17/1/12

Αναβλύζει ιστορία στο Αϊβαλί από το έδαφος

8276

Οι ανασκαφές που διεξάγονται από αρχαιολόγους υπό την αιγίδα του δήμου Αϊβαλί στην εκκλησία της Φανερωμένης στο Αϊβαλί του νομού Μπαλίκεσιρ,και υπό την επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού, φέρνουν στο φως ιστορία μαζί με άγνωστα στοιχεία.
Οι ανασκαφές που γίνονται μετά την λήψη μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της συνοικίας Κασίμπασά και τα αποτελέσματα της αναμένονται με ενδιαφέρον από τον κόσμο της περιοχής. Η εκκλησία φέρεται να έχει κατασκευαστεί πριν από 200 χρόνια , και ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την ανεύρεση του Αγιάσματος που θεωρείται ιδιαίτερα ιερό για Ορθόδοξους, Καθολικούς και Προτεστάντες, οι έρευνες έφτασαν σε ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το κτίριο αυτό που ονομάζεται από τον κόσμο της περιοχής Εκκλησία Αγιάσματος, επί μακρόν χρησιμοποιήθηκε ως βιομηχανία ελαιολάδου, και τα περασμένα χρόνια για να διαφυλαχτεί, αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη του από το υπουργείο Πολιτισμού και δόθηκε για επισκευή στον δήμο του Αϊβαλί. Στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει ο δήμαρχος του Αϊβαλί Χασάν Μπουλέντ Τουρκοζέν για την τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, υπό την επίβλεψη του Αλί Ακνταμάρ-συμβούλου για θέματα Τέχνης και Πολιτισμού του δήμου και σε συνεργασία με αρχαιολόγους από την Διεύθυνση Μουσείων του Μπαλικεσίρ διεξάγονται εκσκαφές στο δάπεδο της εκκλησίας.

Κατά τις εκσκαφές έχουν φτάσει σε δύο φλέβες νερού. Παράλληλα με αυτό κατεβαίνοντας με σκάλες κάτω βρέθηκε μια πισίνα γύρω από την οποία υπάρχουν ανάγλυφα χριστιανών αγίων. Κατά τις εργασίες βρέθηκε και ένα ανάγλυφο αγγέλου που πιστεύεται ότι απεικονίζει ένα την Ελληνοπούλα στην οποία λέγεται ότι η Παναγία έδειξε που ήταν το αγίασμα στο όνειρο της. Οι αρχαιολόγοι της Διεύθυνσης Μουσείων του Μπαλίκεσίρ αναφέρουν πως είναι σίγουροι ότι το πόσιμο νερό που βρήκαν είναι το αγίασμα, αλλά λένε πως δεν είναι ακόμη σίγουροι αν πρόκειται για πηγάδι ή για στέρνα.

Το ιερό νερό θα πωλείται στους τουρίστες

Έγινε γνωστό πως μετά τα καλά νέα από τις αρχαιολογικές έρευνες , ο δήμαρχος του Αϊβαλί Χασάν Μπουλέντ Τουρκοζέν σχεδιάζει να αρχίσει να πουλάει το ιερό νερό στους τουρίστες που θα έρχονται, διασφαλίζοντας έτσι έσοδα για τον δήμο.
http://turkishgreeknews.org

1 σχόλιο:

  1. Κάπως έτσι είναι και στη Σκύρο, ΚΙ εκεί ο δήμαρχος με τη δημαρχιακή του επιτροπή, μετά των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ και ΝΟΜΙΚΩΝ του συμβούλων, διασφαλίζουν έσοδα για το δήμο ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΣ από το δημόσιο και τη δικαιοσύνη τα ΥΠΕΡ του Δήμου περιουσιακά του στοιχεία, σε μια συνειδητή εξάσκηση ΕΠΙΟΡΚΟΥ καθήκοντος ΕΠΙ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ! ΤΙ κιαν δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο γίνεται ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ παραδοχή καταπάτησης αλλά και υπόδειξη καταπατημένων περιοχών της ευρύτερης ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας που το ΚΡΑΤΟΣ την εμπιστεύθηκε τη διαχείρισή του στο Δήμο Σκύρου, ΑΛΛΑ ο Δήμος Σκύρου ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και των περί ΑΥΤΟΥ την προαγάγει, αν όχι και προς ικανοποίηση εσώτερων ιδιοτελών ή συγγενικών ή ψηφοθηρικών παθολογικών ενστίκτων, τουλάχιστον στα κτηνώδη ένστικτα των καταχραστών της δημόσιας περιουσίας.

    Καλά δε λέμε για εισαγγελέα και πρόεδρο της έδρας, όταν ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ και τη κουτοπονηριά της ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑΣ του ηδονοβλεψία, ΠΕΡΑ ΑΠΟ τη ΤΥΦΛΑ της δικαιοσύνης για την απονομή του ΔΙΚΑΙΟΥ του ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΥ της Εκκλησίας του Δήμου.

    Στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΡΟΥ, ΔΕΝ αναγράφεται, ποιοι δικηγόροι θα κάνουν τις διευθετήσεις, με τους ΕΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ του δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου, καταπατητές της δημοτικής περιουσίας?

    Την επιλεκτική όμως ανάθεση στους δικηγόρους
    Τσοβόλα Δημήτριο (κουμπάρο του δημάρχου) και Χατζηγιαννάκη Ευάγγελο (αδελφό του δημάτχου)
    αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Σκύρου για
    α) την άσκηση διεκδικητικής αγωγής κατά της Μονής Μεγίστης Λαύρας για την εξασφάλιση της κυριότητας του Δήμου στις εκτάσεις που νομίμως κατείχε ως κύριος ανελλιπώς από τον 19ο αιώνα και
    β) την άσκηση διεκδικητικής αγωγής κατά της Μονής Μεγίστης Λαύρας για την αναζήτηση της αποζημίωσης που έλαβε αχρεωστήτως από το Ελληνικό Δημόσιο για το ακίνητο που ανήκει στο Δήμο.

    Τώρα όμως το πως ο δήμος πήρε αποζημίωση από το δημόσιο για το φράγμα στο ΦΕΡΕ ΚΑΜΠΟ, ενώ δεν έχει κάνει αποδοχή του περιουσιακού αυτού στοιχείου από το δημόσιο με διοικητική ή συμβολαιογραφική πράξη, και ΟΥΤΕ το υπερασπίζετε, ΑΛΛΑ από την ΑΛΛΗ βολεύτηκαν και κάποιοι καταπατητές πλασματικών συμβολαίων, μιας και ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ για απόκρυψη στοιχείων σε συνεργεία αποδοχής αυτού του γεγονότος από ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες και δικαιοσύνη, είναι άλλων τραμπούκων της διαφθοράς και τρομοκρατών του ευνομούμενου της πολιτείας ευαγγέλιο!

    Σε δυο μήνες θα γιορτάσουν ΚΑΙ στη Σκύρο, οι επιζώντες τις, ". ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων.." κοτζαμπάσηδες των διαπλεκόμενων στη διαφθορά, την 25 Μαρτίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.