23/12/18

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ, ενώ κατέχει την Κύπρο

  • Νετανιάχου: Ο Ερντογάν κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ, ενώ κατέχει την Κύπρο
    Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο κοινοβούλιο του Ισραήλ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
Μια πρωτοφανής κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους δύο ηγέτες να ανταλλάσσουν βαριές δηλώσεις.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε σε προηγούμενες δηλώσεις του Ερντογάν, γράφοντας ότι ο «Ερντογάν, που κατέχει τη βόρειο Κύπρο, που ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά, μέσα και έξω από την Τουρκία, δεν θα πρέπει να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν άφησε το tweet του πρωθυπουργού Νετανιάχου αναπάντητο, γι’ αυτό και όπως μετέδωσε το κρατικό Πρακτορείο Αναντολού δήλωσε: «Ο Νετανιάχου, που κατηγορείται για απάτη στη χώρα του, προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινότητα», αναφερόμενος στις υποθέσεις κατάχρησης που εκκρεμούν εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Prime Minister Benjamin Netanyahu: "Erdogan – the occupier of northern Cyprus, whose army massacres women and children in Kurdish villages, inside and outside Turkey – should not preach to Israel."
528 people are talking about this

Τη σκυτάλη στην τροφοδότηση της έντασης πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου, ο οποίος δήλωσε όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu: «Ο Νετανιάχου, κατηγορούμενος για απάτη στη χώρα του, προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινότητα».


| Charged with fraud in his country, Netanyahu tries to manipulate international community, says Turkey’s ruling AK Party spokesman over Israeli PM's remarks on Turkish president

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/188356/netaniahoy-o-erntogan-kanei-kirygma-sto-israil-eno-katehei-tin-kypro

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.