28/7/18

Είναι η εξουσιομανία ηλίθιε

Σάββας Καλεντερίδης: Εξουσιομανία, η πραγματική κατάρα της Ελλάδας

Η υπόθεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010, χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, για την ανατροπή της κυβέρνησης, τη διενέργεια προώρων εκλογών και την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο και το κόμμα του. Είχε προηγηθεί έκκληση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον κ. Παπανδρέου, να συναινέσει στο πρόσωπο του Πρόεδρου, να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να βάλουν όλοι μαζί «πλάτη», να γίνουν περικοπές δαπανών για να περιοριστεί το έλλειμμα και να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που φαινόταν στον ορίζοντα.
Ασφαλώς το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ήταν μεγάλο και δεν θα λυνόταν με περικοπές των δαπανών.
Ωστόσο εάν ομονοούσε το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα, ίσως να μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση πιο ανώδυνα και πάντως χωρίς να υπογράψουμε μνημόνια, υποθηκεύοντας την εθνική μας περιουσία αλλά και το μέλλον των επόμενων γενεών και της ίδιας της χώρας.
Τότε, ο Γ. Παπανδρέου δεν υπολόγισε το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο πρόσωπο οποιουδήποτε υποψηφίου, βάζοντας τη χώρα σε μια περίοδο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ό,τι χειρότερο δηλαδή για μια οικονομία με τα προβλήματα που είχε η δική μας, τα οποία φυσικά και γνώριζε. Έτσι προκλήθηκαν οι πρόωρες εκλογές, όπου αντί να ειπωθούν σκληρές αλήθειες για την κατάσταση της οικονομίας, ακούστηκε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό «διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», οι μυστικές συνεννοήσεις του με τον τότε πρόεδρο του ΔΝΤ Στρος Καν, για την υπαγωγή της Ελλάδας στον οργανισμό αυτόν. Και μετά ήρθε το Καστελόριζο και το πρώτο μνημόνιο.
Το 2015 έπρεπε να εκλεγεί και πάλι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, προσπάθησε να πει σε όλους τους τόνους ότι είναι ανάγκη να συναινέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα πρόσωπο, για να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές και για να μην υποχρεωθεί η χώρα να υπογράψει τρίτο μνημόνιο. 
Τότε ήταν που λαϊκισμός χτύπησε κόκκινο στην πατρίδα μας. Ήταν η εποχή που η αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε μια ώρα αρχύτερα να πάρει την καρέκλα της εξουσίας και να αρχίζει «να σχίζει τα μνημόνια», να καταργεί τους μνημονιακούς νόμους «με ένα νόμο και ένα άρθρο», να βάλει τέλος στη λιτότητα, να διώξει την Τρόικα, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τα ΜΑΤ και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του… Αριστερού ανθρώπου.
Έτσι, αντί να κλείσει η αξιολόγηση, να βγούμε από το δεύτερο μνημόνιο την άνοιξη του 2015 και μετά να ακολουθήσουν εκλογές και να πάρουν την εξουσία, με μια Ελλάδα εκτός μνημονίων...

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

36 σχόλια:

  1. Κάπου στην Θεογονία τού Ησιόδου γράφει: τα λάθη των βασιλέων θα τα πληρώσουν οι άνθρωποι, ο λαός τους, κάπως έτσι. Ας προσέχαμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Unfortunately Greece as we knew it has come to an end. Since 1974 the politicians have instilled so much corruption which will take generations to uproot, if ever. Those who will refuse to live in such a corrupt state will continue to leave Greece and the vicious circle of death spiral will continue. It will take a miracle for Greece to survive as we want it to survive.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The last politician who accepted peoples' will and die in prison was a dictator. That tells us a lot of what kind of democracy we have in Greece.
      As far as the inhabitants of Greece, they are in coma and as far as I know there is no external cure for it. As far as our inner selves, ain't much left there either. Bunch of people without culture or identity.

      Διαγραφή
    2. Απερισκεψίες και ηλιθιότητες μαζί.
      Ο κόσμος καίγεται κι εσύ ψάχνεις ψύλλους στ΄άχυρα. Άε χριστιανέ μου.

