1/1/12

ΗΠΑ: Αγοράζουν αεροσκάφη από την Βραζιλία

Η βραζιλιάνικη κατασκευάστρια αεροσκαφών Embraer θα πωλήσει 20 αεροσκάφη τύπου A-29 Super Tucano στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, έπειτα από παραγγελία του Πενταγώνου, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 355 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.
Πέρα από τα αεροσκάφη, η παραγγελία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό εξοπλισμό, υποστήριξη στις διαδικασίες συντήρησης και εξοπλισμό συντήρησης.

«Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την επενδυτική στρατηγική μας στις ΗΠΑ και να παραδώσουμε τα A-29 Super Tucano στην ώρα τους και εντός προϋπολογισμού», δήλωσε ο Λουίς Κάρλους Αγκιάρ, ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα παραχθούν σε συνεργασία με την εδρεύουσα στις Ηνωμένες Πολιτείες εταιρία Sierra Nevada Corporation (SNC), θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πιλότων, την συγκέντρωση πληροφοριών και επιχειρήσεις ελαφράς αεροπορικής υποστήριξης.

Τα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για επιχειρήσεις καταστολής εξεγέρσεων και σήμερα χρησιμοποιούνται από πολεμικές αεροπορίες πέντε χωρών και έχουν παραγγελθεί από άλλες, σύμφωνα με την Embraer.
http://www.real.gr

2 σχόλια:

  1. Embraer, A-29 Super Tucano and... United States = About 70 percent of the parts that it puts into its planes are made in the United States

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αεροσκαφη δεν σχεδιαστηκαν φυσικα για καταστολη εξεγερσεων , αλλα για εγγυς αεροπορικη υποστηριξη , αναγνωριση , επιτηρηση , κτλ . Η τελευταια παραγραφος του αρθρου ειναι ανακριβης . Η αξια ενος τετοιου φτηνου στην αγορα και στην χρηση αεροσκαφους , θα ηταν τεραστια για μια χωρα σαν την Ελλαδα . Καμια 100 αρια μοναδες μοιρασμενες μεταξυ Στρατου ξηρας (70)και ναυτικου-λιμενικου (30)θα ηταν πραγματικος πολλαπλασιαστης δυναμης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.