5/4/18

Άρθρο γροθιά στο στομάχι - Διαβάστε το: "Πώς οι «δημαρχαίοι» κατέστρεψαν σιωπηλά την Αθήνα"


15 χρόνια μετά, επέστρεψα στην παλιά μου γειτονιά για την επετειακή εκδήλωση τους ενός χρόνου λειτουργίας του δ. Η σχολή μου, η alma mater μου όπως θα έλεγαν και οι Ρωμαίοι, με υποδέχθηκε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο. Έξω ακριβώς από το ιστορικό κτίριο της Νομικής, και δίπλα από τον χώρο της εκδήλωσης, έχουν εγκατασταθεί ομάδες τοξικομανών οι οποίοι κάνουν ενδοφλέβια χρήση ουσιών ανοιχτά μπροστά στον κόσμο, πρωί - μεσημέρι - βράδυ! Μια τραγική και ταυτόχρονα θλιβερή πραγματικότητα. Κυριολεκτικά δυο βήματα δίπλα, νέοι και νέες 18 χρονών περνούν ανάμεσα από τους τοξικομανείς για να μπουν στη σχολή για μάθημα. Όλα αυτά στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία και που ανέπτυξε τις τέχνες και τα γράμματα όσο λίγες άλλες.
Η πόλη μας, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι εγκαταλελειμμένη και στην ουσία ακυβέρνητη. Η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού είναι πλέον κέντρο τρόμου και παρανομίας. Στην ουσία έχουμε χάσει την πόλη μας. Η εγκληματική αδιαφορία του δήμου τα τελευταία χρόνια, έχει παραδώσει τους κυριότερους και ιστορικότερους δρόμους της πόλης στο σκοτάδι και την εγκληματικότητα. Η Ομόνοια και η γύρω περιοχή θυμίζει μεσανατολικά κακόφημα σοκάκια όπου τα πάντα αγοράζονται και όλοι κινδυνεύουν. Πρόσφατα επιχείρησα να επισκεφθώ τα φημισμένα «γιαουρτάδικα» της Σατωβριάνδου όπως συνήθιζα κάποτε. Σε μια στροφή από την Ακαδημίας στην Θεμιστοκλέους έπεσα πάνω σε ομάδα αλλοδαπών που μοίραζαν σακούλες γεμάτες ναρκωτικά, προφανώς για να τα πουλήσουν στα θύματα – συνανθρώπους μας. Τους κοίταξα, με κοίταξαν, είχα το θράσος να συνεχίσω να προχωράω, και αυτοί είχαν το θάρρος να μου επιτρέψουν να φύγω.
Η εμπορική Πατησίων είναι σήμερα κρανίου τόπος, με την παραμικρή παραφωνία των βαρβάρων που ζουν στις σπηλιές του Πολυτεχνείου και βγαίνουν μόνο για να κάψουν και να καταστρέψουν, ουρλιάζοντας στην ιδεολογική γλώσσα του Μαρξ και του μεσαίωνα. Ανάμεσα από το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Τοσίτσα, για ακόμα μια φορά συναντάς τοξικομανείς να κυκλοφορούν με σύριγγες και κάνουν χρήση μέρα μεσημέρι. Ακριβώς δίπλα από το μεγαλύτερο μουσείο του Ελληνισμού! Λίγο πιο κάτω το πάρκο στο πεδίο του Άρεως είναι ένα χαμένο εθνικό έδαφος. Το έχουν κατακτήσει ομάδες που αυτοαποκαλούνται «Συλλογικότητες»(!) και θυμίζουν οργανώσεις κανίβαλων της Αποκάλυψης. Πριν λίγο καιρό, περνώντας από την Μαυροματαίων (τον δρόμο που οδηγεί στα δικαστήρια της πόλης μας), είδα από το αυτοκίνητο μου ομάδες ανθρώπων να έχουν ανάψει φωτιά, όχι σε βαρέλια, αλλά κάτω στο πεζοδρόμιο δίπλα από το άλσος, λες και είχε έρθει ο Αρμαγεδδών. Ο φωτισμός στη γειτονιά είναι ανύπαρκτος και σκέφτηκα πως όχι γυναίκα μόνη της, ούτε με τους φίλους μου δεν μπορούσα να περπατήσω τον άλλοτε γνωστό μου δρόμο. Ποιες είναι άραγε αυτές οι συλλογικότητες των βαρβάρων στις οποίες παρέδωσαν οι δημαρχαίοι τον έλεγχο και από πού τους κρατάνε;! Τον ξεχάσαμε λοιπόν και αυτόν τον χώρο πρασίνου, πάμε παρακάτω – λες και μας έμειναν πολλοί με την εγκατάλειψη και του Εθνικού Κήπου!