      Διαγραφή
  3. Να συμπληρώσετε όμως ότι το πρώτον βραβείον αχαλίνωτης εξουσιολαγνείας απονέμεται πανηγυρικά είς τον κ. Μητσοτάκη, όστις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και συνεχώς από τότε ζητά εκλογές, με την δικαιολογία ότι η δική του εξουσία θα τα πάει θαυμασίως θαυμάσια, σε σύγκριση με παρούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης είναι χάλιας και απαράδεκτος , το ίδιο και τα κομματόσκυλα του Συριζα και επειδή αυτοί δεν μυρίζουν την βρώμα τους νομίζουν οτι οι άλλοι δεν τους έχουν μυριστεί.

      Υ.Γ. Βρωμάς κομματοσκυλίλα

      Διαγραφή
    2. Kyrios tau (8/7/18 9.26 mm)
      Θα είσαι κάπως πιο πειστικός αν χρησιμοποιείς την γλώσσα των ναζί και γενικά των ακροδεξιών σε κάπως μικρότερο βαθμό

      Διαγραφή
    3. Συνιστώ όταν παίζεις με τα κουβαδάκια σου στην παραλία, να φοράς καπέλλο, ο ήλιος βλάπτει.

      Διαγραφή
    4. Χρήστος Στον κόσμο πλέον υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, οι ναζί και οι άλλοι, ποίοι είμαστε εμείς; Εμείς δεν είμαστε οι ναζί , οι ναζί είναι οι άλλοι.

      Dimitri Όπως και φυσικά βλάπεις απο την Φώτο μου στο άβαταρ που την έβγαλα πέρυσι το καλοκαίρι στις διακοπές , δεν χρειάζομαι ούτε καπέλο ούτε αντιηλιακό

      Διαγραφή
    5. Kyrios tau (9/7 6.17μμ)
      Εγώ αν πρόσεξες έγραψα ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησες είναι των ναζί και γενικά των ακροδεξιών.
      Χαίρομαι ειλικρινά που γράφεις «εμείς δεν είμαστε ναζί»
      Να υποθέσω ότι σκόπιμα αναφέρεσαι μόνο στους ναζί, μιας και είσαι ακροδεξιός;
      Να υποθέσω ότι δεν «ξέχασες» να διευκρινήσεις την θέση σου σχετικά με τους ακροδεξιούς;
      Εσύ γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, και εγώ δεν κάνω τον μάγο

      Διαγραφή
    6. Χρήστος εννοείται δεν κατάλαβες το σχόλιο μου και φυσικά είσαι εκτός θέματος.

      Διαγραφή
    7. Kyrios tau (9/7 11.25 μμ)
      Το σχόλιο σου το κατάλαβα πολύ καλά.
      Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να αντιληφθώ και την γλώσσα που χρησιμοποιείς.
      Με βάση τα παραπάνω για δεύτερη φορά απάντησα (9/9 9.16 μμ). Απάντηση δεν έλαβα

      Διαγραφή
    8. ΡΕ σείς ... ο κόσμος καίγεται και εξαφανίζεται,τα παιδάκια η ζωή μας πετούν και φεύγουν μακριά,και σεις ασχολείστε με τις αμπελοφιλοσοφίες σας???
      Ήμαρτον θεέ....!
      ...Πέρασε το πένθος και ξαναρχίσατε τα ίδια??, και πάλι ήμαρτον θεέ....!
      Δεν αντέχονται αυτές οι συνήθειες....

