1/5/19

Η Frontex αναλαμβάνει τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων!


Οι πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες αναμένεται να εγκατασταθούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα στα τέλη Μαΐου.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας με μια γειτονική χώρα εκτός ΕΕ, καθώς και η πρώτη τέτοια συμφωνία με έναν εταίρο της ΕΕ από τα Δυτικά Βαλκάνια.


Σε ισχύ τίθεται σήμερα η συμφωνία για τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και της Αλβανίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας με μια γειτονική χώρα εκτός ΕΕ, καθώς και η πρώτη τέτοια συμφωνία με έναν εταίρο της ΕΕ από τα Δυτικά Βαλκάνια. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή υπηρεσία για την προστασία των συνόρων να διεξάγει κοινές επιχειρήσεις και να αποστέλλει ομάδες στα σύνορα της ΕΕ με την Αλβανία, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως σε περίπτωση ξαφνικών μεταβολών των μεταναστευτικών ρευμάτων και διασυνοριακής εγκληματικότητας. Οι πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες αναμένεται να εγκατασταθούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα στα τέλη Μαΐου.

"Η συμφωνία με την Αλβανία - η πρώτη αυτού του είδους με μια τρίτη χώρα - αποτελεί ορόσημο στην εξωτερική συνεργασία της ΕΕ για τη διαχείριση των συνόρων. Η Αλβανία έχει επιδείξει μεγάλη δέσμευση όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων", δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, παρόμοιες συμφωνίες ολκληρώνονται σύντομα με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν να διευρύνουν την εντολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στις χώρες εταίρους πέρα από την άμεση γειτονία της ΕΕ.

8 σχόλια:

  1. "Η Frontex αναλαμβάνει τη φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων"
    "παρόμοιες συμφωνίες ολοκληρώνονται σύντομα με τη 'Βόρεια Μακεδονία' "

    Η Αλβανία και η ΠΓΔΜ έχουν σαφέστατα εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδος. Αυτό είναι ολοφάνερο διότι συχνά θέττουν, ανεπίσημα βέβαια, θέματα 'Τσαμουριάς' και 'Μακεδονίας του Αιγαίου'.

    Είναι πολύ κακή ιδέα την φύλαξη των συνόρων μας να την αναλαμβάνουν ξένες δυνάμεις, που μπορεί στα συμφέροντα τους, στο μέλλον, να είναι η δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας" ή και της "Ενωμένης Μακεδονίας"...

    "We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow."
    ― Lord Palmerston

    Η Ελλάδα λόγω των ανίκανων ή και εκφυλισμένων πολιτικών ηγεσιών της, εδώ και αρκετά χρόνια, ανόητα βοηθά στην υλοποίηση του σχεδίου Οζάλ, που είναι ο εποικισμός της Ελλάδος από εκατομμύρια μουσουλμάνους, ώστε να γίνει δυνατή η κατάκτηση της έκ των έσω, χωρίς πόλεμο.

    Οι αλλοδαποί και αλλόθρησκοι μετανάστες, όχι μόνο είναι σχεδόν αδύνατον να ενσωματωθούν, αυτό φαίνεται στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, αλλά και σχηματίζουν πολύ ισχυρές μειονότητες που προφανώς θα μας δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο εγγύς μέλλον.

    Είναι γνωστό ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες, εγκαθιστούν στην χώρα μας μεγάλο αριθμό πρακτόρων, μεταμφιεμένους σε πρόσφυγες και μετανάστες, που θα μας ανοίξουν εσωτερικό μέτωπο.

    "Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για σχεδιασμό των μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας για ισλαμοποίηση Ευρώπης"

    https://www.impantokratoros.gr/CEBF52E7.el.aspx

    Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πολέμου, η πέμπτη φάλλαγγα του εχθρού, θα προβεί σε σαμποτάζ, πυρκαγιές και άλλες δολιοφθορές.

    Είναι μάλιστα πολύ πιθανό ότι σε περίπτωση πολέμου αρκετοί 'ελληνοποιημένοι' αλλοδαποί θα αυτομολήσουν στον εχθρό, εάν είναι ομογενής ή ομόθρησκος του. Καταλαβαίνει κανείς τι συνέπειες θα έχει αυτό στο στράτευμα και στις μάχες.

