριστω sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. //...θα δεις με εκπληξη οτι ...το ξερανε οτι θαρθεις! και στο τραπεζι ειχανε βαλει και ενα πιατο φαγητο για σενα...//
    ---------------
    Πόσο όμως θα το πληρώσεις αυτό το πιάτο δεν μας λές !
    Υπάρχει περίπτωση εβραίος να δώσει κάτι χωρίς να προσβλέπει να το πάρει πίσω στο 100πλάσιο;
    Ο εβραίος, σε κερνάει ένα ποτό και μαζί σου δίνει και το σχετικό ...μνημόνιο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @>>13 Οκτωβρίου 2010 3:36 μ.μ.<<
    -------------------

    Η αλληγορια περι "πιατου στο τραπεζι" απευθυνονταν σε αυτους
    που καταλαβαινουν και οχι φυσικα σε εσενα.Εσυ μεινε σε οσα καταλαβαινεις,πιο ευτυχης θα εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαβάζω με έκπληξη:

    "Τι μπούρδες λέγονται είναι απίστευτο.
    Κινέζοι, εβραίοι, ρώσοι, άραβες και ό,τι άλλο θέλουν οι άνθρωποι να επενδύσουν να βγάλουν λεφτά. "

    Αλήθεια; Τί μας λες; Και τώρα το θυμήθηκες; Τόσα χρόνια που ήμασταν συμμαχοι με τα αραβάκια, γιατί μας είχατε ολημερίς και ολονυχτίς στην φιλο-αραβική προπαγάνδα για τα δίκαια του αραβικού λαού; και εφαρμόζατε μάλιστα και τα ίδια μοντέλα αραβικής διαφθοράς και απολυταρχικής διακυβέρνησης και στην Ελλάδα;
    Γιατί δε μας λέγατε και τότε ότι οι άραβες κοιτάνε να κάνουν την δουλειά τους, να μας εκμεταλλευτούνε, να διεισδύσουν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, να οργανώσουν δίκτυα τρομοκρατίας, να έχουν ελληνικά διαβατήρια λαθρέμποροι όπλων, να εκμεταλλεύονται το άβατο του Άγιου Όρους πάσης φύσεως διακινητές;

    Τώρα, το 2010 που είπαμε να αλλάξουμε, λίγο για δοκιμή, μπας και γλιτώσουμε από τα χάλια που έχουμε περιέλθει... τώρα, "ανακαλύψατε" ΑΙΦΝΗΣ ότι δεν υπάρχουν συμμαχίες ιδεολογικές; Kαι αφήνετε να εννοηθεί έντεχνα ότι το "κακό" ΙΣΡΑΗΛ θέλει να μας εκμεταλευτεί; Τί σας ενόχλησε; Το ότι επιτέλους η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε Ενέργεια και ειδικά σε φυσικό αέριο;
    Προφανώς είστε και εσείς καλοί "πατριώτες". Της "άλλης" πατρίδας, όμως

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. [2η αποστολη απαντησης διοτι η 1η δεν δημοσιευθηκε]
    -------------------

    @13 Οκτωβρίου 2010 3:36 μ.μ.

    Με την αλληγορικη μου φραση στο
    12 Οκτωβρίου 2010 9:38 μ.μ. ,δεν απευθυνομουνα σε εσενα ανωνυμε αλλα
    σε αυτους που γνωριζα οτι θα καταλαβουν τι εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απελλή μου, αυτό σου το αφιερώνω δίχως σταυρούς και δίχως σκουριές:
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Sterg Καλή σου μέρα.Δώσε μου μόνο λίγο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ΚΑΥΚΑΣΙΟ
    Και για να ξεφυγουμε και λιγο στο
    APERANTO GALAZIO σου εχω ενα σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πέρα από τις ακρότητες, η Galia έχει πέρα για πέρα δίκιο.

    Όμως το πρόβλημα παραμένει το ίδιο: εμείς δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και έτσι δεν μπορούμε να αποτελέσουμε αξιόπιστο σύμμαχο κανενός.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ΚΑΥΚΑΣΙΟ
    Και για να ξεφυγουμε και λιγο στο
    APERANTO GALAZIO σου εχω ενα σχολιο



    Δεν κατορθωσα να το δημοσιευσω διοτι καπου εκει με τα...feeds δεν
    προχωραει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.