19/1/12

Συρία: Το Ιράν πρότεινε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να ηγηθούν μιας κυβέρνησης

Atlas Info, Μαρόκο


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας αρνήθηκε μια προσφορά που μεταβιβάστηκε από το Ιράν να ηγηθεί μιας κυβέρνησης της χώρας σε αντάλλαγμα τη παραμονή στην εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανέφερε το νούμερο δύο του κινήματος της Συρίας, Μοχάμαντ Φαρούκ Ταϊφούρ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ.



Ιρανικοί διαμεσολαβητές «(...) μας πρότειναν να ηγηθούμε μιας κυβέρνησης (στη Συρία), υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτούμασταν από το αίτημά μας για την αντικατάσταση του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Ταϊφούρ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στη σαουδαραβική εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο. 

Πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να προστατέψει τους άμαχους μέσω της δημιουργίας διαδρόμων ασφαλείας», όπως το ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζιπέ. 
Σε μια συνέντευξη από το γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη, ο ηγέτης της Αδελφότητας, ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να στραφούμε προς τον Αραβικό Σύνδεσμο για να δημοσιεύσει την έκθεση του και να τη διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Ο κ. Ταϊφούρ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας (CNS), ισχυρίστηκε ότι «η συριακή επανάσταση είναι ειρηνική, οι διαδηλωτές επιμένουν στην ειρηνική και μη θρησκευτική πλευρά» της δράσης τους. 
«Ο λαός θα συνεχίσει να (...) διαδηλώσει (κατά του καθεστώτος), ανεξάρτητα από τη σκληρότητα της καταστολής, και να ενεργήσει σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την επίτευξη μιας παρέμβασης για την προστασία των αμάχων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.