8/7/18

Η έκκληση του Άσαντ προς τους Σύρους

L'appel d'Assad aux Syriens
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καλεί όλους τους Σύρους πολίτες, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου, να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με επίσημη πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, ένα μεγάλο μέρος του συριακού εδάφους έχει ανακαταληφθεί από τα χέρια των τρομοκρατών.
Το συριακό υπουργείο καλεί τους Σύρους που εγκαταλείψαν τη χώρα από το φόβο του πολέμου και των τρομοκρατικών επιθέσεων, να επιστρέψουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι διαδοχικές νίκες των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων τους, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών από τις περιοχές που καταλαμβάνονται από τους τρομοκράτες μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων ή συμφωνιών συμφιλίωσης, έπεισαν τους εκτοπισμένους Σύρους να επιστρέψουν στις πόλεις και τα χωριά τους», ανακοινώνει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της υγείας και των καθημερινών αναγκών των πολιτών της. Η ικανοποίηση των απαιτήσεων του λαού απαιτεί, βεβαίως, προσπάθειες για την αποκατάσταση της υποδομής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των νοσοκομείων », πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων SANA προσθέτει:

«Η Συρία καλεί τη διεθνή κοινότητα και τα όργανα που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα του συριακού έθνους να αναλάβουν δράση για την άρση των μονομερών και παράνομων κυρώσεων που επιβάλλονται στο συριακό έθνος, και που έκαναν τους Σύρους πολίτες να διαφύγουν». 

«Η συριακή κυβέρνηση και ο συριακός λαός θα σταθούν μαζί για τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση. Με άλλα λόγια, η ανασυγκρότηση της χώρας θα γίνει μόνο από Σύρους πολίτες », δήλωσε η Sana.


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά


3 σχόλια:

  1. Πολυ καλα κανουν . Ομως μενει να δουμε ποσοι εφυγαν γιαυτους τους λογους και ποσοι με ...αφορμη αυτους.....για αλλους λογους.Αν γυρισεις εχει πολλη δουλεια...αν οχι εχει επιδοματα χωρις δουλεια.Λογικα αφου τελειωσε ο πολεμος ..πρεπει να κοπουν τα επιδοματα ...γιατι δεν υπαρχει ο λογος που υποτιθεται δοθηκαν ..πια.Τους μαζευεις ολους...δινεις ενα μπονους επιστροφης ..τους βαζεις σε πλοια ..αεροπλανα...και πισω....Αλλα εδω το παραμυθι θαχει ...αποκαλυπτηρια...το Γερμανικο Αμερικανικο....κλπ....παραμυθι της Χαλιμας.Ποιος θα σε κατηγορησει οτι δεν κσνεις το σωστο επιστρεφοντας τους ??? Αυτος λοιπον ηταν ο ....απο πισω.!! Αν παραφωναζει...τους στελνεις εκει στον φωνακλα !! Και η τους παιρνει...η γινεται παγκοσμιο ρεντικολο !!! Αυτο δεν αλλαζει κατι αν πει οχι.Η Συρια ειναι εκει και τους θελει.Κι ετσι και σωστα πανε πισω...και το ρεντικολο εγινε ρεντικολο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο! Στείλτε Γερμανοί βοήθεια! Άντε λοιπόν να σας καμαρώσουμε! Γιατί δεν το κάνετε άτιμοι? Που κωλύεστε? Που? Για πείτε μας? Ο υπουργός Εσωτερικών σας, ας βγάλει τον σκασμό και μα προχωρήσει αμέσως με το Υπεξ του στην βοήθεια επαναπατρισμού των ανθρώπων! Αντε λοιπον...περιμένουμε όλοι να σας δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ασαντ μ αυτη τη δηλωση εκκλιση ..σωζει ολους...Ευρωπη...Ελλαδα...ολους.Αφαιρει τα ψευδη των ψευτων ολα .!!! Δινει το απολυτο οπλο ανασχεσης του ψευδους Αμερικανων...Γερμανων κλπ.Πας και λες ...Ακουτε ?? Δεχεται να πανε πισω !!!Εμπρος
    λοιπον χωρις κιχ ...κανενος....υπαρχει Γη εκει ελευθερη ...η Γη τους...οπως μας λεγατε οτι ειναι ....Συροι ολοι....θυματα ..πολεμου.!!! Πολεμος τελος...και καλοδεχουμενοι.Δωστε στον ..σνθρωπο και...πεντε δις ...για μπονους τακτοποιησης....Η Ελλαδα μετα απ αυτην την δηλωση δεν δεχεται κανεναν.!!!Τελος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.