    Συμπέρασμα.

    Η φύλαξη των συνόρων μας ανήκει στην Ελλάδα. Δέν είμαστε αποικία κανενός, ούτε ξέφραγγο αμπέλι.
    Ο εποικισμός της Ελλάδος είναι πολύ επικίνδυνος για την επιβίωση της χώρας μας.
    Απαιτείται πολύ αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας από Ελληνικές δυνάμεις και η επιστροφή, το συντομότερο δυνατόν, των αλλοδαπών και αλλόθρησκων μεταναστών στην χώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φύλαξη των συνόρων μας, ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και όχι στην οιαδήποτε Frontex.

      Νομίζω πως ο λαγόκαρδος και ύπουλος Σημίτης -, αυτός που αποδέχθηκε ότι η Τουρκία έχει συμφέροντα στο Ελληνικό Αιγαίο και προχώρησε στην επαίσχυντη Συμφωνία της Μαδρίτης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Χάνα Μαντλέϊνα Κορμπέλοβα (Madlein Allbright), - νομοθέτησε τους συνοριακούς φυλακες και έπονται οι δάφορες ΜΚΟ και η Frontex.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς πλέον Είναι οικονομική αποικία και προσεχώς και αποικία κανονική. Αυτά που αναφέρονται πάνω θα γινόταν εάν αυτό το σάπιο ελλαδιτικο κράτος ήταν Ελληνικό.

      Διαγραφή
  2. Το μηνημα που στελνουμε με αυτη την κινηση ειναι οτι δεν μπορουμε/θελουμε να φυλαξουμε τα συνορα μας μονοι μμας και χρειαζομαστε βοηθεια.
    Πως νομιζετε οτι θα ερμηνευτει απο την Τουρκια ? Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σας εξηγησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμπα κοπο και εξοδα κανουν.
    Εμεις δεν προκειται να αφησουμε προσφυγα,λαθρομεταναστη,ισλαμιστη να μας φυγει απο την πατριδα του Ξενιου Διος.
    Ολοι εδω,χωραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς οι πολιτικοί που ηγείστε θα έπρεπε να έχετε και φόβο στην Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς πολύ εύκολα ξεπουλατε την χώρα σας και πόσο μάλλον όταν ξέρετε ότι όλοι οι γείτονες καραδοκούν, περιμένοντας μια ευκαιρία για να καταλάβουν εδάφη !!!!
    Γιατί κάθε μέρα μου θυμιζετε πόσο κακός είναι ο λαός μας !!!
    Γιατί με κάνετε να σιχαθω τον Έλληνα;
    Γιατί ;
    Ένα να ξέρετε, ότι και να γίνει εγώ θα είμαι απέναντί σας (στους πολιτικους) παρακαλατε μη ξεκινήσει κάτι. ...... Θα σας φάει ζωντανούς ο Έλληνας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δειξε λιγο Ελεος στους αναξιοπαθουντες κ.Νικο....πολιτικους .! Κριμα τα παιδια...τοση ...σκληροτητα πια ! Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο παρατηρησεις....
    Πρωτον η ΕΕ ειναι αυτην που διακινει τους λαθρομεταναστες σε ολη την Ευρωπη και επιδιωκει την μονιμοποιηση και νομιμοποίηση τους... για την δημιουργία του πολυπολιτισμικου αχταρμα του μελλοντος... Συνεπως δεν υπαρχει λογος να απορουμε για παρόμοιες ειδησεις...

    Δευτερον παρακαλω θερμα στα άρθρα σας να μην υπαρχει αναφορα σε "Βορεια Μακεδονια" επειδη και μονο το λενε οι προδοτες και οι ξένοι...
    Και την Κωνσταντινουπολη ολοι οι ξενοι και οι προδοτες την αποκαλουν Ινσταμπουλ μηπως θα πρεπει να την λεμε κι εμείς Ινστανμπούλ;
    Τα Σκοπια θα τα λεμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μεχρι να λυθει το προβλημα Σκοπια, Βαρδαρία, και ότι άλλο εκτός από Μακεδονία...
    Η Μακεδονία ειναι μία κι ελληνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.