9/7/18

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί και η Υπόθεση Οτζαλάν - Διαφορές και συμπτώσεις

Το πρόσωπο στη φωτογραφία εμπιστεύτηκε μια «ελληνική» κυβέρνηση
Αντώνης Ναξάκης
Στην προσεχή διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Είναι σίγουρο και σαφές ότι το θέμα της έκδοσης στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας το 2016, θα το θέσει ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους. Και αυτό είναι σίγουρο και σαφές δεδομένου ότι το θέμα της έκδοσης των 8 στην Τουρκία τίθεται συνεχώς τόσο από τους Τούρκους επίσημους υπουργούς και φορείς προς τους Έλληνες ομολόγους τους, όσο και από τα συνεχή προκλητικά και πολλές φορές απειλητικά προς την Ελλάδα πρωτοσέλιδα του κατευθυνόμενου τουρκικού τύπου.
Η ελληνική δικαιοσύνη παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ (βλέπε δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης ΚΟΝΤΟΝΗ υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών), στάθηκε στο ύψος της και έκανε το καθήκον της. Ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αγνόησε όλες τις πιέσεις και αποφάσισε τελεσίδικα ότι οι 8 δεν πρόκειται να εκδοθούν στην Τουρκία. Και αυτό διότι με τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για μία δίκαιη δίκη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα απονομής δικαιοσύνης. Ήδη οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται σε ασφαλές απόρρητο καταφύγιο, φρουρούμενο από αξιωματικούς της ΕΛΛΑΣ και την ΕΥΠ.
Δεκαεννέα χρόνια πριν το 1999 ο Κούρδος ηγέτης Οτζαλάν κατέφυγε ικέτης στην Ελλάδα. Δεν απευθύνθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και δεν δημοσιοποίησε την παρουσία του στη χώρα μας για να μη βάλει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Ζήτησε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό Κώστα ΣΗΜΙΤΗ ένα ασφαλές καταφύγιο κάπου στον κόσμο. Η τότε ελληνική κυβέρνηση του διαβεβαίωσε ότι θα του έβρισκε ασφαλές καταφύγιο και του τόνιζε να μην ανησυχεί, διότι βρίσκεται σε «καλά χέρια». Του χορήγησε μάλιστα ως σύνδεσμο μαζί του και υπεύθυνο για την ασφάλειά του τον τότε ταγματάρχη της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη, έναν έμπειρο και τουρκομαθή αξιωματικό. Και αφού τον περιέφερε ασκόπως σε διάφορα σημεία, τον εγκλώβισε τελικά στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας στο ΝΑΙΡΟΜΠΙ. Εκεί η «ελληνική» κυβέρνηση διέταξε τον σύνδεσμο του Κούρδου ηγέτη Σάββα Καλεντερίδη να τον πετάξει έξω από το ελληνικό έδαφος της πρεσβεία μας, όπου προφανώς τον περίμεναν πράκτορες να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στην Τουρκία. Ο ταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης αρνήθηκε να εκτελέσει την κατάπτυστη αυτή διαταγή τιμώντας τον όρκο του και τη στολή του Έλληνα αξιωματικού. Μετά την άρνηση του Καλεντερίδη «εφευρέθηκε» από την «ελληνική» κυβέρνηση μία πτήση που ανέμενε τον Οτζαλάν στο αεροδρόμιο του ΝΑΙΡΟΜΠΙ για να τον μεταφέρει ασφαλώς στην Ολλανδία. Με την υπόσχεση αυτή πείσθηκε ο Κούρδος ηγέτης να εγκαταλείψει το ασφαλές ελληνικό έδαφος της πρεσβείας μας στην Κένυα. Μόνο που το αεροπλάνο που τον περίμενε ήτο τουρκικό και τον οδήγησε δεσμώτη στην Τουρκία. Η χαρά των Τούρκων δεν μπορούσε να εκφραστεί. Ο μισητός εχθρός τους στα χέρια τους παραδομένος από τους άλλους μισητούς εχθρούς, τους Έλληνες. Οι τίτλοι των εφημερίδων έγραψαν «Ευχαριστούμε τους φίλους Έλληνες». Ο απόλυτος ορισμός της ειρωνείας και του εθνικού μας ξεπεσμού.
Αυτές είναι οι διαφορές της υπόθεσης των 8 Τούρκων αξιωματικών από την υπόθεση Οτζαλάν. Και τώρα οι συμπτώσεις.
Και τότε, το 1999, πρωθυπουργός της χώρας ήταν ένας «Έλληνας» σε εισαγωγικά ο Κώστας Σημίτης, που υπέστειλε την ελληνική Σημαία από το ελληνικό έδαφος των βραχονησίδων ΙΜΙΑ, με αποτέλεσμα την έναρξη της αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αιγαίου από τους Τούρκους.
Και σήμερα, το 2018, πρωθυπουργός της χώρας είναι ένας «Έλληνας» σε εισαγωγικά o Αλέξης Τσίπρας, που πρόσφατα με τη συμφωνία στις Πρέσπες, παρέδωσε τη Μακεδονία μας στους Σλάβους.
Ας έχουν γνώσει οι φύλακες για να μην ξαναδούμε πάλι πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων να μας ευχαριστούν - ουσιαστικά ξεφτιλίζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Σάββας Καλεντερίδης που αρνήθηκε να πετάξει έξω από ελληνική πρεσβεία τον Κούρδο ηγέτη, βριζόταν συνέχεια με τις ανακοινώσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ των υπαλλήλων της ΕΥΠ, ως επίορκος αξιωματικός και πράκτορας σκοτεινών κύκλων. Και αυτές οι ανακοινώσεις, με εντολή της τότε κυβέρνησης, παίζανε συνέχεια στην τηλεόραση και στα πρωτοσέλιδα του κυβερνητικού τύπου.


2 σχόλια:

  1. Ξερετε τι θα πει ελλας?Αμ δεν ξερετε.
    Οταν εξιχνιασθηκε προδοτης, ο εξιχνιασας την υποθεση αξ κος γυρισε και με ειπε..Εαν ανοιξεις εναν λακκο με σκατα, και κυταξεις απο πανω, ετσι ακριβως ειναι και η ΚΥΠ.
    (9Απο την σειρα αξ κων που στην σχολη της Κυπ υπηρχε ακομη η φωτο τοτ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργιου δεκα χρονια μετα το 1974.)
    ΑΠ οτι αποδυκνειεται μαλλον κατι ηξερε αυτος. Που να ναι αραγε η επιτροπη αυτη που θελει να τιμωρηθει ο Καλεντεριδης.Στοιχημα οτι ειναι ολοι βολεμενοι.Ας μαθοωμεν λοιπον<>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δυστυχία του να είσαι Πασοκτζής!!! Αίσχος σε αυτούς και ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.