22/5/19

Μπορεί ο Assad να κερδίσει την ειρήνη;

Του Nour Samaha
Καθώς η Συρία μεταβαίνει σε μια μετά-συγκρουσιακή φάση, η κυβέρνησή της προσπαθεί να επιβιώσει με τον ίδιο τρόπο που το κάνει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά βραχυπρόθεσμων διορθώσεων, μεγάλης εξάρτησης από ξένους συμμάχους και μια διαδικασία αντοχής που ονομάζεται "μακρά αναπνοή”.
Η Δαμασκός θέλει να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που να εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες της, ιδιαίτερα την επιθυμία της να αποκαταστήσει τον ισχυρό κεντρικό έλεγχο παρά να υποκύψει στις έξωθεν απαιτήσεις.
Οι δυτικές κυρώσεις έχουν οδηγήσει σε όλο και πιο δραστικές ελλείψεις καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος, διακόπτοντας τον εφοδιασμό -και αυξάνοντας την τιμή- των απαραίτητων αγαθών όπως τρόφιμα.
Ως αποτέλεσμα, το κράτος εξαρτάται όλο και περισσότερο από μια ομάδα ολιγαρχών και ατόμων που κερδίζουν από τον πόλεμο, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τα δίκτυα διαφθοράς της Συρίας.
Η προσδοκία της Δύσης ότι ένας οικονομικός πόλεμος τελικά θα οδηγήσει το καθεστώς να υποκύψει στις απαιτήσεις της, είναι κοντόφθαλμη και αντί-παραγωγική.
Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.