Ταυτόχρονα, οι άστεγοι συμπολίτες μας διαρκώς αυξάνονται και ο δήμος δεν περνάει να τους δώσει ούτε λίγο ζεστό τσάι και μια κουβέρτα. Πόσο μάλλον να τους φιλοξενήσει στους χώρους που με τα τέλη μας συντηρούμε. Περπατάς στο κέντρο και βλέπεις μια εικόνα πολέμου, λες και υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι επιζήσαντες κάποιας εισβολής. Με την υποστήριξη και προφανώς την αμέλεια του δήμου, οι περιοχές της πόλης μας έχουν καταλήξει σε μια χωματερή με σκουπίδια, πανό, γκράφιτι και δυσωδία. Το χειρότερο είναι πως όλα αυτό αποτελεί μια στρατηγική υποβάθμισης περιοχών για να αγοράσουν φτηνά και να πουλήσουν στο μέλλον ακριβά, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και μέλη κομμάτων (πχ της νουδούλας). Ο δήμος δηλαδή αντί για να βοηθήσει, εκμεταλλεύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο συμπολίτες μας αστέγους και τοξικομανείς και τους μεταφέρει σε συγκεκριμένες περιοχές καθ’ υπόδειξη των χορηγών του, για να τις υποβαθμίσουν και να οδηγήσουν άλλους συμπολίτες μας να φύγουν από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους και να πουλήσουν κοψοχρονιά στα πολιτικά κοράκια που καραδοκούν. Αν δεν αντιδράσουμε, στο τέλος το μόνο που θα μείνει δικό μας θα είναι το Σύνταγμα και η γύρω περιοχές. Και εκεί θα κινούμαστε.
Τα βιβλιοπωλεία στο Λυκαβηττό έκλεισαν γιατί ο σάπιος δήμος αντί για να τα υποστηρίξει με κοινωνικές δράσεις και πολιτιστικά δρώμενα, προτίμησε να κάνει λούμπεν ψευτοεκδηλώσεις με γραφικές αριστερίστικες πρωτοβουλίες για την «πολύ-πολιτισμικότητα», και να φιγουράρουν οι γελοίοι σε Ευρωπαϊκά πάρτι, εξασφαλίζοντας κρατικές και ευρωπαϊκές χορηγίες για τον ανίκανο εαυτό τους και τα αμόρφωτα παραπαίδια τους. Όχι για διαχείριση του πλούτου της Αθήνας, ούτε για τη διαχείριση των παγόβουνων της Αλάσκα δεν είναι ικανοί. Και έτσι μας έχουν καταντήσει παρακατιανούς. Η πόλη μας μια χωματερή, να έρχονται πολίτες από όλον τον κόσμο, κλεισμένοι σε συγκεκριμένες περιοχές από την γύρω παρανομία, να θαυμάζουν κάθε τι αρχαίο και να σιχαίνονται κάθε τι που έχουν φτιάξει και για το οποίο είναι υπαίτιοι οι δημαρχαίοι.
Θυμηθείτε πως είμαστε η πόλη με το μακροβιότερο και ιστορικότερο σχολείο της ανθρωπότητας – την Ακαδημία Πλάτωνος και την έχουμε ξεχασμένη και υποτιμημένη λόγω της εξαθλίωσης της γύρω περιοχής από το δήμο. Οι ευθύνες για όλα τα παραπάνω είναι τεράστιες και μιλάμε για κανονικό έγκλημα και όχι μόνο πολιτιστικό. Εγκλήματα πολιτικά, οικονομικά και εθνικά, για τα οποία όταν ελευθερωθούμε από τους τύραννους δημαρχαίους θα αποδοθούν βέβαια ευθύνες. Ταυτόχρονα η πόλη μας θα σωθεί όπως σώθηκαν τόσες άλλες ανά τον κόσμο όταν απαλλάχθηκαν από πολιτικά παράσιτα. Ενδεικτικά αναφέρω το παράδειγμα της Times Square η οποία τις δεκαετίες ’70 – ’80 ήταν κέντρο πορνείας, ναρκωτικών και παρανομίας και μόλις καθάρισε από τους «δημαρχαίους» καθάρισε και η πόλη. Και σήμερα αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.
Ο δήμος λοιπόν ούτε παραπονιέται ούτε κάνει κάτι για τα ανωτέρω. Δια της σιωπής του τα αποδέχεται. Επιπλέον, όπως συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη,έτσι και εδώ, έχει περάσει με έναν ύπουλο και δήθεν κουλ τρόπο το ξεπούλημα του δήμου στην παρανομία, στα σκουπίδια και τον τρόμο. Οι δικαιολογίες περί αδυναμίας και μη αρμοδιότητας πέφτουν επίσης στο κενό. Αν οι δημαρχαίοι νιώθουν αδύναμοι ή θεσμικά αποκλεισμένοι, ας παραιτηθούν έως ότου αλλάξει κάτι, αντί να παριστάνουν τους παράγοντες από τον δημαρχικό θώκο και οι πόλεις να είναι ερείπια και ζωντανοί εφιάλτες. Το χειρότερο δε είναι πως πρόσφατα, με τις δηλώσεις των δύο δημάρχων που «κλέβουν» μεθοδικά και στοχευμένα τους δήμους από τους πολίτες τους, επιχειρείται και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Οι ίδιοι δημαρχαίοι που προσπάθησαν με βρώμικο παιχνίδι να απαγορεύσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών για τη Μακεδονία μας αλλά απέτυχαν. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών μιλούν ανοιχτά για «Σολούν» και όχι για Θεσσαλονίκη. Νομίζουν ότι τα εγκλήματα τους στις δυο μεγαλύτερες πόλεις μας θα μείνουν ατιμώρητα. Μπορεί προς το παρόν, όχι όμως για πάντα.

