22/8/11

Τουρκο-ισλαμισμός και κουρδικό πρόβλημα


του Χρήστου Μηνάγια από το Geostrategy
Το κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 9 χρόνια. Όμως, ενώ είναι το μόνο κόμμα που ασχολήθηκε σοβαρά με το κουρδικό πρόβλημα, οι παλινδρομήσεις και οι συνεχείς αλλαγές της στάσης του έναντι των Κούρδων, έχουν σαν αποτέλεσμα την σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας της χώρας, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της αύξησης των ένοπλων επιθέσεων του ΡΚΚ.

Ο βασικός προσανατολισμός του ΑΚΡ έχει άμεση σχέση με τον τουρκικό εθνικισμό. Δηλαδή, το ΑΚΡ αποτελεί ένα εθνικιστικό κόμμα που εκτρέφει στο εσωτερικό του τον ισλαμισμό και εκπροσωπεί τον τουρκο-ισλαμισμό ή τουρκο-ισλαμική σύνθεση (Türk-İslam sentezi).
Περισσότερα  εδώ

2 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AKP ΤΟΥ ERDOGAN ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ(ΣΦΑΛΜΑ 1).ΚΑΤ'ΈΜΕ ΟΜΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ MAVI MARMARA(ΣΦΑΛΜΑ 2), ΤΕΝΤΟΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΩΡΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ Η.Π.Α.(ΣΦΑΛΜΑ 3)ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. -ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ 13 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΑΝΤ ΕΑΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ- ΣΦΑΛΜΑ 4). ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ,ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΕΠΕΙΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η.Π.Α. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι τον έρμο τον Ερντογάν, μην τον βαράτε τόσο!

    Πήρε μια ομάδα Γ' εθνικής και την έκανε να πιστέψει στον εαυτό της, της έμαθε να αλλάζει καμιά μπαλιά, την οργάνωσε κάπως, και τώρα μάχεται να μείνει στην Α' εθνική!

    Εδώ εμείς κρατάμε παίκτες επιπέδου πρωταθλητή Μουντιάλ με το ζόρι στον πάγκο, μαζεύουμε τον κάθε -άσχετο με το άθλημα- ξενύχτη από τα μπουζουξίδικα για να παίξει και, όταν δεν τα καταφέρνει, τον αφήνουμε να πετάξει πετσέτες και μπουκάλια πάνω στους αδικοπαγκίτες!

    ΥΓ. Σε αντίθεση με το σχόλιό μου, το κείμενο του Μηνάγια είναι, ως συνήθως, μετρημένο και σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.