24/1/12

Στην κόψη του ξυραφιού


της Ελίνας Γαληνού
Η συνταγή τρομοκράτησης προς τους Ελληνες, έχοντας αποδειχτεί ήδη αρκετά αποτελεσματική, συνεχίζεται. Η γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται πρόθυμη να βοηθήσει, πλήν όμως η τρόικα, προειδοποιεί. "Αν δεν συμμορφωθείτε προς τις εντολές μας, δεν θα πάρετε άλλη δόση.." Πάλι το σήριαλ με τις δόσεις στο προσκήνιο και τον ελληνικό λαουτζίκο να τρέμει από τον φόβο του, μη και του κόψουν τα υπόλοιπα από μισθούς και συντάξεις. Και προ αυτής της άθλιας παρωδίας που αποκαλείται "πρόγραμμα οικονομικής ανάταξης", οι αλληλοσπαραγμοί εντός των κόλπων της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" λόγω φιλαρχίας, συμπληρώνουν την κωμωδία. 

Η ελληνική περίπτωση όμως, μάλλον με τραγωδία προσομοιάζει. Μια ακόμα τραγωδία στην δραματική της Ιστορία, που ξαναθυμίζει τα ίδια λάθη και πάθη, εγχώρια και αλλότρια. Ας μη μακρυγορούμε όμως, γιατί ο κατάλογος είναι μακρύς ενώ ο χρόνος, ελάχιστος και η χώρα, στην κόψη του ξυραφιού. Μέσα σε δύο χρόνια, η κάθοδος της Ελλάδας στην Κόλαση, πραγματοποιήθηκε με απίστευτη ταχύτητα. Τώρα, εν όψει των "κρισίμων διαπραγματεύσεων", θα παιχτούν τα ζάρια της τύχης μας μια κι΄έξω. Ο,τι συμφωνηθεί, υπογραφεί και χαθεί, θα καθορίζει το μέλλον μας επί μακρώ. Διότι μετά την αποπεράτωση των υπογραφών, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! 
Περιμένοντας την τρόικα, οι διάφορες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται επί ποδός επιχειρώντας να μειώσει η καθεμιά τους, κάποια από τα επερχόμενα βάρη των μελών της. Δικαιολογημένη η στάση τους, αλλά...Αν όλοι βλέπαμε την κατάσταση το ίδιο σφαιρικά, σε βάθος και όχι με κοντόφθαλμες προσεγγίσεις, σίγουρα οι άλλοι θα μας αξιολογούσαν διαφορετικά. Αν είχαν να κάνουν με έναν λαό που θα ενωνόταν προκειμένου να περισώσει-όχι τα μικροσυμφέροντα των ομάδων, αλλά τα ουσιαστικά της ύπαρξής του, μπορεί να μας υπολόγιζαν περισσότερο. Βεβαίως, γνωρίζουν ότι πολλοί Ελληνες δεν καταπίνουν πλέον αμάσητες ούτε τις ειδήσεις των ΜΜΕ, ούτε τις φημολογίες και τα τρομοκρατικά σενάρια που διαδίδονται "για να καθίσουμε φρόνιμα". Κάτι τέτοιοι, δεν πτοούνται από τις παιδαριώδεις φοβέρες "ότι θα πεινάσουμε". Ξέρουν πολλά και... για πολλούς, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους κι΄ας καταπίνουν τα ηρεμιστικά με τις χούφτες! Ομως στο τιμόνι της εξουσίας, βρίσκονται άλλοι και όχι αυτοί.  
Αυτήν τη στιγμή, η Ελλάδα, ένα από τα παλιότερα μέλη της ΕΕ, η χώρα με την εξέχουσας σημασίας γεωπολιτική θέση και με τον σημαντικό ορυκτό πλούτο, βάλλεται πανταχόθεν. Αρπακτικές διαθέσεις γειτόνων, γεωπολιτικά συμφέροντα, ενεργειακές στρατηγικές του διεθνούς παράγοντα, σκοτεινά γκρούπ κερδοσκόπων, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την χρηματοπιστωτική κρίση, σαν αφορμή αυτού του επαίσχυντου βιασμού. Και η χώρα μας, η οποία πάντα έδινε το καλό παράδειγμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και φιλίας προς κάθε κατεύθυνση και συχνά αφειδώς, βρέθηκε επί ξηρού ακμής. Ναί, αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας, είμαστε ουσιαστικά μόνοι, παρ΄όλες τις φιλίες, τις συμμαχίες και συνεργασίες που θεωρούσαμε υπολογίσιμες. Ισως επιφανειακά, αυτό να μην ισχύει, αλλά εις βάθος, είναι η πικρή αλήθεια. Μας ήθελαν πάντα και μας θέλουν όλοι με το κεφάλι σκυμμένο, σταθμίζοντας σκληρά, πρώτα τα δικά τους οφέλη. 
Αν και δεν είναι πρακτικά ωφέλιμη η παράδοση του νού σε οράματα, ιδίως τέτοιες στιγμές, ένα όραμα έχει κυριέχει το μυαλό μερικών ανθρώπων. Το ακούω και μ΄αρέσει, γιατί το νιώθω να ξυπνάει δυνάμεις κοιμισμένες. Φανταστείτε να άλλαζαν τα δεδομένα και οι συσχετισμοί, ξαφνικά και απότομα. Να βγαίναμε από το σκοτάδι στο φώς, λόγω κάποιας απρόβλεπτης εξέλιξης, είτε σχετικής με το κούρεμα του χρέους, είτε για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μας, ή ...την χρησιμότητα της γεωπολιτικής μας θέσης. Τότε, η Ελλάδα θα βρισκόταν ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, δεχόμενη αντί για προσβολές και ύβρεις, καταιγισμούς ευσήμων και φιλοφρονήσεων. Και η Νέμεσις θα ζητούσε την ικανοποίησή της, για όλους όσους μας πλήγωσαν. Απέναντί της, η Αρετή της φυλής μας, θα παρακαλούσε δακρυσμένη να δείξουμε έλεος στους δημίους μας, για να μην τρωθεί το ανθρωπιστικό πρόσωπό μας...  
Ο ελληνικός λαός όμως, έχοντας πάρει ένα από τα σκληρότερα μαθήματα της Νεώτερης Ιστορίας του, θα πρέπει να αλλάξει στάση και μυαλά για όλους και για όλα, μια για πάντα. Διαφορετικά, θα προκαλέσει πάλι τη μοίρα του. 

