7/7/18

Σε πούλησαν πατρίδα μου για 99 χρόνια

Του Άγη Βερούτη 
Το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια ζωής 4 χρόνια και με το δεύτερο μνημόνιο επεκτάθηκε άλλα 4, σύνολο 8.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου θα δημιουργηθεί ένα Υπερταμείο διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Αυτό θα περιέχει αρχικά 4 υποταμεία: 
1) του ΤΧΣ [με τα €6 δισ. των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, 
2) του ΤΑΙΠΕΔ, 
3) των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και 
4) της ΕΤΑΔ που κατέχει όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους.
Σκοπός του ταμείου αυτού θα είναι η πώληση της κρατικής περιουσίας των Ελλήνων, με σκοπό την αποπληρωμή μέρους του χρέους της χώρας με τα μισά εκ των εσόδων της εκποίησης, ενώ το άλλο μισό θα το διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος μέσω του υπουργείου Οικονομικών για επενδύσεις ή άλλους σκοπούς που θα καθοριστούν στο μέλλον.
Το εγχείρημα αποπληρωμής κρατικού χρέους με τα προϊόντα της πώλησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είναι φυσικά ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό έχει σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Κρατικό χρέος έχει αποπληρωθεί μόνο σε δυο περιπτώσεις. Στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και στη Βόρεια Κορέα. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το Υπερταμείο.

Υποθέτει δηλαδή πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανακυκλώνει το δημόσιο χρέος της στις διεθνείς αγορές για τα επόμενα 99 χρόνια, ούτε να το συρρικνώνει αυξάνοντας το ΑΕΠ με την ανάπτυξη ταχύτερα από την τοκοφορία του και ως εκ τούτου θα αποπληρώνει τους τόκους ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία.

Αντί δηλαδή να χτίζονται σχολεία ή λιμάνια ή οδικές αρτηρίες ή βιβλιοθήκες από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, δηλαδή επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων, υποθέτουν πως η Ελλάδα δεν θα έχει ανάπτυξη και θα πληρώνει τους τόκους με μετρητά!

Με μπαγιόκο από τα διεθνή ενεχυροδανειστήρια των εθνών.

Το χειρότερο είναι πως εκτός από το διοικητικό συμβούλιο θα έχει και ένα εποπτικό συμβούλιο που θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει όλες τις αποφάσεις. Το εποπτικό συμβούλιο θα έχει τρία απλά μέλη που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και θα είναι της αποδοχής της τρόικας, ενώ δυο άλλα μέλη θα ορίζονται από το ESM και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς την ανάγκη σύμφωνης γνώμης της χώρας.


Για έγκριση όλων των αποφάσεων θα απαιτούνται 4/5 του εποπτικού συμβουλίου, δηλαδή ενός εκ των δυο διορισμένων ξένων.

Δεν έχω δει ποτέ μου πιο απαισιόδοξη και πιο αποικιοκρατική και δουλοπαροικιακή συμφωνία. Δεν έχω ξανανιώσει πιο ταπεινωμένος ως Έλληνας.

Δεν πιστεύω τα μάτια μου.

Θα μας πουλήσουν για 99 χρόνια, και μετά θα θέλουν να μας πείσουν ότι θα ωφεληθούμε κιόλας ως λαός!

Αυταπάτες...
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε τις 20-Μαϊ-2016 στο http://www.capital.gr/me-apopsi/3127110/se-poulisan-gia-99-xronia

6 σχόλια:

  1. Νομιζουν οτι πουλησαν.Το ΤΑΙΠΕΔ διαλυεται σε 30 λεπτα.Αν θελουμε.Κι ολα τα μελη του απελαυνονται επισης σε 30 λεπτα.Αν ...θελουμε....Θελουμε ?? Κι αυτο το θα μας....κανουν ...ντα ντα μετα....ειναι αστειο.Διοτι ηδη μας κανουν ντα ντα...κι αρα τι ντα ντα αφου δεν θα ζει κανεις στο τελος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερωτημα στους στρατιωτικους του ιστοτοπου ειναι προφανες: Πως θα πεισεις καποιους να αγωνιστουν σε ενα πολεμο για μια πατριδα που ανηκει σε αλλους????? τΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ οι Γερμανοι φιλοι μας .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις πιο καλές παρατηρήσεις! Έχουν σμπαραλιάσει το ηθικό των νέων παιδιών! Γιατί οι μεγαλύτεροι σε περίπτωση πολέμου ξέρουμε από που θα αρχίσουμε, μη φοβάσαι..ο καθένας στην περιοχή του τους ξέρουμε τους προδότες@ Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί τα "μπουμπούκια" θα λακίσουν με ιδιωτικές πτήσεις!ζ Γι αυτό με το μπαμ αετοδρόμια, ελικοδρόμια,και γενικώς τις πύλες εξόδου της χώρας! Να στα Σκόπια στο σπίτι του Ζαεφ ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς στρωματσάδα στο σαλόνι του Δημητροφ μέχρι να τους φυγαδεύσουν...