19 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

   1/1/1979 - 31/12/1982
   1/1/1983 - 31/12/1986

   ΕΒΕΡΤ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
   31/12/1987 - 14/5/1989

   ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
   15/5/1989 - 31/12/1990

   ΤΡΙΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
   1/1/1991 - 7/4/1992

   ΚΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
   22/4/1992 - 31/12/1994

   ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
   1/1/1995 - 31/12/1998
   1/1/1999 - 31/12/2002

   ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ
   1/1/2003 - 14/02/2006

   ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ
   24/2/2006 - 17/1/2007

   ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
   18/1/2007 - 31/12/2010

   ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 01/01/2011 έως σήμερα

   Διαγραφή
 2. Ολα πολυ σωστα.
  Μια ερωτηση μονο:Γιατι δεν τους καθαριζει τους δημαρχαιους καποιος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. I am sure the mayor is also aware of this one too.....

  http://www.iefimerida.gr/news/407485/slate-stin-odo-aharnon-poylane-klemmenes-taytotites-se-hiliades-metanastes

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ εύστοχο.
  Κι όχι μόνο την Αθήνα. Στους περιαστικούς Δήμους του Λεκανοπεδίου γίνεται το "έλα να δεις".
  Μαφία και Τοπική Αυτοδιοίκηση γίναν ένα και το αυτό σε κάποιες περιπτώσεις.
  Στη δε Επαρχία, βουλιάζουν τα πάντα μέσα στην ανεργία, τη σήψη και την κυνικότητα των τοπικών "τζακιών".
  Ήρθε η ώρα νέοι κι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι με ήθος, γνώσεις και φιλοπατρία να κάνουν τη διαφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πολύ καλό το άρθρο σου , απεικονίζει την πραγματικότητα, αλλά εγω θα έδινα την λύση σε μια μέρα, αρκεί να το ήθελες και εσύ !!!!! Και για να μην σε στεναχωρώ σου λεω τι θα έκανα και εσύ πες μου δημόσια αν συμφωνείς !
  Θα κατέβαζα 10 διμοιρίες στρατού θα μάντρωνα όλα τα σκουπίδια και θα τα πήγαινα σε ενα ξερονήσι, μέσα σε μια εβδομάδα η Αθήνα θα ήταν όπως τότε !! Αλλά ξέρεις ποιοι αντιδρούν .... οι ψευτοδημοκρατικοί , αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι αλλο να περιμενουμε απο τουρκολαγνους δημαρχους;;Η Ελλαδα βρισκεται σε κατοχη απο τουρκους!Η παρακμη βασιλευει στην Αθηνα και γενικοτερα στην Ελλαδα.Η περιγραφη μου θυμησε την περιγραφη που κανει ο Καποδιστριας οταν γυρισε απο την Ρωσια να αναλαβει τα ηνια της Ελλαδας και κανει την πρωτη βολτα αντικριζοντας το χαος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κύριε Σταύρο περιγράφετε μια κατάσταση αλλά μένετε ώς εκεί, δεν απαντάτε γιατί οι "πολίτες" ψηφίζουν αυτούς τους συγκεκριμένους δημαρχαίους και όχι τον Κασιδιάρη πχ. Ο συγκεκριμένος μέσα σε μιά βδομάδα θα είχε λύσει πολλά από τα προβλήματα εφαρμόζοντας το νόμο. Γιατί λοιπόν οι "πολίτες" προτιμούν τους δημαρχαίους οι οποίοι συστηματικά παραβιάζουν τους νόμους και έχουν φτάσει τις μεγάλες πόλεις σ αυτό το αίσχος; Απαντήστε μου παρακαλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πιστευω πως θα συμφωνισουν οι περισσοτεροι με την πιο κατω διατυπωση μου.

