10/1/12

Διάβημα για την χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου

Με μία πολύ σοβαρή επιθετική ενέργεια έκαναν ποδαρικό στο 2012 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τουρκικό ελικόπτερο τύπου S-70, το μεσημέρι της Δευτέρας έκανε χαμηλή πτήση μόλις 70 μέτρα πάνω από τη νήσο Ρω για αρκετά λεπτά. Προκειμένου να υποχρεωθεί το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί πάνω από το νησί, η Πολεμική Αεροπορία απέστειλε στην περιοχή δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία αναχαίτισαν εικονικά τους Τούρκους εισβολείς.
Για το περιστατικό αυτό η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα προχώρησε ήδη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.Αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου θεωρούν ότι ενδεχομένως το τουρκικό ελικόπτερο τσέκαρε τη δυνατότητα επικοινωνίας του με τα τουρκικά ραντάρ ακόμη και σε αυτό το χαμηλό ύψος πάνω από ένα ελληνικό νησί. Τη Δευτέρα ακόμη δύο τουρκικά ελικόπτερα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη κάποια στρατιωτική άσκηση.

Επίσης ασυνήθιστο ήταν το γεγονός της νυχτερινής πτήσης έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που εισέβαλαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου και αφού κινήθηκαν περιμετρικά της Χίου βγήκαν από τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν από το FIR Αθηνών πετώντας ανάμεσα στη Χίο και την Σάμο.

3 σχόλια:

  1. Πω, πω, πω...

    Πρέπει να τρομοκρατήθηκαν οι Τούρκοι μόλις το πήραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι,έτσι,χτυπήστε τους αλύπητα.

    Άντε να το ξανακάνουν μετά απο το διάβημα που τους στείλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα το είδα...
    Καλά τώρα που κάνουμε περικοπές δαπανών ξοδεύουν χαρτί ;
    Καλά τώρα να δω τι θα πουν στην Μερκοζί για τις σπατάλες;

    Πω πω σκιάχτηκα , πω πω τι να σκέφτηκε ο Ερντι ; και η μαιμού δίπλα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.