2/1/12

Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τουρκία

Έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 1ης προς 2α Ιανουαρίου σε αποθήκη πυρομαχικών του τουρκικού στρατού, στην κωμόπολη Γιαχσιχάν (Yahşihan), του νομού Κιρίκκαλε. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τέσσερις εργάτες, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε κατόπιν επέμβασης της Πυροσβεστικής, των οχημάτων της βιομηχανίας πυρομαχικών ΜΚΕ του Κιρίκκαλε, και της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (!).

Η συμμετοχή στις εργασίες ανάσυρσης των πτωμάτων τμημάτων της αμαρτωλής Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΔΑΠ) προκαλεί ερωτηματικά, αφού τμήματα της εν λόγω διοίκησης έχουν αναμειχθεί επανειλημμένα σε προβοκατόρικες παρακρατικές και παραστρατιωτικές ενέργειες.
 Η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αποσυναρμολόγησης και Διαχωρισμού Πυρομαχικών της Διοίκησης Αποθήκης Βάσης Πυρομαχικών του τουρκικού στρατού, που έχει έδρα την κωμόπολη Γιαχσιχάν. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι ζημιές από την έκρηξη είναι μεγάλες.
Στον τόπο της έκρηξης μετέβησαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης και ο διοικητής Συντάγματος Στρατοχωροφυλακής του νομού Κιρίκκαλε.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.