      Διαγραφή
  4. "Aν υπήρχε λογοδοσία, αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός και οι υπ’ αυτόν, πλήρωναν για τα λάθη τους, τότε δεν θα υπήρχε καν το φαινόμενο της εξουσιομανίας.
    Γιατί η εξουσία θα ήταν δίκοπο μαχαίρι, γλυκόπικρη και θα καλούνταν να την διαχειριστούν και να την υπηρετήσουν υπεύθυνοι άνθρωποι και όχι πολιτικοί απατεώνες ολκής…"
    Αυτά πρέπει να επιδιώκουμε ως πολίτες και όχι αχρεωστήτως καταβληθέντα επιδόματα, ευνοϊκές ρυθμίσεις, χαρίσματα, ρουσφέτια, ατιμωρησία, κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ανεξαρτητο κι εκλεγμενο σωμα απ τον λαο απ ευθειας....απολογισμου πεπραγμενων καθε κυβερνησης...που θα αλλαζει καθε χρονο...με ποινες βαριες για βλαβη...κατασχεση περιουσιων κλπ....και βραβειων στα καλα....σκληρο στις βλαβες και γεναιοδωρο στα καλα...Απολογισμος εισοδου στην εξουσια....κι εξοδου..Μπηκες με δεκα...βγηκες με εντεκα ....πεθανες...σκαψε ταφο.Δεν σ αρεσει ??? Μην σωσει ποτε κι ασχοληθεις.Στα ....αυτα.....μας.Θα βρουμε εναν ...που αν δεν εχει σκοπο να κλεψει...δεν εχει να φοβηθει τιποτε.Θα παρει και μπονους αρετης.Τοσο μπονους.!!Οριζουμε ενα μπονους.Ο δε στρατος υπακουει σε σενα σε ολα...εκτος απο την στιγμη του απολογισμου.Εκει υπακουει στο συμβουλιο !! Αν κλεψεις πεθανες...κι εσυ και η γυναικα σου! Δημοκρατικα ολα...απ τον λαο...και στον ταφο δωρο απ την πολιτεια μια επιγραφη για τις μελλουσες γεννιες ....Πεθανε ενα τιποτε...διοτι εβλαψε τους πολλους......

      Διαγραφή
    2. Εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες κλπ είναι τελικά αντιδημοκρατικά και κυρίως αντιπαραγωγικά μέτρα φίλτατε Δημήτρη Κ, άσε που δημιουργούν πολλές φορές και γιαλαντζί μάρτυρες και ήρωες και αγωνιστές που μετά θα τους χρυσοπληρώνουμε ως συνταξιούχους "αντιστασιακούς". Ας δοκιμάσουμε πρώτα κάτι light όπως π.χ. μια δεκαετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απαγόρευση λήψης δημόσιας θέσης ευθύνης (οκ, στο πρωτόκολλο του ΕΦΚΑ ας τους επιτρέπεται να δουλεύουν, αλλά μέχρις εκεί). Να χτυπηθούν θεσμικά εκεί που πονάνε. Στο αλκοολίκι τους...

      Διαγραφή
    3. Μπαμπυ..οχι φυλακισεις...ουτε εξοριες...ουτε εκτελεσεις...ουτε μια.
      Κωνειο....το πινεις μονος. Πας σε ενα δωματιο κλειστο χωρις νερο...και μια κανατα κωνειο.Σε κλειδωνουν. Τελος.Ερχονται μετα ενα μηνα και βλεπουν τι εγινε.Πας στοιχημα οτι ...αυτοκτονησε ?? Αυτοκτονησε...δεν εκτελεστηκε.Ολα καλα....Αν παμε πιο .
      .λαιτ...παμε αλλου...και Νουνου και λαιτ....πχ...Σβηνει απ το ληξιαρχειο γεννησεων....αφαιρειται ταυτοτητα..διαβατηριο..Αμκα...ολα οτι χαρτι υπαρχει....επισης περιουσια ολη...βιβλιαρια τραπεζων...τα παντα.Του δινεις ενα κουτι μονο ...Ρολ ...για τα ρουχα...και τον επιβιβαζεις σε ενα δεξαμενοπλοιο που κανει τον περιπλου της Ανταρκτικης.Στα ανοιχτα της...τον αποβιβαζεις με ενα κουτι ρολ...κι ενα φακελακι τσιπς...και δυο ξυλα 90 εκατοστα ισια....δωρο.Και φευγεις ησυχα ... Ουτε εκτελεσεις ουτε τιποτα...Ολα καλα...Μην ρωτας για τα ξυλα οκ ?? Ξερεις.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Δημήτρη. Μιας και πρότεινες το κώνειο, δες τι ίσχυε για τους εφοριακούς στην αρχαία Αθήνα του Περικλή...
      http://www.mixanitouxronou.gr/i-dieftharmeni-eforiaki-epinan-konio-ke-i-ftochi-apallassontan-apo-tous-forous-stin-archea-ellada/

      Διαγραφή
    5. Φαινεται οτι ξερεις για τα ξυλα....

