17/1/12

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ SOM Εντός του χρόνου οι δοκιμές για επίτευξη βεληνεκούς 500 χλμ.

Αντιστροφή μέτρηση για τον τουρκικό πύραυλο SOM…Η Τουρκία μετράει μέρες για τον πύραυλο με εμβέλεια 2500 χλμ...Ο τουρκικός κατευθυνόμενος πύραυλος κρουζ ονομάζεται ως SOM...


Ο πύραυλος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των αναγκών των Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων, για να χτυπήσει τους στόχους με μεγάλη ακρίβεια χωρίς να αποτελέσει στόχο στα δραστικά αντιπυραυλικά συστήματα των εχθρικών αεροσκαφών.

Το πυραυλικό σύστημα έχει ήδη κατασκευαστεί σε τρεις εκδοχές και προς το παρόν έχει βεληνεκές πάνω από 180 χλμ.

Το SAGE, Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας του TÜBİTAK (του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Τουρκίας) εδώ και έξι χρόνια συνεχίζει τις εργασίες του στο πεδίο αυτό και σήμερα έχει αυξήσει το βεληνεκές του πυραύλου στα 300 χλμ.

Εντός του χρόνου θα ακολουθήσουν οι δοκιμές για επίτευξη βεληνεκούς 500 χλμ. και θα αυξηθεί το βεληνεκές του πυραύλου πρώτα στα 500 χλμ και το 2014 στα 2.500 χλμ.

Η δομή του πύραυλου που δυσκολεύει τα ραντάρ του εχθρού να τον εντοπίσουν, ακολουθεί με χαμηλό υψόμετρο το σημείο που ορίζεται και μπορεί να προχωρήσει προς το στόχο του ξεφεύγοντας από τα στοιχεία της αεροπορικής άμυνας του εχθρού του αέρα.

Στον πύραυλο προστέθηκαν το σύστημα πλοήγησης και το σύστημα παγκόσμιας τοποθέτησης.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.