15/1/12

Oνειρο Ζώ Μήν Μέ Ξυπνάτε

Μια «ανάσα» από το ΠΑΣΟΚ τα κόμματα της Αριστεράς
Προβάδισμα, χωρίς αυτοδυναμία, της ΝΔ κατά 16,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο τύπο ενώ ενισχυμένες εμφανίζονται οι δυνάμεις της αριστεράς.


Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Ν.Δ. συγκεντρώνει 30,5% , το ΠΑΣΟΚ 14%, η ΔΗΜΑΡ 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 4%, η ΔΗΣΥ 2,5% τα λοιπά κόμματα συνολικά 5,5% και η αποχή το 32,5%,

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» σε μία επτακομματική Βουλή η ΝΔ θα εξασφαλίσει από 127 έως 138 έδρες μένοντας μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει από 32 έως 43 βουλευτές απέχοντας κατά πολύ από τους 160 βουλευτές που ανέδειξε το 2009. Τριάντα έως 38 έδρες θα αναλογούν στο ΚΚΕ και 12 έως 18 έδρες θα καταλάβει το ΛΑ.Ο.Σ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 30 έως 35 βουλευτές, με 8 έως 13 βουλευτές θα εκπροσωπούνται στη Βουλή οι Οικολόγοι και 28 με 45 έδρες θα καταλάβει η Δημοκρατική Αριστερά.


Στην περίπτωση σχηματισμού Βουλής με τη συμμετοχή οκτώ κομμάτων οι έδρες της ΝΔ θα κυμαίνονται από 125 έως 136 και του ΠΑΣΟΚ από 32 έως 42. Το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει από 29 έως 37 έδρες και ο ΛΑ.Ο.Σ από 12 έως 17. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 29 έως 34 βουλευτές και από 8 έως 13 βουλευτές θα εκλέξουν οι Οικολόγοι. Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταλάβει 28 έως 43 έδρες και η Δημοκρατική Συμμαχία θα εκπροσωπείται με 8 έως 9 βουλευτές.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι αρνητικές γνώμες για τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου φθάνουν το 91%, ενώ το 87% θεωρεί ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και το 85% δηλώνεί δυσαρεστημένο από το επίπεδο ζωής.
http://www.real.gr/

8 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κατέστρεψαν τη χώρα,αλλά η αριστερά ακόμη δεν μπορεί να τους φτάσει.

    Δεν τους λέει τίποτα αυτό;

    Καλά που ήταν και η ''αριστερά'' τόσα χρόνια και συντηρήθηκαν τα δύο πιράνχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αριστεροσοσιαλ(η)στικη θολοκουλτουρα της αυτοκαταστροφης και προδοσιας με τιποτα δεν εχει περιθωριοποιηθει.

    Τα ποσοστα μαζι με τους οικολογικα πρασινο-βαμενους κομμουνιστες παραμενουν στα 56 % ...

    Αιωνια η προοδος στο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΚισταν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κοματόσκυλα δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν τίποτε και άς έχουν καταστρέψει τη Πατρίδα τα 2 κόματα(μαγαζιά) τους.
    Μετά απο λεηλασία 40 ετών εμφανίζουν τέτοια ποσοστά? Αυτή είναι η ποιότητά μας σαν λαός.
    Δεν είχα βεβαίως καμία αμφιβολία,τίποτε δεν είναι τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κεντοαριστερά σε πλήρη σύγχυση, δεν ξέρει σε ποιό προοδευτικό σαπιοκάραβο να επιβιβαστεί, να μπώ εδώ, να μπώ εκεί, να μπώ στου χατζηπετρή, προκειμένου να επανέλθει στο μέλλον να μας ξανασώσει, αφού προηγουμένως χρεώσει όλα τα δεινά που δημιούργησε στον τόπο, στην κεντροδεξιά που έρχεται σε λίγο στην εξουσία.
    Βέβαια με την πολιτική αποχαύνωση που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα δημιουργικά χρόνια του σοσιαλισμού, είμαι βέβαιος ότι θα τους ενθαρρύνουμε σε λίγο να μας ξανασώσουν από την αναχρονιστική δεξιά.

    Αγαπητέ χρήστο Χατζησαβίδη

    Δεν γίνεσαι ποιο αντικειμενικός βάζοντας στο ίδιο σακί τα δύο μεγάλα κόμματα, η κεντροαριστερά αιματοκύλησε τη χώρα σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας και κατάφερε με την προπαγάνδα της να εμφανίζεται ως ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος, ενώ νομίζω ότι υπήρξε ο ορισμός της καταστροφής.
    Σήμερα λοιπόν που καταρρέουν πολιτικά και προσπαθούν να κρυφτούν, μην παίζεις στο παιχνίδι τους, όπως αυτό το εξέφρασε με τη γνωστή φράση ο Πάγκαλος, μαζί τα φάγαμε, όλοι φταίξαμε, όλοι ίδιοι ήμαστε, ε όχι δεν είναι όλα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκάτοικε,δεν νιώθω καμία ανάγκη να ενισχύσω την αντικειμενικότητα μου.Εσύ όμως,θυμάσαι να έκανε τίποτα κακό η κεντρο-δεξιά; Εγώ δεν θα μπώ στη διαδικασία να διαλέξω ώς πολίτης τον λιγότερο απατεώνα,είναι όμως δουλειά της Δικαιοσύνης να ερευνήσει και ανάλογα με την ευθύνη να τιμωρήσει τον κάθε ένα απο αυτούς.

    Όσο για τα παλαιότερα εγκλήματα,όπως γνωρίζω για τα εγκλήματα των αριστερών έτσι γνωρίζω και για εκείνα των δεξιών,και καλύτερα να μην αναφέρουμε παραδείγματα γιατί μόνο ντροπή προκαλεί η εποχή εκείνη.

    Ανοίξτε τα μάτια σας και το μυαλό σας,τα κόμματα και οι ψευτοιδεολογίες τους μας κατέστρεψαν,φτάνει με αυτές τις μαλακίες,δεν μας παίρνει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xρήστο Χατζησαββίδη

    Η διαφωνία μου μαζί σου είναι η απόλυτη εξίσωση, γιατί νομίζω ότι υπεραπλουστεύεις τα πράγματα, παρασυρμένος από τον θυμό που σε διακατέχει, όπως όλους μας.
    Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ο Έλληνας έχασε το ήθος του και γι'αυτό θεωρώ αποκλειστικά υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, που δημιούργησε τον γνωστό πλέον νεοέλληνα στα μέτρα που τον ήθελε για να τον εξουσιάζει δια βίου.
    Αυτό που σου αναφέρω παραπάνω είναι ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, ισοδύναμο εθνικής καταστροφής γιατί έχει γενετική συνέχεια, έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον ο βαμμένος και αμετανόητος δεξιός και δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκάτοικε,δεν είναι κακό να διαφωνούμε.Δεν επιχειρώ συμψηφισμό,όλοι γνωρίζουμε καλά τι έχει έχει κάνει ο κάθε πολιτικός χώρος.Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα τώρα είναι αν είναι διεφθαρμένοι,λίγο ή πολύ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.Αυτό σας εξηγώ τόσο καιρό και δεν λέτε να με καταλάβετε.Δεν πρόκειται να στηρίξω και να πιστέψω ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ.

    Με το να σε θεωρούν δεδομένο,έχοντας πάψει να τους κρίνεις παρά μονάχα να τους ακολουθείς τυφλά,δεν βοηθάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.