12/4/18

Οι δύσκολες επιλογές των ΗΠΑ για το χτύπημα στη Συρία

Ποια είναι τα νέα δεδομένα και οι περιορισμοί που καλείται να αντιμετωπίσει η Ουάσιγκτον. Το προηγούμενο της επίθεσης του 2017 και ο ρωσικός παράγοντας. Η λύση του τιμωρητικού χτυπήματος, η στόχευση στα χημικά και τα υποψήφια «πακέτα στόχων».
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια συμμαχία για να αντιδράσουν στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στις 7 Απριλίου κατά αμάχων και ανταρτών μαχητών στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό. Ο βασικός αντικειμενικός σκοπός μιας επιχείρησης κατά της Συρίας θα είναι να περιοριστεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων, κάτι που επετεύχθη μόνο προσωρινά, μετά την προηγούμενη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο.
Αυτή τη φορά, όμως, μια επίθεση από την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία πιθανότατα θα έχει ευρύτερους επιχειρησιακούς σκοπούς, στοχεύοντας όχι μόνο στο να περιορίσει τη Δαμασκό αλλά και να καταστρέψει την ικανότητα της κυβέρνησης να προχωρά σε επιθέσεις με χημικά. Ακόμα, όμως, και με τη στήριξη της συμμαχίας και έχοντας ευρύτερη στόχευση, οι ίδιοι παράγοντες που περιόρισαν τη δράση των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2017 μπορούν και σήμερα να περιορίσουν τη στρατιωτική δράση.
Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Αφού το μαγαζάκι της CIA, μέσα από τις ατέλειωτες μπούρδες και ψέμματα που γράφει καταλήγει ότι δύσκολα τα πράγματα για τα Αμερικάνικα γεράκια, φανταστείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο χυλός μέσα στα κρανία των "υπεύθυνων πολιτικών" του βάλτου της Ουάσιγκτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί επικαλούνται ως πηγή "ανάλυσης" το STRATFOR.Το STRATFOR πλην μίας τυπικής ανάλυσης που οι περισσότεροι σχετικοί θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν, ωστε να "πείθει" , εκφράζει επιδιώξεις και προπαγάνδα κυρίως του Σιωνιστικού παράγοντα όπου υποτάσσονται οι ΗΠΑ.Only the goya die young...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει επισης η πιθανοτητα τα θυματα των βομβαρδισμων ναναι διπλασια ...των χημικων .....σε αυτη την περιπτωση..λογω υψηλοτερης φονικοτητας...οι αμερικανοι ευαισθητοι...θα πρεπει να βομβαρδισουν τις ...ΗΠΑ.....μετα απο διαφορα τουιτ...περι ζωων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Υπουργος Αμυνης των ΗΠΑ μολις αλλαξε γνωμη. Δεν εχουν λεει στοιχεια οτι εγινε επιθεση με Σαριν στη ΝΤΟΥΜΑ. θυμιζει λιγο Βεγγο στο πρακτωρ 000.

    com/policy/defense/382673-mattis-us-still-assessing-suspected-syria-chemical-weapons-attack

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.