      Διαγραφή
    6. Κώνειο...!!! ώχ.
      Κάνε και λίγο οικονομία Χριστιανέ μου, ολόκληρη κανάτα πάει πολύ, ένα ποτήρι είν΄αρκετό,δεν το δοκίμασα, αλλά ο Σωκράτης ο φουκαράς ,περίμενε με τη ΜΕΖΟΥΡΑ, μέχρι να τα τινάξει και να ικανοποιηθούν...τα κοπρόσκυλα, που τρόμαζαν στη δύναμη του ΝΟΥ ΤΟΥ.
      Μάγκες τα πάντα αλλάζουν....έχετε το υπ΄όψη σας.
      Πάντα το κώνειο στη σημερινή εποχή το πίνεις μόνος.

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλά κάνεις και μας τα θυμίζεις , αλλά το κακό δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά δυστυχώς και ο λαός μας δεν τολμάω ούτε να σκεφτεί ότι πρέπει επί τέλους να σφίξουμε την ζώνη μας !! Αν οι πολιτικοί γνώριζαν ότι ο λαός καταλαβαίνει και μπορεί να κάνει υπό, εγώ πιστεύω θα μπορούσαν και αυτοί να συνεργαστούν για την αποφυγή της χρεοκοπίας !! Όλοι τα ίδια σκ. .. Είμαστε! !! Παρ όλα αυτά περιμένω έναν να σώσει την έρημη χώρα μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σάββα,
    Η εξουσία είναι μια έννοια η οποία θα έπρεπε να την αντιλαμβάνεται κάποιος που την έχει ως χρέος και ευθύνη απέναντι σε αυτούς που του την έδωσαν.
    Για να το αντιληφθεί όμως θα πρέπει αυτό το χρέος να είναι πολύ ποιο δυνατό από τις προσωπικές του φιλοδοξίες και στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι δυστυχώς ελάχιστοι αυτοί που την αντιλαμβάνονται με το σωστό τρόπο.(Λέω ελάχιστοι επειδή δε μου αρέσει να είμαι και μηδενιστής).
    Από τα χρόνια της στρατιωτικής σου καριέρας θα είχες σίγουρα συναντήσεις ανθρώπους από τη ΣΣΕ έως τις μονάδες που όταν είχαν μια σαρδέλα στο μπράτσο πίστευαν ότι μετά από αυτούς υπάρχει το χάος.
    Πολύ σωστά αναφέρει ένας από τους σχολιαστές ότι η κακή εξουσία είναι απόροια της ατιμωρησίας.
    Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αυτό δεν είναι όψιμο φαινόμενο.
    Κατά τη διάρκεια της κατοχής υπήρχαν όπως ξέρουμε 3 κυβερνήσεις σήμερα μέσα στα πολιτικά κόμματα υπάρχουν οι εσωτερικοί αντίπαλοι (Παπανδρεικοί-Βενζελικοί, Καραμανλικοί-Μητσοτακικοί κοκ) που όλοι θέλουν την καρέκλα.
    Αν λοιπόν αυτός που αποκτά την κάθε εξουσία δεν έχει το όραμα ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσει για το καλό των πολλών τότε το μέλλον και το δικό του αλλά και των υπολοίπων προδιαγράφεται εφιαλτικό.
    Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια χώρα που και με τη δική μας ευθύνη δώσαμε δύναμη σε αυτούς που λείπουν από το λεξιλόγιό τους οι λέξεις ιδανικά, τόλμη, αγάπη για την πατρίδα.
    Αχ πατρίδα μου πόσους ανίκανους έχεις φορτωθεί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ερτντογκάν για τα μέτρα του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σημερινή Τουρκία, επανέφερε την ποινή του θανάτου, που φυσικά δυσκολεύεται να την την εφαρμόσει κατά γράμμα,γι΄αυτό και τους βγάζει με άλλον τρόπο...απ΄το προσκήνιο και της πολιτικής και της ζωής. Στο κάτω κάτω της γραφής όλοι οι λεγόμενοι ισχυροί και μή το ίδιο κάνουν.

