28/7/18

Ν. Τόσκας: Δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στο Μάτι

«Δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στο Μάτι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα μια μέρα μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία στο Μάτι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. «Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να βρούμε λάθη αλλά οι πυροσβέστες έδειξαν αυτοθυσία», συμπλήρωσε. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι ο στόχος της χθεσινής συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου ήταν να μπουν «οι βάσεις για να χτιστεί κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αποτρέψει την επανάληψη της καταστροφής».
«Δόθηκαν οι κατευθύνσεις σε πέντε πλευρές που αφορούν την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων σε εθνικό επίπεδο ώστε να μην συνεχίσει αυτό το άναρχο περιβάλλον της δόμησης σε όλη την Ελλάδα. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την αναδιαργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας για να είναι ακόμη πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές. Τα υπόλοιπα αφορούσαν θέματα οικονομικής ενίσχυσης.», σχολίασε ο κ. Τόσκας. 
«Και εγώ είπα ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη στην συνέτευξη Τύπου», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αναντιστοιχίας των λεγόμενων του με αυτά που είπε χθες ο Τσίπρας. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή στρεβλώσεων», συμπλήρωσε. 
«Είμαστε συντετριμμένοι με τις απώλειες και τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που εξελίχθηκε σε πολύ μικρό χρόνο και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πρώτες ανάγκες των πυροπαθών. Είμαι βαθύτατα θλιμμένος με την καταστροφή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας. 
Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. Δίκιο έχει... Δεν υπήρχαν λάθη τακτικής, απλά υπήρχε τακτική λαθών... Τελείως διαφορετικά πράγματα!!!
    Και μετά λένε, ότι ο άδειος τενεκές κάνει το θόρυβο... Κακίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θορυβο κανει και το ροπαλο οταν χτυπα ...το γκογκ...σκεψου να το χτυπανε 10.000.000 ροπαλα τι θα κανει...

      Διαγραφή
  2. Η εγχείρηση επέτυχε ... ο ασθενής απέθανεν ... ούτε για ανέκδοτο αυτοί οι λεχρίτες δεν μπορούν να σταθούν σαν κυβέρνηση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούσε να γίνει διακοπή προγράμματος, με έκτατες ανακοινώσεις στην τηλεόραση και ραδιόφωνο, γύρω στις 17:30, του απογεύματος της δευτέρας, όταν η φωτιά άρχισε να κατευθύνεται με ορμή πρός Ν.Βούτζα:

    "Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι στο Ν.Βούτζα, Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή, με ότι μέσο διαθέτουν, διότι κινδυνεύουν".

    Η εκκένωση δεν θα ήταν βέβαια πλήρης, αλλά οπωσδήποτε θα υπήρχαν λιγότερα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως ένα δίκιο το έχει ο υπουργός ... Δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στο Μάτι ... στις εκλογές που τους βγάλαμε κυβέρνηση ήταν το λάθος ... το πολύ μεγάλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.