2 σχόλια:

  1. ΧαΧα Τι κοσμος!!!!!Καμαριλα, σκετη μποχα και περισσο θρασος εναντι των ιθαγενων αυτης της χωρας που στεναζουν.Εσωτερικη αποικιοκρατια "ευγενων" της ελεeινοτερης μορφης γιατι ειναι και πρωην πειναλες που αναρρηχηθηκαν στην πλατη των ευπιστων πολιτων αυτης της ταλαιπωρης περιοχης του πλανητη Γη.

    "Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, καθώς μετά από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Μάλιστα από τον έλεγχο προέκυψε πως ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα, δεν τα έχει πληρώσει.
    Παράλληλα οι αρχές αναζητούν και τη σύζυγό του, Βιργινία Βεντουράκη, (ιδιοκτήτρια των ομώνυμων καταστημάτων,γευσιγνωσία κρασιών ,ευζωίστρια...)η οποία φέρεται και αυτή με τη σειρά της να έχει σημαντικά χρέη προς το Δημόσιο."
    http://www.athinorama.gr/umami/wine/articles/?id=1389
    (εδω ειναι με τις φιλες της ,Σταη και σια και χωμενες στα κοινωνικα τους ενδιαφεροντα)

    Και ο απειλων με αγωγη κ.Φυντα(νακης)νιδης...της εκπομπης "χθες,σημερα,αυριο" με τα "16,085 ευρω" που δεν αναφερεται στην προσωπικη του αμοιβη αλλα"κανω μια ποιοτικη εκπομπη" δηλαδη αυτη με την παρεουλα και τα τραγουδακια της πενταρας.
    http://youtu.be/C0ttKjOyPQ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ούτε οι καλόγεροι που ξεχύνονταν στους δρόμους Κωνσταντινούπολης για να επιβάλουν τις ορέξεις τους ΥΠΕΡ αλλώτριων συμφερόνων, δεν ήταν τόσο φανατικά ημιμαθής, όσο η πληθώρα καλαμαράδων, δικηγόρων, εισαγγελέων, πολιτικών.

    Δηλαδή κατά τον κάλο των ανωτέρω (καλαμαράδων δικηγόρων εισαγγελέων πολιτικών) τι θέλει η Μερκελ, (μιας και πάντα κάποιος άλλο9ς φταίει) ΛΕΤΕ να θέλει να μειώσει την αξία των ενέχυρων της λευτεριάς της ελλάδας από τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ των Ελλήνω κοτζαμπάσηδων ασχέτος δόγματος? και ενστίκτων? πλιατσικολογήματος, ή να στουπώσει την ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ των οικονομικών της Ε.Ε. αν όχι όλης της ανθρωπότητας.

    Γιατί η Ελλάδα είναι το προπύργιο του ταραξία Ισραήλ και των νταβατζήδων των επιβαλόμενων ακάλυπτων επιταγών

    Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα παραμένει ως ενέχυρο των ιδιωτών τραπεζιτών εξ αγγλεταίρας, σε σημείο που σπεκουλάρουν τις μετοχές της τράπεδας τους ΑΥΤΗΣ της λεγόμενης τράπεζας της Ελλάδας στο χρημαρτηστήριο, ΕΕΕ!!! να μην έχουν και δικούς τους ειδήμονες στο γκουβέρνο ή τον περίγυρό του που παιζουν το ρόλο του χαμελαίωντα?

    Κατά τ΄ άλλα δε ξέρω κατά πόσω διαμαρτυρήθηκε η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας ή και των θρησκευόμενων "Ελλήνων" που περιμένουν την έλευση του ΜΑΣΑΙΑ, για το προτεινόμενο εικονογράφημα σε σχολικό βιβλίο, όπου Ελληνας να προσκυνά το ραβίνο αργυρμοιβό!

    Και να σκεφτεί κανεις ΟΤΙ τόοοσα χρόνια αυτό είνα πραγματικότητα ενός παραμυθιού που δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ΑΚΟΜΗ!! ΟΜΩΣ καιεεε γι αυτο βέβαια η ΜΕΡΛΕΛ ΦΤΑΙΕΙ!

    Να υγειαίνου οι καλαμαράδες οικονομολόγοι εισαγγελείς δικηγόροι πολιτικοι και δημοσιογράφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.