20/1/12

Μεγάλες οι οικονομικές απώλειες στη Συρία λόγω των κυρώσεων

Σημαντικές απώλειες έχει υποστεί η Συρία εξαιτίας των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πετρελαϊκών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Πετρελαίου Σουφιάν Αλάου.«Έχουμε υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της αδυναμίας μας να εξάγουμε αργό και πετρελαϊκά προϊόντα. Η έλλειψη κερδών και οι σχετικές απώλειες κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα ανέρχονται σε πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό.


«Το πετρελαϊκό εμπάργκο έχει οδηγήσει στη μείωση της παραγωγής στα 150.000 βαρέλια, δηλαδή 15 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα», πρόσθεσε.Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος τον Απρίλιο του 2011 και έκτοτε τις έχουν ενισχύσει αρκετές φορές.

Αποστασία στρατιωτών στη Συρία-Ένας στρατηγός σκοτώθηκε από στρατιώτες που αποστάτησαν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας στρατηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Συρίας σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες που αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές να πυροβολήσουν εναντίον αμάχων στη Χάμα, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

«Ένας στρατηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, ο Άντελ Μουστάφα, σκοτώθηκε από στρατιώτες που αρνήθηκαν να υπακούσουν τις διαταγές και να πυροβολήσουν εναντίον αμάχων στη συνοικία Μπαμπ Κέμπλι», όπως αναφέρει μία ανακοίνωση των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού.

Ο στρατηγός Μουστάφα «ήταν επικεφαλής πολλών επιχειρήσεων συλλήψεων και δολοφονιών», προσθέτει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «έχουν περικυκλώσει τη συνοικία Μπαμπ Κέμπλι».

'Ένας αξιωματικός με το βαθμό του στρατηγού σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με μία ομάδα αποστατών του στρατού στην πόλη» Χάμα, αναφέρει από τη μεριά του το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκε και ένας υπολοχαγός.

Στο μεταξύ συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών και των Σαμπίχα, των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλάκων, στη Σχολή Επιστημών στο Χαλέπι στη διάρκεια διαδήλωσης.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.