      Διαγραφή
    2. Ποιους στρατιωτικους ?? Τους επανω η τους κατω ?? Ειδες κανεναν επανω να γραφει εδω ? Οι επανω ειναι πολυ ..επανω.Τοσο επανω που θελει οπλο δορυφορικο να πεσουν.Βρησκονται σε τροχια γυρω απ τους ξενους ηλιους.Προσοδοφορα τροχια.Τρωνε και πινουν κι αλλου το διν....Οι κατω κοιτανε πως απογειωνεσαι.Διδασκονται πως.Τι θα πει πατριδα ? Λεφτα ναι....κατι θα πει.Ετσι κανουν και οι ..Κινεζοι επανω.Αν δεν εχει λεφτα ...πανε στις Ινδιες να παρουν.Ποια Κινα και τριχες.Ινδιες αμα λαχει.

      Διαγραφή
  3. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και Έλληνες θα την υπερασπισθούν. Όπως και επί Τουρκοκρατίας. Ο ...πολυχρονεμενος νόμιζε πως η Ελλάδα του ανήκει μέχρι που μια μέρα ξύπνησε.Ηι όλους αυτούς λοιπον που γλυκοσαλιαζουν την πατριδα μας κάποιος σπουδαίος ελληνας έχει δώσει την απάντηση: Μόνο ένας ελληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την καμης δίκη σου βγαλτο απ' το νου σου. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαντες ομιλησατε γραπτως ορθα. Δεν πιστευα περι ψυχολογικου πολεμου , εως οτου διεπιστωσα ιδιοις ομμασι το γιγνεσθαι. Επαναλαμβανω συνεχως , Μετα το 1974 αλλαξαν πολλα.Ποιος θα στειλει το παιδι του να πολεμησει οταν ξερει οτι δεν το στελνει να πολεμησει αλλα να αυτοκτονησει οπωσ εγινε στην κυπρο το 1974. οπου για ενα μηνα τους ελιανιζαν τους ελληνες οι τουρκαλαδες και δεν βρεθηκε ενας στρατιωτικος να πει εδω θα γινει νεο κουγκι (στην ελλαδα, διοτι στην κυπρο λεχθηκε απο αξ κο), οπως ο
      Σαμουηλ.ΕΝΑς.Περασαν σαραντα χρονια κι ακομη δεν λενε στον λαο την αληθεια.
      Ολοι αποθαναν κι τελικα δεν θα εμαθωμεν τι συνεβη. Οποτε λεει ο νεος. Να πολεμησω ναι, αλλα για ποια πατριδα, και διατι να πολεμησω. Να αποθανω και πισω να τρεχει η κορη μου για δουλεια στα μπορδελα , η ο γιος μου να γινει διακονιαρης στην εκλησια να τρωει ενα πιατο φαι και να μεινει γεροντοκορος η και νεωκορος και διπλα ολοι οι αλλοδαποι ρωσοποντιοι ρομα αντιρρησιες συνειδησης κοπροσκυλα να παιρνουν συνταξη δυο τρεις χιλιαδες τον μηνα εκαστος (υφιστατι και επιδομα ψειρας).ΟΧΙ λοιπον. Οπου με βγαλει ο δρομος.Εαν βρεθω Ζιμπαμπουε θα πολεμησω για την Ζιμπαμπουε.Οχι για τον πισινο του Αβερωφ και Καραμανλη που υπεγραψαν ενα χρονο πριν με τον Ετσεβιτ για την εισβολη στην κυπρο. Για τους δε αγνοουμενους ειναι σιχαμα ντροπη μονο που το αναφερουμε. Αυτοι πρεπει να γδαρθουν ζωντανοι και να τους ριχνουνε λιωμενο σαπουνι, οπως εκαναν οι βασανιστες Ιρανοι της ΣΑΒΑΚ στην βοσνια στους αιχμαλωτους Σερβους και τα παιρνανε σε βιντεο.
      Αρκετοι αγοραζουνε ναρκωτικες ουσιες ωστε σε περιπτωση επιστρατευσεως να δηλωσουν τα τεκνα των χρηστες .Οταν καταλαβουν απαντες τι εχει γινει θα ειναι αργα.Εινα ηδη αργα, εκτος ΑΝ βρεθει στρατηγαρα ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ και πεσει φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους .
      Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.
      Κυπρος 1974.Μελετηστε και θα λαβετε απαντησεις για ΟΛΑ.
      Το παραξενο ειναι οτι κανεις δεν πταιει.Εκει πατανε και οι αντιρργσιες συνειδησης, αλλα εκει εχουνε δικιο. Δηλ για ποιον θα πολεμησεις ? Ως ελεγε ενας βετερανος στην Κυπρο, και που πολεμησα, γιατι πολεμησα, τι καταλαβα? ουτε συνταξη εχω ουτε διορισμο ουτε τιποτε.
      Καταλαβατε αγαπητοι τι εστι να πιστευει ο στρατιωτης οτι διακατεχεται απο
      ΗΘΙΚΟΝ ..ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.