10/7/18

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν - Ο γαμπρός του "τσάρος" της Οικονομίας

  • Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν
    (Φωτ.: Anadolu Agency)
Με γνωστά πρόσωπα, αλλά και αρκετές εκπλήξεις ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, έκανε γνωστό το 17μελές σχήμα της κυβέρνησής του, το οποίο διαθέτει μόνο έναν αντιπρόεδρο, τον Φουάτ Οκτάϊ.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πρωθυπουργό, ενώ θα υπάρχουν πολλές επιτροπές, οι οποίες θα ορίζονται από τον πρόεδρο.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραμένει υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας. Ακόμα, νέος υπουργός Ενέργειας είναι ο Φατίχ Ντονμέζ και υπουργός Εμπορίου ο Ρουσχάρ Πεκτζάν. Στη θέση του ως υπουργός Δικαιοσύνης διατηρήθηκε ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ.
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης ανέλαβε ένας από τους υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουσταφά Βαράνκ, ενώ ο νέος υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ έχει εργαστεί στο παρελθόν στο υπουργείο, αλλά είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Τουρκία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δύο γυναίκες υπουργοποιήθηκαν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Ρουχσάρ Πεκτσάν ανάλαβε το υπουργείο Εμπορίου και η Ζεχρά Ζουμρούτ Σετζούκ το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Οικογένειας.
Το υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Τρίτη 10 Ιουλίου και θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα. Οι υφυπουργοί θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.