10/1/12

Βρετανία: Το Ισραήλ προετοιμάζεται στην ιδέα το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε ένα χρόνο

Το Ισραήλ προετοιμάζεται στην ιδέα ενός Ιράν που μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνική στρατιωτική δύναμη μέσα σε ένα χρόνο, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Times επικαλούμενη ισραηλινή έκθεση.

Το εθνικό Ινστιτούτο Μελετών Ασφαλείας του Ισραήλ (INSS) ετοίμασε σενάρια ώστε να αντιδράσει σε μια ιρανική πυρηνική δοκιμή ύστερα από αίτημα πρώην πρεσβευτών, αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και πρώην αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε περίπτωση ιρανικής πυρηνικής δοκιμής, το INSS προβλέπει κυρίως βαθιές αλλαγές στην ισορροπία των εξουσιών στη Μέση Ανατολή, προσθέτει η εφημερίδα σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της έκθεσης εστάλησαν στον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν έχει αρχίσει την παραγωγή εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου στις εγκαταστάσεις του στην πόλη Φορντό, οι οποίες βρίσκονται κάτω από ορεινή τοποθεσία και είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί στο σημείο αυτό επίθεση.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου είναι στο επίκεντρο της πολυετούς διένεξης μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας, η οποία φοβάται ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της Τεχεράνης.
Α.Γ.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ωραία!! αφού οι τραπεζίτες ιδιοκτήτες του Ισραήλ, το πρώτο που κάναν ήταν να το εξοπλίσουν με ατομικά όπλα για να μη αμφισβητεί κανείς τη δυναμική των ακάλυπτων επιταγών τους, την απαίτηση δικαιωμάτων με ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ για τη υποθήκη επί της Λευτεριά της Ελλάδας, και ως εχέγγυο για την δημιουργία και ύπαρξη διαφυγής ασύλου!

    Με τι παιδεία? και γιατί να σεβαστεί ο πολεμοχαρής Γιαχβέ, τον ειρηνόφιλο Μωάμεθ? στο κάτω κάτω η αιρετική φυλετική καταγωγή του ΜΑΣΑΙΑ είναι δεδομένη ασχέτως προέλευση χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.