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικό κύριε Καλεντερίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Καλλεντερίδη, βλέπω τα δυό τρολλάκια του συριζα, επανεμφανίσθησαν.
    Να υποθέσω ότι για τον έναν τουλάχιστον η σύνταξη δεν επαρκεί και τη συμπληρώνει με εκείνα τα 60 λεπτά ανα σχόλιο?
    Ή το θέμα είναι από εκείνα που δεν κάνουν τζιζζ.... για συριζαίο σχολιαστή και επιτρέπει συριζαικές ανερμάτιστες ερμηνείες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρέ για την εξουσιολαγνεία του Κούλη, που έχει βάλει στο μίξερ την παράταξη και την αλέθει, έχεις να πείς κάτι ή παραμένεις στις μπουρδίτσες ;

      Διαγραφή
    2. Dimitri μας, μας έχεις μπερδέψει πολύ για να είμαι ειλικρινής! Κανονικά και με βάση τη λογική, θα έπρεπε να είσαι πανευτυχής αλλά και ευγνώμων για όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του Κούλη (που φροντίζεις να υπενθυμίζεις συνέχεια!!!) και να προσεύχεσαι καθημερινά μη τυχόν και αλλάξει αρχηγό το κόμμα που διεκδικεί την ανατροπή του λαοπρόβλητου αριστερού ηγέτη! Προσωπικά Θα παρακαλούσα για την μακροημέρευσή του, αντί να τονίζω συνεχώς την εξουσιολαγνεία του, μιας και όλοι μας την αντιλαμβανόμαστε αμέσως (εκτός αν μας θεωρείς ανίκανους προς σκέψη και σύγκριση) αφού η καθημερινή αντιπαράθεση αυτής του της λαγνείας με την μετριοπάθεια, ευθιξία, σταθερότητα απόψεων, ορθολογισμό, σοβαρότητα, ταπεινότητα, διάθεση συννενόησης κλπ, κλπ Αλέξη και Πάνου (πρακτικά εξουσιοαδιάφοροι) είναι πασιφανής και αναμφισβήτητη. Άρα γιατί υπάρχει τελικά τέτοιο ζόρι? Μήπως έχουμε καμιά περίπτωση "απατημένου" δεξιού στυλ Αντώναρου? Μήπως έχεις στόχους που πρέπει να πιάνεις καθημερινά? Πέραν του 0,60 μήπως έχεις και ποσοστά?

      Διαγραφή
    3. Babylonian,
      με κάλυψες 100%. Από τα 3 ζόρια, προκρίνω το τρίτο.

      Διαγραφή
    4. Κρις
      Πακεταρισε το τριτο και στειλε το...Κοιτα ναναι το ...μακρυ...

      Διαγραφή
    5. Πρός τους νέους.

      Η συντηρητική παράταξη οφείλει να υπάρχει και να μεγαλουργεί. Αμφιβάλλω αν είχατε γεννηθεί το 67 που ενέσκηψε η δικτατορία και μετά το 1974 όταν επανέκαμψε ο Γέρος ο Καραμανλής.

      Η παράταξη διαλύθηκε το 1993 από τον Σαμαρά, όπου παρά την λαίλαπα της διαφθοράς του Παπανδρέου και της συμμορίας του, υπήρχαν πολλά περιθώρια εξυγίανσης, και ο Μητσοτάκης και εγνώριζε και έπραττε.

      Μετά το 1993 δεν υπήρξε πλέον αντιπαράθεση, οι συμμορίες του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έβαλαν στο βρακί τους πολιτικούς και συνδικαλιστές της ΝΔ, και από κοινού μοίραζαν τα κλοπιμαία. Τι κι αν ο μικρός ο Καραμανλής ήταν τίμιος. Η διαφθορά ήλεγχε τα πάντα και έγδερνε την χώρα.

      Η μεγάλη αλλαγή, έγινε το 2015, γιατί μην ξεχνάτε ότι από το 2012 και μετά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ένα "πράγμα" με κοινή συνισταμένη την προστασία της διαφθοράς και των πάσης φύσεως απατεώνων και κλεφτών του Δημοσίου.

      Αν δεν καταλαβαίνετε τα στοιχειώδη της σημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης, λυπούμαι αλλά δεν θα καταλάβετε ποτέ γιατί ο Κούλης ώς προστάτης της διαφθοράς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Αγνοώ αν θα συνεχίσει να υπάρχει και το κόμμα όπως είναι σήμερα.

      Διαγραφή
    6. ....!!!ΠΟΛΕΜΟΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ!!!!!
      Αθάνατε Εφέσιε ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ!!!!!!!
      Προσκυνώ σε Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Τ Ε !!!!