  Ο Ελληνικος Λαος το Εθνος των Ελληνων πλεον κουραστηκαν με τις "αξιες" της δημοκρστιας σας.

  Ο Ελληνικος Λαος απαιτει το Εθνος του να αποκτισει εναν νεο Μεταξα.
  Οι Ελληνες απαιτουν να ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ τα κατορθωματα του Εθνικου αυτου Ηγετη - βλεπε οικονομια, εργοδοσια, Εθνικη Αμυνα, εργατικα δικαιωματα, αναδιοργανωση της πρωτογενης παραγωγης, εξαγωγες/ξενο συναλλαγμα, πολιτικη/εμπορικη ναυσιπλοια, αγροτικοι συνεταιρισμοι, λαικες αγορες, χρεη, ΕΔ, μεγσλα δημοσια εργα κλπ κλπ κλπ κλπ.

  Αυτα ΑΠΑΙΤΕΙ ο Ελληνικος Λαος.

  Η δημοκρατιας ΣΑΣ εχει δειξει δειγματα γραφης.
  Ζυγιστικε, μετρηθηκε και βγηκε ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΔΟΛΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ κι οριακα αντεθνικη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλές οι διαπιστώσεις,αλλά ποιος θα βρεθεί να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. TO ANOIΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΕΡΓΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΟΖΑΛ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
  ''...Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος
  εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό
  ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο
  (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου).
  Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ
  και χρόνια στην Ελλάδα...''
  ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
  ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η λύση στα ανωτέρω δεν πρόκειται να έρθει από κανένα σάπιο κόμμα (τα δοκιμάσαμε όλα) και κανέναν σωτήρα πάνω στο άλογο (αυτοί είναι για τα παραμύθια).

  Την αντιπρόταση θα τη βρείτε στο δ. Έτσι θα απελευθερώσουμε τις πόλεις μας και την Ελλάδα: http://todelta.gr/participate

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Σταύρο περιηγήθηκα το site αλλά δεν βρήκα πουθενά κάτι που να προτείνετε σαν λύση για το πρόβλημα της Αθήνας. Αν μπορείτε δείξτε μας την σχετική σελίδα. Παρακαλούμε για λύσεις και όχι ευχολόγια.

   Διαγραφή
  2. Πού είδες τα ευχολόγια;

   http://todelta.gr/local-government/
   http://todelta.gr/referendum/

   Διαγραφή
 13. Αισιόδοξο άρθρο γιατί δίνει λύσεις όπως της Times Square.
  Στην πραγματικότητα δεν θα γίνει τίποτα γιατί είναι Ελλάδα.
  Ακόμα και κάποιες κινήσεις προς το καλό να γίνουν θα βγει κάποιος αντιφρονούντος και θα πνίξει την προσπάθεια όπως συνήθως γίνονται.
  Πάρτε το χαμπάρι αυτά συμβαίνουν γιατί και ο ίδιος ο Έλληνας βουλιάζει στην ανηθικότητα. Αν κρατιόταν στο ύψος του δεν θα συνέβαιναν αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τωρα χρειαζομαστε παλι εναν ΑΙΣΥΜΝΗΤΗ να παρει το τιμονι του εθνους στα χερια του πριν αυτο πεσει στα βραχια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. If you are waiting for a Gulliani, you will wait for a long time.
  XA took polítics to the streets, but we all focused on what the media fed us; they are racist. A nationalist movement destroyed paving the way to SYRIZA to define who we are.
  People are not ready for change so live in fear and behind locked doors. Well deserved!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.