      Διαγραφή
  9. Με το συμπάθειο Κύριε Καλεντεριδη, αλλά όταν ο Κωστάκης ζήτησε από τον Γιωργάκη σύμπλευση είχε ήδη 5,5 χρόνια που πετούσε χαρταετό.Αυτά ως προς την εισαγωγή του άρθρου σας,γιατί κάποιοι μένουν στο απυρόβλητο ενώ θα έπρεπε να πεταχτούν στον Καιάδα-όπως και οι υπόλοιποι που ευθύνονται για την κατάντια μας! Ο Κώστας Καραμανλής έχει τεράστια ευθύνη για την κρίση._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να υπάρχει πραγματική συμμετοχή των πολιτών πρέπει να τους δοθεί ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων ώστε να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και να μην παρασύρονται από το λεφτά υπάρχουν και άλλα τέτοια ειδικά όταν ή οικονομία υπερκερασε την πολιτική. Όσον αφορά την λογοδοσία θα έπρεπε οι εκάστοτε κυβερνώντες πριν μας στείλουν τις φορολογικές δηλώσεις να μας στείλουν τον οικονομικο απολογισμό του προηγουμένου έτους σε 4-5 σελίδες γραμμένο απλά όπως κάνουμε για το σπίτι μας ή την επιχείρηση μας χωρίς όρους και κωδικούς. Το ίδιο έπρεπε να κανουν και οι δήμαρχοι κλπ για να ξέρουμε αν είχαν έλλειμμα ή περισευμα, αν δανείστηκαν γιατί αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς,αν προσλαβαν υπαλλήλους και πόσους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Μαρκοπουλε φοβερη ιδεα...Μπραβο σας !!! Μεγαλοφυης !!Εχουμε καταπληκτικους ανθρωπους στην Ελλαδα ...αλλα αδικως εξω απ την εξουσια ...που την δινουμε σε ..κακοποιους !!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστω κυριε Δημητρη αλλα δυστυχως το πολιτικο συστημα εκτος απο την καταληψη εξουσιας εκανε καταληψη και του βηματος των ομιλητων με συνεπεια να μην ακουγονται αλλες φωνες και θελω να πιστευω οτι υπαρχουν αρκετες. Πριν 2 χρονια εστειλα ε-μαιλ σε ολα τα κομματα και ζητησα να καθιερωσουν μια ημερα των μηνα στην βουλη οπου θα δινουν τον λογο στους απλους πολιτες αλλα οσο πηρατε απαντηση εσεις πηρα και εγω. Το ιδιο ζητησα και απο τους 3 πιο γνωστους τηλεπαρουσιαστας αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Φυσικα θα μπορουσαν να εχουν μια συναντηση πριν την παρουσιαση στην εκμπομπη τους ωστε να δουν το επιπεδο των προσκεκλημενων και μετα διερωτωνται πως δεν εμφανιζεται καποιος! Τελος παντων ενας ηγετης θα πρεπει να καλεσει και να χρησιμοποιησει ολα τα ικανα ατομα. Δεν ειναι αναγκη να γινουν ολοι πολιτικοι η να αμειβονται καλεις τους καλυτερους και οσους μπορουν να βοηθησουν αναλογα με το θεμα και παιρνεις τις προτασεις τους. Στην τελευταια απογραφη ειχαμε 10.500 Ελληνες με διδακτορικα διπλωματα ενω η Γαλλια μονο 9.500 και δεν εχει γινει μια απογραφη αυτων των ανθρωπων οι οποιοι εστω και απο μακρια θα μπορουσαν να βοηθησουν οπως εκανε ο κυριος Παπαδοπουλος που εργαζεται στην ΝΑSA βρηκε 5 Ελληνες νεους επιστημονες και πηρε αδεια απο την NASA τους καλεσε εκει και κατασκευασανε τον πρωτο Ελληνικο δορυφορο κλπ.

      Διαγραφή
    3. Ονομα και πραγμα ειστε βλεπω...Ευδοκιμος...Εξαιρετικες ιδεες με φαντασια δημιουργικη..Οχι παθητικο μυαλο...σε αφασια.Παραγει ο νους σας...δεν κλεισατε τον διακοπτη.Ουτε αλλαζονεια βλεπω..ουτε πολλα "εγω"..Να μας γραφετε εδω...κερδος θαχουμε..Καλημερα σας...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.